Cum scap de Seroquel?

13-04-2012
mirodenia
Nu este medic/terapeut
mirodenia
Din luna iulie 2011 iau Seroquel XR 300 pentru somn. M-am ingrasat destul de mult, somnul e ok insa vreau sa termin cu el.
Am citit pe internet ce scriu pacientii despre dependenta de Seroquel si sunt speriata.
Va rog sa-mi spuneti daca exista variante pentru a nu deveni dependenta de el.
Ce pot sa fac in cazul in care nu voi putea dormi fara Seroquel asa cum am vazut si eu odata cind nu l-am luat si asa cum spun oamenii ca nu mai pot dormi fara el.
Sunt speriata.
Multumesc.
5 comentarii
0
13-04-2012, ora 13:57
utilizator_18918
Nu este medic/terapeut
utilizator_18918
Intreabati-va medicul.
0
19-04-2012, ora 10:40
mirodenia
Nu este medic/terapeut
mirodenia
Exista persoane care nu au fost dependente de Seroquel, care si-au revenit cu somnul in mod natural?
Multumesc.
1
31-07-2012, ora 14:48
redemption
Nu este medic/terapeut
redemption
Poate intre timp ati reusit sa scapati de Seroquel. Va spun insa povestea mea, in ideea ca poate cineva are aceiasi problema si nu o poate depasi.

Cel mai mult am avut Seroquel 300mg, dat poate gresit de medicul meu, crezand ca sunt psihotic - sufar de anxietate sociala cu elemente obsesiv-fobice indusa de o substanta. La inceput am crezut ca ma ajuta cu anxietatea, insa in timp s-a dovedit ca si o doza de 900mg pe zi era ineficace in acest sens.

Tot ce a facut acest medicament pentru mine a fost sa ma puna pe somn pana in punctul cand nu mai puteam dormi fara.

Treptat mi-am rugat medicul sa-mi dea doze din ce in ce mai mici, am ajuns la 150mg pe zi. In timp, in decursul a 2 saptamani am scazut la 75mg/zi. Am mers din nou la medic, am primit 50mg/zi si timp de o saptamana am incept sa rup capsulele in doua, apoi cu ajutorul unei lame clasice de barbierit am bucatit cate o jumatate de capsula de 50 mg cat de tare am putut si in jurul a 4 zile am scapat complet. In prima noapte fara e mai greu, dar in timp substanta se retrage si veti putea dormi si fara.

E un medicament a naibii de afurisit, de un an de zile am tot incercat sa renunt la el si nu reuseam.

Multa sanatate si succes!
1
02-04-2014, ora 13:05
lsz
Nu este medic/terapeut
lsz
Am luat si eu, cam 2 luni, seroquel 50 mg. Am redus la 1/2 timp de 1 sapt. Apoi 1/4 inca o sapt, apoi zero. A fost foarte greu primele zile, la zero, apoi treptat am revenit, in 2 sapt la somn natural. Mai greu a fost ca a trebuit sa renunt si la Sanval, in paralel.
1
03-04-2014, ora 08:17
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Exista un sevraj pe care il da reducerea completa a seroquelului. Scrie si pe prospect. Se manifesta prin insomnie si stari de greata.

La mine a durat si 4 luni sevrajul (nu neaparat cu simptome zilnice).

Ca sa dorm luam un diazepam sau un anxiar si pentru greata metoclopramid sau emetiral.

Insomnia e un element de sevraj care abordata cum trebuie se trece usor peste ea. Totul e sa iei ceva sa dormi.
Adaugă un comentariu / răspuns