Cum scapam de o trauma?

08-11-2018
Radzzz
Nu este medic/terapeut
Radzzz
Buna ziua,

In urma cu doi ani am fost supus pentru o perioada de 4 luni la stresuri intense si multiple. Cele mai intense au fost la locul de munac, dartorita unori sefi manipulatori si agresivi din p.c.v verbal am fost nevoit sa-mi desfasor activitatea intr-un mediu ostil, fortat sa lucrez mult si repede. In urma acestui eveniment (ce pare destul de banal daca privim din perspectiva) m-am ales cu atacuri de panica, anxietate si o durere de cap de dureaza pana in prezent (deci 2 ani deja).

Factorii stresanti si evenimentele majore care imi declanseaza o durere intensa si in prezent sunt: situatiile cand sunt fortat sa fac ceva repede (indiferent ca vorbim de job, treburi cansice, o iesire cu prietenii) si situatiile in care nu inteleg ceva (instructiuni neclare, nu inteleg ceva tehnic sau o idee neclara intr-un film...).

Pana in momentul de fata: am schimbat job-ul cu unul mult mai relaxant si flexibil, am invatat tehnici de relaxare multiple, activitati in aer liber, sport, autocunoastere si dezvoltare personala, suplimente alimentare, analize medicale (totul okey).

As dori sa intreb ce anume imi scapa? de ce inca sufar de aceste dureri de cap, ce au o origine strict emotionala, ce se manifesta in fiecare zi si ce anume as putea sa fac in aceasta privinta?

Nu as dori sa inecp de la aceasta varsta (25 de ani) sa consum antidepresive, si nici nu pot sa continui sa iau valeriana la nesfarsit.+
Multumesc anticipat.
5 comentarii
1
08-11-2018, ora 13:24
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua,

Pentru o astfel de situatia recomandarea generala este o combinatie de tratament medicamentos cu psihoterapie. Daca nu doriti sa luati tratament tot ce ramane la indemana este psihoterapia.
1
08-11-2018, ora 13:37
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Evaluare psihologică la un psiholog clinician cu experiență, apoi pe baza evaluării psihoterapie. De obicei cazuri ușoare și medii se pot rezolva și fără medicamente, numai cu psihoterapie. Dar asta vei hotărî cu psihologul în urma evaluării.
1
08-11-2018, ora 19:07
Psiholog Racheleanu Mioara
Psihologie, Galati
Psiholog Racheleanu Mioara
Ceea ce gandim influenteaza emotiile, ne face sa actionam intr-un anumit mod si declanseaza manifestari corporale de care nu suntem constienti in multe situatii. In cazul d-voastra durerile de cap sunt simptomul care va atentioneaza ca ceva nu functioneaza bine, vin la pachet cu stari de anxietate si sunt coordonate de niste ganduri, credinte negative. Fiecare dintre noi reactionam diferit in fata evenimentelor de viata, pe acestea nu le putem controla intotdeauna, dar putem schimba modul de a gandi si de a ne raporta favorabil situatiilor de viata. Psihoterapia este un aliat de nadejde in depasirea starilor anxiogene.
0
20-11-2018, ora 21:31
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
E adevarat ca starea ta poate fi influentata de perceptiile tale legate de cei din jur. e insa necesar sa elimini si cauzele biologice ale durerilor de cap. Oare medicul e cel ce a mentionat ca originea acestor dureri de cap e una psihologica?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
26-11-2018, ora 07:25
Psiholog Nicolae Nedea
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Nicolae Nedea
De acord cu colegii mei, referitor la valeriana, aceasta da usoare dureri de cap... efectul "groggy"...asa ca: atentie!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul