cum se poate depista hpv?

25-09-2006
Andorra
Nu este medic/terapeut
Andorra
Printr-un tampon vaginal se poate depista hpv sau este necesar pap test-ul? Am observat o protuberanta (ca un neg, de culoarea tegumentelor, nedureros) in zona genitala (aproape de vulva) si nu stiu care este semnificatul ei?
Intotdeauna indica existenta hpv-ului sau poate fi si alta cauza (mai putin grav)?
Va rog, insistent sa-mi raspundeti cat mai repede posibil. Am nevoie de informatiile dumneavoastra pentru a stii ce este de facut.
Va multumesc anticipat.
2 comentarii
0
26-09-2006, ora 00:00
Dr.Evelyn
Nu este medic/terapeut
Dr.Evelyn
Mergeti la ginecolog. Va va examina si va hotari ce anume investigatii sunt necesare
0
24-07-2015, ora 17:26
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Negii in functie de forma lor sunt tulpini de HPV.

Unii pot avea forma conopidiforma, altii creasta cocosului, altii filiformi etc.

Exista peste 100 de tulpini de HPV dintre care doar o parte dau negi sau veruci.
Chiar daca ele sunt inlaturate virusul ramane in organism si este contagios, putand sa il luati sau sa il dati, chiar daca folositi prezervativ, prin simpla frecare a zonelor genitale.

Verucile sunt recunoscute foarte usor la examinarea medicala. Sau dati Search Google veruci sau negi genitali (genital wartz in limba engleza) si vedeti pozele.

Mai sunt si alte tipuri de virus care nu produc veruci dar pot produce cancerul de col uterin sau cancer in gat. O parte dintre aceste tulpini sunt identificate printr-un test care poarta denumirea Genotiparea HPV si care e destul de scump. 250-300 lei

In momentul in care imunitatea organismului scade aceste tulpini transforma celulele corpului in celule canceroase. De aceea daca nu ati avut un unic partener in viata trebuie facut Testul Papanicolau o data pe an. El are rolul de a identifica prezenta celulelor canceroase si de a surprinde cancerul in faza initiala cand se poate face tratament.

Din experienta pe care o am din discutiile cu persoane care au luat tulpina cancerigena este foarte dificil pentru o femeie sa traiasca cu gandul ca maine poate aparea cancerul, cu ranile pe col care se formeaza si care trebuie operate, cu tratamentele costisitoare si anevoioase.

De aceea recomand tinerilor sa isi astepte si sa isi respecte partenerul unic care ar trebui sa fie sotul si sa nu se arunce in relatii bazate pe sex care sa ii coste sanatatea mai tarziu.

Chiar daca verucile sunt indepartate virusul HPV ramane in corp fiind dat mai departe si dupa ce acestea au fost inlaturate.

Cine totusi a luat deja asa ceva recomand intarirea sistemului imunitar prin orice tratament naturist prefera sa cumpere de la plafar. Aceasta intarire a sistemului imunitar nu lasa virusul sa se manifeste.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce diferenţiază infecţiile HPV care dispar de cele care preced cancerul?
  • Vaccinul HPV a redus riscul de infectare cu 90% în ultimii 10 ani
  • Cum să ne protejăm mai mult copiii - vaccinarea antiHPV
  • Vaccinul antiHPV e recomandat și la băieți
  • Vaccinul HPV crește șansele de concepție la femeile ce au avut în trecut boli cu transmitere sexuală
  • Sexul a devenit mai sigur pentru toată lumea, datorită unui program de vaccinare
  • Australia ar putea deveni prima țară care a eradicat cancerul cervical
  •