curge puroi din operatie

10-03-2012
edudin
Nu este medic/terapeut
edudin
am o mama de 85 ani, are o infectie pe fesa dreapta, a avut acolo o operatie, acum ii curge puroi in continuu, daca apas ii curge si mai rau, iese o substanta de culoare maro, miroase foarte foarte urat, e insuportabila. pe ea o doare foarte foarte tare. este la municipal internata, dar doctorii nu-i dau de cap. au pansat-o, au spalat-o, i-au facut de toate dar nu stie nimeni ce ar putea avea.
va rog ajutor, sunt disperata
am inteles ca se numeste esacara, pentru ca a stat numai intr-o pozitie, ea fiind imobilizata la pat.
1 comentarii
0
11-03-2012, ora 21:06
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie recoltat, luat de acolo din escara, din secretia care curge, puroi si dus la laborator pentru a se face antibiograma ; apoi i se va da tratament cu antibiotice pe gura sau injectabil [ cel mai indicat ], in functie de rezultat. Si zilnic se va pansa steril [apa oxigenata, iod, Actovegin crema ].Daca aveti posibilitate fa-i rost de o saltea speciala pentru pacientii cu escare, sau pune-i un colac de cauciuc sub sezut [ in spital stiu despre ce e vorba ]. Trebuie ingrijita cu atentie, zilnic trebuie sa fie cineva langa ea sa o hraneasca, sa o schimbe [ puneti-i pampers pentru adulti, nu lasati ca urina sau treaba mare sa atinga ranile ].
Adaugă un comentariu / răspuns