d'ale mele...

20-11-2014
AnaMariaa1
Nu este medic/terapeut
AnaMariaa1
Buna, ma numesc Ana si am 27 de ani...Simt nevoia sa vorbesc cu cineva sau cel putin sa-mi scriu gandurile undeva.
Am avut cateva relatii lungi care au esuat, ultima am incheiat-o acum cateva saptamani..Problema este ca nu reusesc sa mai am o relatie frumoasa...nu stiu daca fac alegeri gresite sau problema e la mine:)toti avem defecte dar mi se pare normal ca de dragul celuilalt sa incercam sa le remediem.Cu ultimul meu prieten am incercat cat am putut sa salvez relatia si n -am reusit, am ajuns la reprosuri, jigniri etc si chiar mi-e greu sa trec peste jigniri...mi se pare aproape imposibil sa iubesti un om dar sa-l jignesti cu o asa usurinta. Cam o data pe saptamana iesea cu baietii si venea dimineata acasa de fiecare data si..beat. I-am explicat in primul rand ca ma deranjeaza ca vine dimineata si apoi a inceput sa -si inchida telefonul ca sa stea linistit:)mi se pare...lipsa de respect, in fine... dupa una si alta mai venea si beat...si atunci cand bea are un comportament care ma enerveaza, e recalcitrant, nervos si bineinteles ca oricat as fi incercat sa tac nu puteam pentru ca incepea sa se certe cu mine din motive aiurea.
Uneori ma gandesc ca poate exagerez eu...dar ce sa fac cand nu pot sa trec peste anumite lucruri ??pur si simplu nu pot, chiar e atat de dificil sa avem relatii frumoase, constructive, sa comunicam, sa ne intelegem, fara sa ne certam ?
O prietena imi spunea ca oamenii abia se despart din motive flagrante...ca eu exagerez, pai daca mie nu-mi face bine sa stau intr-o asemenea relatie, ma consum, mi-e greu...cum sa fac??chiar cer eu prea mult ?
6 comentarii
0
20-11-2014, ora 12:50
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Ana, problema nu este de ce nu ramai in astfel de relatii ci, cum de intri in astfel de relatii - cum ajungi sa ai astfel de parteneri!
0
20-11-2014, ora 14:39
AnaMariaa1
Nu este medic/terapeut
AnaMariaa1
Multumesc frumos pentru raspuns.Poate uneori am intrat in relatii din singuratate dar pe barbatul asta l-am placut, m-a atras inteligenta lui, cultura lui generala care e extraordinara, e un barbat puternic...dar uneori 'se transforma' si mi-e greu sa-i accept latura asta.
0
20-11-2014, ora 17:44
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Cand intram intr-o relatie fiindca nu dorim sa fin singuri sau ne este frica de singuratate, nu alegem partenerul. Asadar, este desigur o loterie!
Daca admiram la o persoana diverse aspecte, pot fi ele nobile calitati, devreme ce nu sunt puse in slujba binelui comun, al relatiei, inseamna ca ele ar putea fi folosite doar spre binele propriu.
De unde apar marile dezamgiri in dragoste! Are sens?!
0
25-11-2014, ora 14:38
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
AnaMaria, printre lucrurile pe care eu nu le suport la un barbat este acela de a bea.
Exclus asa ceva.
Un alcoolic iti va face viata praf, indiferent cate calitati poate avea.
Fugi cat mai departe de un asemenea om!
0
29-11-2014, ora 15:02
AnaMariaa1
Nu este medic/terapeut
AnaMariaa1
Va multumesc pentru raspunsuri..Nu stiu daca sa-l numesc alcoolic pt ca se intampla sa bea cam o data pe saptamana dar nu-l suport nici asa:)...Motivul pentru care am scris pe forum este ca mi se intampla des sa mi se spuna ca exagerez si ca am pretentii prea mari de la o relatie...asta m-a facut sa-mi pun un semn de intrebare in legatura cu mine.Cert e ca nu ma pot acomoda cu unele defecte ale lui iar..sa le schimbe de dragul meu..e aproape imposibil:)
0
01-12-2014, ora 23:28
Psiholog Aldescu Delia
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Aldescu Delia
Schimbarile pe care le facem la insistentele celorlalti sunt temporare si lipsite de valoare.
O schimbare veritabila vine din interior chiar daca resursele sunt exterioare.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul