De ce insala barbatii?

20-10-2011
Mara100
Nu este medic/terapeut
Mara100
Buna seara...am mai multe nelamuriri si as dori sa-mi spuneti va rog mult daca un barbat o poate iubi pe sotia lui dar o poate insela in acelasi timp cu o alta femeie, poate avea sentimente fata de sotia lui??? Si ma refer la acei barbatii pretentiosi care nu isi inseala sotiile cu orice femeie.la barbatii care isi inseala de putine ori sotiile si care cred eu trebuie ori sa fie indragostiti ori sa le placa foarte mult alta femeie.Un barbat poate iubi doua femei in acelasi timp? Si alta nelamurire este daca un barbat isi poate schimba brusc comportamentul fata de femeia cu care este, sau se poate preface doar ca si-l schimba pentru un motiv anume...un barbat isi poate impune sa aiba brusc alt comportament fata de ceea pe care o iubeste? Ma gandesc pentru ca schimbarea fiind brusca nu are cum sa fie adevarata...
10 comentarii
0
20-10-2011, ora 15:14
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Eu cred ca niste barbati ca astia care cica iubesc prea mult femeile au inventat mormonismul ca sa nu mai aiba motive de divort si sa nu trebuiasca sa justifice de ce se culca azi cu una sau maine cu alta si cica tot crestini sunt (Isus zice ca barbatul si femeia devin unul prin casatorie... aia nu stiu ce or deveni, probabil miriapozi...)... Mai este varianta sa fii musulman. Prin urmare, unii sunt defranati ca asa le e felul ( astea-s genele lor), mai gasesc sprijin si in cate o religie misogina si toata lumea e fericita... In Nepal e bine pentru femei ca-s putine si una poate avea mai multi barbati, asta daca doriti o varianta de emigrare...
0
20-10-2011, ora 15:31
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Un barbat iubeste doar o femeie, nicidecum doua in acelasi timp, cea mai importanta pentru inima lui fiind de cele mai multe ori sotia, amantele facand parte din capricii. Barbatii rar isi lasa sotiile pentru alte femei.
0
21-10-2011, ora 13:28
mihaelaberea
Nu este medic/terapeut
mihaelaberea
Ei, daca ar sti femeile de ce inseala barbatii, nu ar fi o lume mai fericita?scuze ironia, dar cred ca la intrebarea asta numai barbatii care au inselat pot raspunde corect.printre motive se pot enumera:neintelegerile cu partenera, lipsa satisfactiei sexuale, pierderea interesului fata de partenera datorata schimbarilor fizice etc.
0
21-10-2011, ora 22:01
Dr. Andrei Dumitrescu
Psihologie, Bucuresti
Dr. Andrei Dumitrescu
Cand vorbim de barbati (sau femei) care au mai multi parteneri, nu este neaparat vorba de iubire, ci de nevoi. Personale.
Este clar ca dupa criteriile lui (sau ei) partenera nu este suficienta pentru a-i implini acele nevoi.
La nivel de suprafata, poate argumenta ca "iubeste 2 persoane", sau ca "le iubeste in mod diferit", insa la nivel de profunzime este ceva care nu-i da pace. Ca atare nu-si poate asuma o singura relatie (fie sa o imbunatateasca, sa o transforme in ceva mai bun sau sa aduca in discutie neajunsurile ei sau sa o termine). Nevoi interne, nu iubire.

Intr-o astfel de stare, daca nu are sansa/ocazia sa scoata la suprafata problema/nevoia din interior (ceea ce nu ste un lucru foarte usor), este posibil sa continue sau sa repete cu alte persoane modelul multa vreme.
Chiar daca renunta la un moment dat la comportamentul respectiv, in interior acel "ceva" tot il va roade, il va astepta "la colt" pentru o noua runda. Daca ar incerca sa isi incordeze vointa, sa se abtina, exista riscul sa apara o depresie ulterioara, conflicte in cuplul de baza sau o forma de absenta in cuplu. Pana la rezolvarea acelei nevoi interne, sau pana la batranete.

Toate cele bune,
Andrei Dumitrescu
0
24-12-2011, ora 19:48
Tiaandmao
Nu este medic/terapeut
Tiaandmao
Deci ce am inteles din tot ce s-a scris, eu ca femeie si el ca barbat cu nevoi interne nesatisfacute, solutia este nu sa ma despart ci sa-l astept sa isi rezolve problemele si apoi sa ne reluam relatia de dinainte.sau sa ne despartim. si uite asa ei cu nevoile lor interne ne distrug viitorul, visele, linistea copiilor...de ce oare ne mai casatorim si mai facem planuri impreuna neluand in calcul acele nevoi interne ale barbatului care si le va descoperii dupa cativa ani de relatie... mie mi se pare un rasfat al lui nu o nevoie.Noi nu mai avem timp sa ne gandim la nevoiile noastre.. cu copii, casa si servici...Daca avem o ora libera pentru noi, acea ora avem grija sa o impartim doua.. cealalta jumatate sa ne tina el in brate...si tot noi facem sacrificii si ei sunt ranitii... haha, ce mai viata..
0
29-09-2018, ora 17:38
20192019
Nu este medic/terapeut
20192019
Am intalnit un bărbat recent care mi-a plăcut foarte mult. Uitandu-ma in ochii lui am vazut iadul, o privire din care am inteles ce este si totusi ma atrăgea cum atrage lumina molia.
De la un inceput mi-am dorit sinceritate, asa cum eu ofeream, e mai usor sa spui adevarul decât da tii minte ce minti.
A început la fiecare intalnire sa imi spuna cate ceva asa cu lingurița ca a facut pușcărie, ca face afaceri ilegale, ca a avut peste 150 de femei, ca s-a prostituat in Spania cu babe, ca joaca la cazino, ca nu este însurat, ca are bile.
Nu am facut sex daca asta va întrebați, am vrut dar parca ma ținea ceva pe loc, si mereu băgăm motive, sa isi faca analizele hiv si vdlr.

În 2 luni de intalniri zilnice cate 4 ore in parc, niciodată nu m-a invitat la el acasă, si mai nou la ultimele intalniri dorea să meargă în masina mea sa nu mai mergem cu a lui.

Duminică am adormit după amiază si tel era pe silent, am primit mii de înjurături, am decis să nu mai vb cu el o perioadă, daca nu am respect desi nu vad ce anume l-ar fi stârnit asa sa vb.
După o săptămână de mesaje si apeluri la care nu am raspuns ne-am intalnit întâmplător, era disperat sa ne vedem, i-am zis ca ne vedem după 7, dar am decis să nu il iert momentan până mai aflu cate ceva.

În drum spre casă in aceeasi seara imi da mesaj ca este in cazino si ca ma iubeste si sa il iert, eu fiind la volan ce vad in sensul giratoriu masina lui cea de a doua condusă de o arătare.Am vrut sa ma duc la ea sa ii zic dar ceva m-a oprit, nu sunt căsătoriți am gasit-o in lista de prieteni pe facebook, dar traiesc impreuna ca si când ar fi căsătoriți.
Vedeam că marile călcate impecabil, niciodată preocupat de treburi casnice, stiam ca nu le face el, altfel ar fi vorbit, aveam mintea amețită doream sa cred altceva.

De asta nu puteam sa merg la el acasă, de asta nu mai puteam sa urc in masina sa nu ramana par blond de la mine, si uite asa mi-au trebuit 2 luni sa aflu adevarul pe care îl știa toata lumea. Sex nu am facut, dar ma doare de ma seacă, am plâns de m-am umflat. Ptr el eram daca picam o aventura si nici atat, o proasta.
Pot sa ii fac mult rau, știind tot despre afacerile lui, nu e un mafiot e doar un evazionist, pot sa distrug cu poze, mesaje, apeluri, dovezi relatia actuala. Nu fac asta, nici nu ma voi mai întâlni cu el, dar cum scap de durerea din suflet numită iubire oarbă ptr un jeg de om. Cum poate sufletul sa vrea ce mintea refuză, doare ca dracu. Blestemat sa fie sa ma iubească si in veci sa nu ma aibă, sa nu aiba somn nici ziua, nici noaptea, sa piardă la cazino si sa sufere !
0
30-09-2018, ora 17:27
20192019
Nu este medic/terapeut
20192019
un barbat inseala cand nu iubeste, si nu renunta la nevasta pentru ca au copii impreuna si bunuri muncite
1
02-10-2018, ora 20:14
Steve.the.great
Nu este medic/terapeut
Steve.the.great
Barbatii inseala (increderea partenerului) strict pt sex in peste 90 % din cazuri zic eu, la fel ca si femeile dealtfel, diferenta este ca femeile nu pot recunoaste acest lucru si dau vina pe legatura afectiva, pe "comunicare" etc
0
31-10-2018, ora 15:47
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Nu e chiar asa Stevens. La inceputul anului am evaluat rezultatele unui studiu online ce l-am realizat pe site-ul meu si la care au raspuns 82 de barbati (si 234 de femei).

E adevarat ca 6 din 10 barbati au mentionat imboldul sexual & insatisfactia sexuala ca motiv al infidelitatii...insa un barbat din trei a mentionat ca motiv al infidelitatii lipsa de comunicare, de apreciere si respect.

Asta e ceva ce rapunde la terapia de cuplu…cu atat mai mult cu cat barbatii ce au inselat ca urmare a acestui motiv au avut mai frecvent o forma sigura de atasament (deci nu aveau o afectiune instabila/nesigura)

Dr Rares Ignat
Terapeut de cuplu – Psihosexolog
2
24-11-2018, ora 18:38
Anonim1234xyz
Nu este medic/terapeut
Anonim1234xyz
Înșală pentru ca femeile, de proaste si naive ce sunt (in frunte cu mine) accepta tot.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul