De ceva timp ma confrunt cu probleme ginecologice...

07-01-2014
fabi10
Nu este medic/terapeut
fabi10
Ma confrunt cu probleme ginecologice de ceva timp si am fost la multi ginecologi, implicit urmand o multime de tratamene, fara prea multe rezultate pozitive( problemele mele fiind banale dupa spusele medicilor).Asa ca, va rog sa ma ajutati si pe mine pana ajung la interpretare.


Examenul microscopic al secretiei vaginale spune asa:

frecvente epitelii, rare leucocite, relativ frecventi coci gram in diplo, extracelulari, bacili doderlein prezenti.Nisseria, trichomonas, candida nu se observa.

Inainte de tratament am fost diagnosticata cu gardnerella, in caz ca asta va poate ajuta sa imi oferiti un raspuns.Iar dupa tratament, ceea ce am scris mai sus a rezultat la recoltare.Multumesc aniticipat, as fi recunoscatoare sa imi raspuna cineva pentru ca m-am zapacit de atatea informatii gasite pe internet..si pana sa ajung la medicul meu va ma dura putin:(
9 comentarii
0
07-01-2014, ora 12:23
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Ar fi de ajutor să adăugaţi şi simptomele care v-au determinat să ajungeţi la ginecolog. Modul exact cum se manifestă, ce vă deranjează, de cât timp, ce vârstă aveţi...
0
07-01-2014, ora 13:47
fabi10
Nu este medic/terapeut
fabi10
Multumesc pentru interesul acordat, am 24 de ani si ma confrunt cu aceleasi probleme de aprox. 2 ani de zile.Am fost diagnosticata cu vaginita bacteriana, candidoza si in final gardnerella.Ultimele analize ale secretiei sunt cele pe care le-am postat mai sus, in urma tratamentului facut pentru gardnerella.Singurul simptom pe care il am este o scurgere vaginala de culoare alba, care uneori are un miros neplacut.In afara de acest lucru, nu am dureri, usturimi sau mancarimi.Tin sa mentionez ca ca am evitat in acest timp contactul sexual.
0
07-01-2014, ora 16:39
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
In calitate de fitoterapeut pot sa afirm că vă inţeleg foarte bine acum, că nu există un tratament alopat -cu antibiotice- pentru aceasta afectiune dar chiar există un tratament naturist pentru vaginita cronică. In cursul zilei de mâine am să vă răspund cu detalii şi am să vă ofer reţeta tratamentului naturist
0
07-01-2014, ora 23:38
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Buna seara, se pare ca sunteti bine acum, singura chestiune care ramane de facut este sa va protejati cat puteti de mult pentru ca problemele sa nu mai apara. Evitati dusurile intravaginale, lenjeria sintetica, deodorantele intime, etc. Folositi pentru igiena personala doar produse cu un pH apropiat pielii si fiti mai putin stresata. Gardnerella apare si pe stress.
0
08-01-2014, ora 02:07
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Mulţumesc frumos Ionyssa, chiar îmi reproşam că din grabă, nu am insistat pe aspectele legate de igiena personală a lenjeriilor, a partenerului etc... Mi-aş dori şi eu un fes ca al tău dar la mine nu ştiu cu s-ar putea asorta. La tine, cred că merge cu privirea şi zâmbetul...
0
08-01-2014, ora 08:58
Terapeut Denis Chiurtu
Psihologie, Bucuresti
Terapeut Denis Chiurtu
Fabi 10, ţi-am trimis mesajul promis pe "privat" privind tratamentul pentru afecţiunile tale. Succes şi sănptate!
0
08-01-2014, ora 09:45
fabi10
Nu este medic/terapeut
fabi10
multumesc frumos amandurora pentru raspunsuri.Urmeaza sa merg si la ginecolog pentru interpretare.Tin sa mentionez ca folosesc doar lenjerie intima din bumbac si igiena mea nu este una precara, am mare grija de mine si sunt foarte atenta.Cat despre partenerul meu, care este unul stabil, nu intretinem relatii sexuale tocmai pentru ca am aceste probleme, iar el are foarte mare grija de igiena lui personala.Deci problemele mele nu se datoreaza igienei deficitare sau schimbarii partenerilor sexuali.
Va muultumesc frumos! Sanatate !
0
08-01-2014, ora 09:48
fabi10
Nu este medic/terapeut
fabi10
Multumesc Ionyssa pentru raspuns, pe mine ma ingrijoreaza prezenta cocilor gram pozitiv, , , din cate am citit eu existenta lor inseamna existenta unei infectii.Sper sa ii dau de cap pana la urma.Multumesc frumos inca odata!
0
15-02-2014, ora 23:35
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga Fabi, uneori bacteriile se pot inmulti si din cauza unei igiene intime prea riguroase. Eu la asta ma refeream aici nicidecum la o igiena defectuoasa. Stiai ca dusurile intravaginale sau unele produse intime fac mult rau "alungand" din vagin flora benefica care are rolul mentinerii unui echilibru sanatos? Orice schimbare de pH vaginal duce la aparitia vaginozei bacteriene de tip Gardnerella sau la aparitia candidozei, pe un fond imunitar slabit/stresat. Un vagin "sanatos" abunda in flora bacilara de tip Doderlein dar, deasemenea, vaginul este colonizat si de Gardnerella sau Streptococ de grup B care sunt bacterii cu potential patogen atunci cand se inmultesc in exces. Inmultirea lor e impiedicata de acesti lactobacili Doderlein care asigura un pH optim. Daca lactobacilii dispar (de exemplu prin dusuri intravaginale, administrare de antibiotice puternice) apare o disbioza la nivelul vaginului, flora lactobacilara fiind inlocuita de flora mixta cocobacilara (Gardnerella) sau acei coci gram-pozitivi. Trebuie sa iei ceva comprimate vaginale pentru echilibrarea florei, incearca ceva local cum ar fi ovulele (Cervucid, Poligynax) sau spalaturi cu Tantum rosa, etc. Ai voie sa faci spalaturi doar pentru a-ti echilibra flora distrusa, sa nu faci din asta un obicei ca nu e ok. O "cura" de ovule sa nu depaseasca 6 zile, sunt destul de puternice si nu ai nevoie de mai mult pentru echilibrarea florei. Sa nu consumi alcool cand iei ovule, pot aparea reactii adverse serioase. Va trebui sa amani iesirile cu amicii pe timpul tratamentului :)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Secreție vaginală infectată - gravitate în funcție de agentul patogen
  • Secreții / scurgeri genitale la femei - cauze, diagnostic, tratament
  •