Depresia. Ma simt obosita si fara nici un Chef de a face activitati.

08-03-2020
eusivoi
Nu este medic/terapeut
eusivoi
Buna ziua. Am depresia de o Luna si jumatate am laut Velaxin si mirzaten, anxiar, piracetam. Mia schimbat velaxin cu cipralex. Iau cipralex, mirzaten, anxiar si piracetam de 5 zile si nici un rezultat. Ma simt obosita si fara nici un Chef de a face o activitati. Un sfat VA rog. Multumesc
10 comentarii
1
08-03-2020, ora 18:27
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Buna ziua
Ameliorarea simptomatologiei apare după.mu.im.21 zile de tratament.Fiecare pacient reacționează diferit la medicație
1
08-03-2020, ora 18:47
eusivoi
Nu este medic/terapeut
eusivoi
Cipralex si Mirzaten sunt Antidepresive puternice? VA multumesc mult ca Mi-ati raspuns.
1
08-03-2020, ora 20:11
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Psihiatrie, Sibiu
Dr. Mătușa Ion-Cătălin
Nu exista antidepresiv puternic sau slab au doar mecanisme de acțiune diferite
2
08-03-2020, ora 20:17
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Fiecare pacient are caracteristici individuale, în funcție de care reacționează la un tratament. De aceea trebuie comunicată psihiatrului orice reacție, ca să poată ajusta dozele în funcție de pacient.
Ar fi bine să faceți și psihoterapie pentru a obține rezultate mai rapide.
1
12-03-2020, ora 01:56
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Psihiatrul va ajusta dozele in functie de cum va va citi in cafea... Psychiatry=pseudoscience=russian roulette

P.S. Un psihiatru agramat, se legana, pe o panza de paianjen...
1
22-03-2020, ora 16:29
Psiholog Chițimuș Cristina
Psihologie, Iași
Psiholog Chițimuș Cristina
Buna ziua,

Durata de timp in care un tratament psihiatric incepe sa isi faca efectul diferă de la un organism la altul. Sunt persoane care observa o reducere a simptomatologiei in doua saptamani, altele in doua luni. Continuati tratamentul si tineti legatura cu medicul psihiatru. De asemenea, urmați sedinte de consiliere psihologică, ele fac parte din tratament chiar daca nu apar pe rețeta.
1
23-03-2020, ora 19:44
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihiatrul dă medicația în funcție de diagnostic, „nu va citi în cafea”, nu are sens să luăm în derâdere munca unor oameni. Pacienții nu reacționează toți la fel pentru că își pun amprenta caracteristicile individuale, de aceea e nevoie de o comunicare bună cu psihiatrul ca să-și dea seama cum reacționați la tratament ca să poată modifica dozele în funcție de evoluția bolii.
1
24-03-2020, ora 20:39
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Diagnosticul il pune in baza unui chestionar, metoda fiind echivalenta cu cititul in cafea, in globul de cristal, in cartile de tarod, in stele etc, iar apoi foloseste pacientul (clientul) pe post de cobai, proband pe acesta (pe banii lui) diverse combinatii de substante neurotoxice pana o gaseste pe cea care prezinta mai putine efecte adverse, astfel incat efectul placebo sa fie mai pronuntat. Psihiatria, in forma actuala, este o pseudostiinta, iar zilele-i sunt numarate.
1
04-04-2020, ora 02:02
Costy2008
Nu este medic/terapeut
Costy2008
Ai rabdare cel putin 21 zile cu noul tratament, pot trece si 15 zile si sa nu simti nimic bun, daca dupa o luna nu e bine, atunci trebuie schimbat tratamentul, asa mi-au zis n medici, mie daca nu mergea ceva, imi schimba trat dupa 30 de zile. Fa cum a zis medicul, nu te abate de la ce spune, pana la urma va gasi tratamentul bun, iti vei reveni si vei avea o viata normala.

david ce studii de specialitate ai, sau ce experienta ai tu cu o depresie cum are ea, de i-a furat viata, ca sa vorbesti ? Pe ce baza vorbesti ? Practica arata ca psihiatria rezolva foarte multe cazuri, daca e luat din pripa, se poate lua tratament un timp si apoi se scoate si omul ala va fi bine mereu fara tratament. Altii trebuie sa ia mereu, dar asta este, e bine asa.
Ce spui tu nu se probeaza.
Sigur ca exista si pacienti rezistenti la medicatie, asta e. Dar si acolo daca se incearca cam tot ce exista, mai mult ca sigur depresia aia va ceda in mare procent.

Sunt medici care folosesc pentru depresii si medicatie care oficial nu sunt pentru asta, dar care sunt bune pentru asta, sau folosesc unele medicamente care actioneaza pe niste receptori unde nici un antidepresiv nu actioneaza, dar daca e defectiune acolo poti avea depresie, de exemplu un deficit de endorfine, mi se pare ca se stie de low endorphin syndrome parca. Pe asta nici un AD nu merge.
Daca unii medici nu testeaza si astea, normal ca acel rezistent la medicatie are sanse mai mici sa scape. Unii testeaza si AD-uri IMAO deci generatia veche, chiar daca pare putin ciudat, si la unii le-a mers doar asta.
Si chiar daca se gaseau in tara sau nu, le dadea, si le luau de unde erau, chiar si AD clasice, nici de alea nu prea se incercau, deci multe sanse pierdute.
0
26-04-2020, ora 22:51
cristina0321
Nu este medic/terapeut
cristina0321
Din păcate, antidpresivele scad motivația. E normal sa te simti cu ele mai apatică si lipsita de chef de viață. In timp te vei obișnui cu ele.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: