Depresie - fosta mea iubita,

29-04-2020
Georgescu123
Nu este medic/terapeut
Georgescu123
Buna seara,

Acum cateva zile am aflat de la un prieten ca fosta mea iubita cu care nu am mai vorbit de aproximativ 1 an si care a fost "marea mea dragoste" va avea un copil in curand.Din acel moment totul s.a schimbat in viata mea, nu mai pot dormi, manca, pur si simplu sunt devastat.Sufletul imi este plin de gelozie si de ganduri rele.Ea a fost cea care a pus capat relatiei, si pur si simplu a rupt orice legatura cu mine, eu in tot acest timp nereusind sa trec peste acest lucru, si tot sperand ca poate o sa se intoarca la mine candva.Stiam ca este cu cineva dar in sufletul meu tot ma gandeam ca poate cumva isi va da seama ca eu inca o iubeam si inca o iubesc si intr.o zi se va intoarce la mine.De cand am aflat ca va fi mama stau si imi spun ca eu nu sunt bun de nimic, inima mea este facuta bucati.Nici nu pot exprima in cuvinte cat de rau ma doare.Am nevoie de sfaturile cuiva, vreau sa trec peste, vreau sa stiu de ce simt asa?A mai trecut cineva prin ce trec eu acum?
6 comentarii
1
30-04-2020, ora 18:38
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Ca o relație să funcționeze e nevoie de două persoane, ambii făcând tot ce depinde de ei ca lucrurile să meargă bine. Atunci când unul nu-și mai dorește, e mai bine să închei pentru că vei avea parte de suferință mai târziu. Partenerii stau într-o relație atunci când se simt bine și participă pe picior de egalitate la evoluția acesteia. Atunci când unul plusează, mai devreme sau mai târziu va fi frustrat, pentru că partenerul său nu răspunde așteptărilor sale.
Când o relație se termină e bine să iei în considerație ce ai avut de învățat din acea relație și s-o consideri o oportunitate de a învăța din greșeli astfel încât să dai tot ce-i mai bun în relația următoare. Se poate ca acum când tânjești după fosta prietenă, în jurul tău să fie o persoană care să-ți poată oferi mai mult decât ai primit, să fie persoana alături de care să poți construi tot ce-ai visat. Dă-ți voie să trăiești prezentul, pentru că tot cramponându-te de trecut pierzi momente în care te-ai simți împlinit.
0
30-04-2020, ora 20:07
Georgescu123
Nu este medic/terapeut
Georgescu123
Va multumesc foarte mult pentru raspuns, imi este greu sa trec peste deoarece a fost singura relatie in care m.am simtit fericit, implinit, iubit.A fost ceva desprins dintr.un film.Desi in tot acest timp am incercat de cateva ori sa ma adun si sa vorbesc cu alte persoane, pur si simplu nu ma simteam atras, eram fara chef.Eu fiind si o persoana foarte timida eram, si sunt foarte stangaci in ceea ce priveste socializarea cu alte persoane, si nu am o personalitate foarte puternica si sunt extrem de emotiv si introvertit, lucruri care intotdeauna mi.au daunat.Faptul ca ea m.a acceptat asa m.a facut sa o iubesc nebuneste, nu am mai avut nevoie de nimeni altcineva.
1
01-05-2020, ora 18:35
Psihologie, București
Se poate să fi văzut numai lucrurile bune de la această persoană, pentru că atunci când ești îndrăgostit așa se întâmplă. Urcăm persoana pe un piedestal și-i vedem numai calitățile, ne imaginăm că acea persoană este unică și credem că vom fi fericiți numai alături de ea. Nu ești cu nimic mai prejos decât ceilalți tineri de vârsta ta, încearcă să citești mai multe cărți de dezvoltare personală care să te ajute să ai mai multă încredere în tine, iar dacă ai nevoie apelează la un psiholog care să te ajute să înveți să comunici mai bine cu cei de vârsta ta. Meriți să fii fericit și fii sigur că vei găsi persoana potrivită care să-ți fie alături.
Ți-aș recomanda cărți care se găsesc și în format pdf: „Cei 6 Stalpi Ai Increderii in Sine” de Nathaniel Brandon; „IMPERFECȚI LIBERI ȘI FERICIȚI”, autor Christophe-Andre; „Schimband-Gandirea-Iti-Schimbi-Viata” - autor Brian-Tracy; Allan-Amp-Barbara-Pease-Abilitati-de-Comunicare ; Dr._Susan_Jeffers_-_Accepta-ti_teama, _dar_nu_te_lasa_inhibat_de_ea; NOKMAN VINCENT PEALE
Spune POT" si vei putea”; Francois Lelord, Christophe Andre- „Cum să te iubești pe tine pentru a te înțelege mai bine cu ceilalți”
0
02-05-2020, ora 02:47
Georgescu123
Nu este medic/terapeut
Georgescu123
Multumesc din nou pentru sfaturi doamna, imi este greu sa revin cu picioarele pe pamant deoarece tot timpul am fost aerian, cred ca tot ce zboara se mananca, scenarii de filme, romantisme, flori, drame, intotdeauna am idolatrizat femeile, m.am pus intotdeauna pe locul secund, si intradevar din spusele dumneavoastra mi.am dat seama ca am pus aceasta persoana pe un piedestal.Este si cea mai lunga relatie pe care am avut-o.Imi este si rusine sa spun ca am 27 ani si gandesc ca un copil de 5 ani.La un moment dat am luat in calcul ajutorul unui psiholog, chiar imi luasem si trimitere deoarece cum spuneam simteam ca viata mea nu mai avea rost, ajunsesem sa beau enorm de mult si am intrat in aceasta depresie care s.a agravat dupa ce am aflat ca aceasta persoana va deveni in curand mama.Bineinteles ca acea trimitere a fost luata de pomana pentru ca sunt extrem de timid si emotiv.
0
03-05-2020, ora 17:51
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Pentru psihoterapie nu e nevoie de trimitere. Acum e si mai usor, sesiunile se pot tine prin Skype. Cred ca nu ar strica sa vorbesti cu un psihoterapeut despre ce s-ar putea schimba in bine in relatia ta cu femeile dar si in relatia cu propria ta persoana.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
0
03-05-2020, ora 23:33
Georgescu123
Nu este medic/terapeut
Georgescu123
Multumesc mult pentru raspuns Dl.Ignat, luasem in calcul psihiatrul pentru ca simteam ca nu se mai poate asa, ca am nevoie si de un tratament.Viata nu mai avea nici.un rost.Eu locuiam foarte aproape de aceasta persoana si nu am vrut sa risc sa o mai intalnesc vreodata pe ea sau pe actualul ei sot de aceea nici nu mi.am mai vizitat localitatea de nastere, chiar daca asta insemna sa nu imi pot vedea proprii parinti, frati.Nu pot explica, o iubesc enorm, nu s.a schimbat nimic din ce simt pentru ea dar cu toate astea nu vreau sa o mai vad niciodata.Imi este greu sa nu ma gandesc, deoarece orice imi aduce aminte de ea:locuri, melodii, filme, toate momentele frumoase.De curand mi.am luat inima in dinti si am plecat in strainatate pentru ca simteam ca nu mai este nimic pentru mine in tara.Am avut atatea ocazii sa plec dar nu am vrut de ceva timp.Asta a fost un salt urias pentru mine deoarece dupa cum spuneam am un caracter slab si sunt foarte emotiv si nu am incredere in mine dar a trebuit sa ma fortez.La aeroport imi venea sa ma intorc inapoi, nu puteam pleca de langa ea, mintea mea nu concepe ca nu o voi mai avea niciodata.Am facut si greseala sa iau niste lucruri ce le.am primit de la ea, am vrut sa le arunc dar nu am putut.Nu pot.Sper sa nu va minunati prea tare de modul de gandire al unui om care la 27 ani ar trebui sa fie matur, si ar trebui sa fie in stare sa isi intemeieze o familie dar ii este frica pana si de umbra lui.Imi cer scuze daca trec de la o idee la alta dar nu stiu cum sa ma exprim, sa spun ce simt, in capul meu este un amalgam de ganduri si sentimente
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul