Depresie?

06-09-2011
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Imi vine tot timpul sa plang (din orice), tot timpul sunt stresata si sunt mereu foarte, foarte trista: la munca, acasa, in viata de cuplu (am o relatie de 11 ani). Nimic nu ma mai bucura. Inainte eram mai vesela, faceam glume...
Pot fi aceste stari negative inceputul unei depresii? Ce ma sfatuiti sa fac? (am 25 de ani). Va multumesc anticipat!
16 comentarii
0
06-09-2011, ora 20:01
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Ce-ar fi sa na dai mai multe detalii despre problemele pe care le ai? De cand te simti trista? Ce ganduri te fac sa plangi? Cum este viata ta in ultimul timp? Care sunt activitatile tale preferate? Cum este relatia de cuplu? Orice alte detalii ajuta.
0
06-09-2011, ora 20:36
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
De aproximativ un an ma simt foarte trista, ma simt foarte, foarte singura si de aceea imi vine mereu sa plang: cand vad alte cupluri pe strada sau in parc, plimbandu-se, tinandu-se de mana, povestind...imi vine imediat sa plang. Eu am o relatie de 11 ani, dupa cum am mai spus, dar noi doi nu prea ne petrecem timpul impreuna: eu lucrez mult, chiar si dupa serviciu, mai am un part-time (de doua ori pe saptamana), plus ca lucrez si doua weekend-uri pe luna.
Sincera sa fiu, relatia mea de cuplu nu ma multumeste indeajuns pentru ca sunt mai tot timpul singura sau daca ne vedem, el sta putin si apoi pleaca...Si cand ma vad din nou singura, iar incep sa plang si nu ma pot opri. Apoi ma doare capul si nu ma mai pot odihni...
De curand mi-am schimbat si locul de munca (de doua luni), este mai stresat decat cel anterior, dar incerc sa nu ma plang sau sa fac un caz din asta. In ceea ce priveste activitatiile preferate...nu prea am activitati preferate...Plec la munca, vin acasa, mai stau putin si apoi adorm. E aceeasi rutina mereu.
Nu stiu ce ar trebui sa fac ca sa-mi revin...Trebuie sa gasesc o solutie.Daca ma puteti ajuta, v-as fi foarte recunoscatoare.
1
06-09-2011, ora 20:53
Dr. Adina Petrica
Psihiatrie, Bucuresti
Dr. Adina Petrica
Din ceea ce descrieti acestea se incadreaza in simptomele tipice ale unei depresii. Cel mai indicat este sa consultati un psihiatru pentru a putea stabili o schema terapeutica individualizata. Este indicat sa nu amanati dat fiind ca aceste stari va afecteaza atat de mult calitatea vietii si exista numeroase optiuni terapeutice care sa remedieze aceasta situatie.

Cu respect,
Dr. Adina Petrica
Medic specialist psihiatru
0
06-09-2011, ora 23:22
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
o parere:
NU cred ca aceste stari iti afecteaza viata ta...de zi cu zi,
CRED insa ca, TOCMAI nemultumirile tale din viata de zi cu zi...iti determina aceste stari.
Chiar te ROG sa-mi raspunzi, daca NU e asa?!?
ce ar trebui sa faci?
- daca nu ai inca copii cu respectiva persoana de 11 ani si NICI nu sunteti casatoriti legal (asa se intelege.pt. ca tu zici:..el sta putin si pleaca..?!?)
Draga mea,
sunt n barbati care te-ar vrea..cum de altfel sunt si n femei..si poate o ALTA ti-a luat locul.
E F. GREU.DAR, CAUTA-TI TU PE ALTCINEVA...
pana NU ajungi la o depresie severa...
- referitot la serviciu...da, cam multi lucreaza 10-12 ore..multi tineri cu care am discutat..DAR, pt. ce ti-ai luat al 2-lea job...?? si pt. ce accepti sa lucrezi si dumineca-uneori??

Viata e frumoasa DAR scurta...incearca sa te ocupi putin macar SI DE TINE.
Iti doresc tot binele din lume.
..esti sanatoasa..dar revezi ce ti-am scris...
..iar daca plangi e bine pt. moment..ulterior..il vei uita...se pare ca el, deja a facut-o.
Cele bune,
0
14-09-2011, ora 23:25
Lophlyeilian
Nu este medic/terapeut
Lophlyeilian
Subscriu la Sebesuldejos,

Situatia ta este atat de grava incat sa trebuiasca sa ai doua joburi? Helloooooooo, e tineretea ta totusi, chiar vrei s-o muncesti non-stop? Ia-o mai usor, nu trebuie sa tii globul pamantesc in spate.

In privinta relatiei tale... numai tu stii detaliile necesare sa iei o decizie in cazul unei despartiri, dar am impresia ca e o relatie destul de plata, ofilita si nepasionala. Si am impresia ca tu esti (sau poti fi) opusul a tot ce am zis! ^_^

Eu ti-as sugera sa nu mergi inca la psihiatru sa bage pastile in tine. E adevarat ca sunt si reactii chimice in corp, posibil sa-ti lipseasca diverse substante din corp, creier care sa iti afecteze starea buna, dar ma gandesc ca e mai mult vina stilului de viata. Esti obosita si plictisita de munca, am impresia ca nu te bucuri, nu te distrezi deloc.

Psihoterapia e de incercat intai!! Si renunta la un job, si iesi cu prieteni sau oameni cu care sa ai activitati, meri la galerii, e gratis la unele, vorbeste liber, familia ta ce zice de tristetea ta?

Nu e ok sa ajungi dependenta de pastile, sa schimbi shpe mii de tratamente pana gasesti unul care sa te ajute, sa ai milioane de efecte adverse de la ele. crede-ma ca stiu cum e :( you don't wanna end up like me...

Toate cele bune!!! mai scrie-ne de tine!
0
11-10-2011, ora 13:39
Beyoncé
Nu este medic/terapeut
Beyoncé
Va multumesc pentru raspunsuri. Starea mea insa nu s-a imbunatatit deloc, iar am inceput sa plang, in fiecare zi. Sunt foarte, foarte trista, nimic nu ma bucura. Nu ma multumeste nimic din ceea ce fac, nu stiu ce sa fac sa ma redresez. Nu mai am pofta de viata pe care o aveam eu in trecut. Sunt intr-un mare, mare impas. Nu as fi crezut vreodata ca am sa ajung in starea asta depresiva. As vrea sa ma indrept, dar nu stiu cum. In curand voi renunta la cel de-al doilea part-time, sper sa fie mai bine dupa ce renunt. Nu stiu insa care ar putea fi cauza problemei mele. Am luat multe pastile de la naturisti, pe baza de plante, dar nu ma ajuta deloc, nu ma calmeaza. Mai rau, am si cosmaruri noaptea, imediat dupa ce le iau (le iau inainte de culcare, contin valeriana). Va rog sa ma ajutati cu sfaturi. Prietenul meu imi repeta uneori ca sunt enervanta, se intampla sa ne certam, destul de des in utilma perioada, cred ca-i sunt antipatica sau apatica, cand sa-mi exprim si eu o parere, nici nu apuc sa spun ceva si imi spune ca sunt ca toate celelalte femei.nici eu nu stiu ce sa mai zic. Ma consum mult si parca am intrat intr-un cerc vicios, nu-mi mai pot reveni din starea asta.
Am devenit mult mai sensibila cand aud critici la adresa mea, mai ales din partea prietenul meu, imediat ma consum, incep sa plang si nu ma mai pot opri. Asta se intampla zilnic.Simt ca ma prabusesc.
1
11-10-2011, ora 14:03
Psiholog Popa Anca
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Popa Anca
Am inteles ca te simti deprimata de un an. S-a intamplat ceva in perioada premergatoare depresiei tale? Vreun eveniment mai special, moartea cuiva drag, o trauma, o spaima, sau ceva semnificativ? Iti mai aduci aminte cum a debutat acesta depresie? Se intampla sa ai si stari de agitatie, si de aceea ai nevoie de calmante? Pentru ca daca nu ai stari de agitatie, la depresie, calmantele fac si mai rau.
Poti vorbi un pic de gandurile pe care le ai cand te simti deprimata? Cum stai cu timpul alocat distractiei si care sunt cateva dintre activitatile tale preferate?
In ceea ce priveste relatia de cuplu, se pare ca prietenul tau nu este suportiv si mai degraba te insulta decat sa iti ofere un punct de sprijin. Ceea ce ma face sa ma intreb ce te tine in relatie? Care sunt acele aspecte care, in pofida problemelor care exista intre voi, te fac sa alegi sa fii in continuare cu el?
0
16-10-2011, ora 21:08
dorina vasiliu
Nu este medic/terapeut
dorina vasiliu
valeriana agita rau mai ales daca i o doza mai maricica.
0
19-10-2011, ora 12:17
Lophlyeilian
Nu este medic/terapeut
Lophlyeilian
Dar nici nu faci nimic sa iesi d-acolo... nu te mai gandi la cat de rau te simti, ci incearca sa iti dai seama ce sa faci ca sa iti fie mai bine...

Chiar daca trebuie sa te desparti eventual de prietenul tau, caruia pare sa nu ii pese de starile tale. E foarte greu sa traiesti cu un om deprimat insa daca il iubesti il poti ajuta. El in loc sa te ajute te critica... Nu stiu, ti-am spus ca numai tu stii motivele pt care stai cu el, poate frica de a ramane singura? (desi uneori chiar e ok sa fii singura, mai bine decat cu cineva cu care nu mai ai nici un sentiment in comun) poate ca esti auto-sabotoare? = not good!!!! dependenta de nefericire? = nu! sper!!! asta-s eu (si nu e fain deloc!)

E important oricum si ceea ce mananci, precum si toate activitatile tale de zi cu zi, sparge rutina mai des, e simplu.

And yet again: mergi la un psihoterapeut - poti gasi la 50 lei sedinta. Asta daca nu ai cu cine sa vb... o prietena buna, familie.

Tu nu ne dai nici un detaliu, te-am intrebat toti/toate care-ti sunt activitatile, ce zice fam ta de starile tale, care e treaba cu prietenul tau... Iar tu nu ne zici decat ca te simti mai rau, ca iei valeriana si ca vrei sa nu te mai simti asa.

IA ATITUDINE! :) E foarte bine ca renunti la al doilea jooooooooooob!!! Felicitari! :D:D:D

Mai scrie-ne.

Hug!
0
20-12-2014, ora 17:38
IM10
Nu este medic/terapeut
IM10
Si mie imi vine sa plang des, dar mi se intampla asta de cand eram micuta. Acum am 17 ani si, la anumite ganduri, anumite lucruri spuse de ceilalti, etc, ochii mi se umplu de lacrimi. As vrea sa inteleg ce mi se intampla si sa rezolv, cumva. As fi vrut sa ma duc la consilierul scolii la care invat, dar nu imi surade ideea. Exista o situatie mai tensionata la noi in familie, cu mama mea care este intotdeauna foarte suparata si dispusa sa ne critice mai ales pe mine si pe tati, si in special pe mine. Si acum imi vine sa plang, fara sa vreau. Vreau sa stiu daca ma victimizez si daca am eu probleme sau tulburari emotionale grave, si cum as putea sa "imi vindec" psihicul. Va multumesc!
0
22-12-2014, ora 14:18
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Buna!
Poti merge intr-o prima faza la un psiholog.
Apoi, daca el considera ca este cazul, te poate trimite si la psihiatru.
Succes!
0
22-12-2014, ora 15:51
IM10
Nu este medic/terapeut
IM10
Ok, asa voi face, va multumesc!
0
28-12-2014, ora 18:32
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Cum a fost?
Esti bine?
0
28-12-2014, ora 18:51
IM10
Nu este medic/terapeut
IM10
Am stat de vorba cu mama mea.I-am explicat cum ma simt si de ce. Nu si-a recunoscut vina sau ceva, dar incearca(cred eu) sa fie mai calma si mai putin implusiva, sa se gandeasca inainte sa jigneasca pe cineva. Deci, da, cred ca ma simt putin mai bine, multumesc!
0
29-12-2014, ora 09:52
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
Ma bucur sincer pentru tine.
Mult succes!
0
29-12-2014, ora 13:28
IM10
Nu este medic/terapeut
IM10
Multumesc mult! O zi buna va doresc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Combinația între depresie și tulburări cognitive minore la vârstnici accelerează îmbătrânirea creierului
  • Stimularea magnetică îmbunătățește starea de spirit în cazul bolnavilor de depresie
  • Gazul ilariant, tratament pentru depresiile severe
  • Pericolele utilizării Facebook-ului
  • Terapia cognitiv-comportamentală pentru insomnia cronică
  • Medicamentul care ar putea trata depresia în mai puțin de 24 de ore
  • Depresia
  •