Dermatită atopică

25-05-2017
lavinia27
Nu este medic/terapeut
lavinia27
Bună seara, am fost diagnosticată de către medicul dermatolog cu dermatită atopică. Mi-a recomandat crema Elidel de două ori pe zi și după fiecare folosire, să mă dau cu o cremă hidratantă. Folosesc crema de o lună și câteva zile, nu văd nicio schimbare, uneori chiar am impresia că e extinsă inflamația mai mult decât de obicei. Eczema e pe obraji, puțin pe nas și bărbie, nu mă mănâncă niciodată, doar sunt roșie și aspră în zonele respective. Nu înțeleg de ce nu se întâmplă nimic, aproape termin tubul și nu știu dacă să continui cu Elidel sau să cumpăr altă cremă. Îmi puteți recomanda dumneavoastră o cremă mai puternică sau una care dă cât de cât rezultate? Ce credeți despre faptul că nu mi s-a ameliorat dermatita deloc? Vă mulțumesc mult!
7 comentarii
1
29-05-2017, ora 10:11
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Dermatita atopica este o afectiune cronica care necesita uneori analize de laborator. Trebuie sa schimbati tratamentul Daca nu apar rezultate si sa evitati factorii declansatori.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
0
29-05-2017, ora 13:08
lavinia27
Nu este medic/terapeut
lavinia27
Bună ziua, mulțumesc pentru răspuns! Ce analize ar trebui să fac?
0
02-06-2017, ora 14:16
Kristynne
Nu este medic/terapeut
Kristynne
Buna! Si eu am dermatita atopica si singura crema care m-a ajutat a fost Nizoral. Am avut o perioada in care pielea din jurul nasului, fruntii si scalpului se intarise asa rau de zici ca era tabla si se cojea intruna. Dupa multe incercari esuate, am inceput sa folosesc Nizoral si vreau sa spun ca m-a ajutat enorm. In maxim o luna nu mai aveam nimic. Dupa cum probabil stii, dermatita atopica o poti doar tine in frau cu ajutorul tratamentului. Daca incerci Nizoral si functioneaza si pentru tine, nu este nevoie sa o folosesti permanent ci doar cand ti se pare ca eczema isi face aparitia din nou.
0
02-06-2017, ora 16:40
lavinia27
Nu este medic/terapeut
lavinia27
Mulțumesc mult, am să încerc și revin cu un mesaj!
0
02-06-2017, ora 16:46
lavinia27
Nu este medic/terapeut
lavinia27
Am citit acum că e folosită pentru dermatita seboreică, eu am doar roșeață și mici bubițe pe obraji, oare e ok dacă o folosesc?
0
02-06-2017, ora 17:57
Kristynne
Nu este medic/terapeut
Kristynne
Mie mi-a fost recomandata de doctor si pentru alta problema de piele, imi aparusera niste pete in zona gatului tot asa fara mancarimi sau altceva si a functionat si pentru acea problema. Deci ai putea sa incerci cateva zile si vezi daca se mai amelioreaza simptomele. O alta problema de o am si eu acum este mentinerea pielii de pe fata hidratata. Am tenul de tip mixt si obrajii sunt tot timpul uscati. Am incercat un numar foarte mare de creme hidratante dar nici macar una nu mi-a prins bine. Toate imi cauzeaza roseata si mancarimi. Daca ai vreo sugestie, ascult!
0
02-06-2017, ora 20:16
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Nizoral este o crema antimicotica, pentru tratarea dermatofitilor- ciupercilor. Uneori se poate folosi si in dermatita atopica, cand aceasta este suprainfectata cu pityrosporum.
In ceea ce priveste analizele este dificil sa va recomand fara un consult- puteti sa faceti analize generale de sange, exudat nazal, faringian, ex coproparazitologic, sumar urina.
O zi buna,
Dr Claudia Artenie
Medic primar dermatolog
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: