Dermatologie

21-10-2017
SLD
Nu este medic/terapeut
SLD
Salut ! Săptămâna trecută am fost la solar. Am o aluniță pe spate și in decurs de câteva ore S a umflat și ma mânca... in doua zile mi a trecut. Acum nu mai am nicio simptoma. Țin sa precizez ca e puțin ieșită in relief dar nu mai am nicio simptoma.
Eu locuiesc in străinătate... in 2 săptămâni vin in România și mi am făcut programare la Dermatoligie. Asta ar însemna ca voi face consultația la o luna de când mi S a inflamat.
Întrebarea mea este : este o perioada mult prea lunga sa aștept Pentru control ? Oare poate recidiva in perioada aceasta ?
Mulțumesc anticipat
9 comentarii
0
24-10-2017, ora 21:01
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
Buna ziua,
Trebuie sa faceti o dermatoscopie fotofinder. Dupa stabilirea diagnosticului se va stabili atitudinea terapeutica.
O zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
25-10-2017, ora 02:14
SLD
Nu este medic/terapeut
SLD
Va mulțumesc !
0
11-11-2017, ora 15:57
Georgiana33
Nu este medic/terapeut
Georgiana33
Buna ziua!Sapt trecută am fost la dermatolog pt niște alunițe care mi s”au părut mie puțin modificate.Dna dr mi”a zis ca este una pe care ar trebui sa o scot pt ca prezintă modificări, nev pigmentar atipic.Am scos”o la chirurgie plastica ieri și a fost trimisa pt a fi examinată.Este posibil sa fie melanom in faza avansată?Va mulțumesc!
0
13-11-2017, ora 03:32
SLD
Nu este medic/terapeut
SLD
Acum câteva zile am fost la medic, mi a spus ca e o aluniță atipica și ca trebuie sa o scot din cauza ca a suferit un traumatism in legătura cu solarul, dar sa nu îmi fac griji ca nu prezintă risc de cancer momentan doar ca ar putea evolua in viitor și ar fi indicat sa o scot cât mai curând.
Așa și la tine Georgiana, stai liniștita dacă era vorba de cancer îți zicea din prima sau melanom. Aluniță ta e doar suspecta ca S ar putea transforma pe viitor și ți au recomandat sa o scoți iar biopsia de face automat. Eu nu îți pot garanta suta la suta ca nu ai nimic dar 75 la suta sunt sigura. Fii pozitivă și rezultatul biopsiei va fi unul bun !
0
13-11-2017, ora 20:10
Georgiana33
Nu este medic/terapeut
Georgiana33
Mulțumesc mult pt încurajare!Sa știi ca orice încurajare sau gând bun din partea cuiva, înseamnă mult!O seara frumoasa!
0
15-11-2017, ora 07:16
Dr. Artenie Claudia
Dermatovenerologie, Iasi
Dr. Artenie Claudia
buna ziua,
Examenul anatomopatologic este cel care stabileste diagnosticul, dar cel mai probabil este doar un nev atipic.
o zi buna,
dr Claudia Artenie
medic primar dermatolog
0
15-11-2017, ora 08:41
Georgiana33
Nu este medic/terapeut
Georgiana33
Buna dimineața!Multumesc mult doamna doctor!
0
04-12-2017, ora 01:52
Daliana11
Nu este medic/terapeut
Daliana11
buna seara!
am o fetita de 10 luni si are un semn pe picior ca o alunita de cand sa nascut..
fata face febra incontinu de 2 zile, tot ii dau paracetamol
.astazi am observat ca alunita sa inrosit de jur imprejur si este uscata, are un fel de coaja deasupra
credeti ca este ceva grav?
tin sa precizez ca locuiesc in UK..am fost astazi la urgenta si mi-au dat o crema cu antibiotic
multumesc frumos si astept raspuns cat mai repede
0
26-02-2018, ora 08:33
Christina00
Nu este medic/terapeut
Christina00
Bună. As avea nevoie de puțin ajutor. De peste doi ani am niște bubițe mici ca niște coșuri pe mâini, mai exact de la cot înspre umăr. Și am văzut ca acum se extinde. Am fost și la dermatolog și întâmplător le au văzut și au zis sa ma dau cu o crema mai grasa, dar nu a ajutat. Chiar vreau sa scap de ele. Mulțumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.