Diagnostic si explicatii analize caile respiratorii

25-10-2019
Aylin40
Nu este medic/terapeut
Aylin40
Buna ziua,
In urma cu 3 sapramani m.am prezentat la camera de garda a unui spital de boli infectioase dopa o calatorie in Asia de Sud. Totul a debutat brusc si violent
cu dureri mari de gat atat extern cat si intern, febra, frisiane, diaree 1 zi cu crampe, si a doua zi a inceput o expectoratie foarte violenta si cu mult mucus verde, galben, stari de voma 1 zi. Am ajuns le spital si s.au facur urmatoarele analize : Malarie - negativ, Hemoleucograma cu ubele valori mai mari, CRP 2, 89.

Radiografie pulmonara : DAP=3.2, uGyxm2, RG.CP in PA Aderenta pleurodiafragmatica stanga, Intensa accentuare a desenului interstitial PBv. infrahilar drept, Aorta usor derulata in portiunea ascendenta toracica.

Am mers si la ORL unde a gasit puroi sange si mucus in spatele gatului, mi s.a dat antibiotic Zinnat. Am luat acest antibiotic fara nici un efect. Am contimuat sa expectorez.mult pana in prezent cand mai expectorez putin dimineata fara mucus verde, dar in timpul antibioticului a aparut o mancarime intensa in gat, piept, torace, tusea devening mult seaca cu fortat de a expectora dar mai mult spumos.

In prezent persista rinita, scurgeri in gat, discomfort in plamani ca si cand e ceva lipit acolo si nu se dezlipeste. Tuse rar, mai mult de la mancarimea gen alergie, dar fara mucus verde. Sangerare cu testul amestecat, din nara dreapta, sangerare violenta instanta, o data pe zi, zilnic care se opreste la fel de instant si continui apoi sa elimin mucus clar subtire.
Transpir excesiv cand merg afara, indiferent cu ce ma imbrac. Mentuinez ca am locuit mult timp in clima tropicala inainte de a ma intoarce aici si chiar inainte de a ma intoarce a fost o poluare masiva locala timp de 2 saptanani, am practicat innotul mult in acest timp.

Credeti ca trebuie repetata radiografia ? Ce inseamna acea interpretare ? Mai trebuie antibiotice?

Va multumesc
3 comentarii
0
13-11-2019, ora 13:16
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Este recomandat să faceți un CT toracic pentru acea formațiune aderentă pleuro-diafragmatică, să vedeți exact despre ce este vorba, restul modificărilor de pe radiografie nu indică nimic grav, sunt nespecifice și fără valoare diagnostică. O zi liniștită!
0
13-11-2019, ora 14:20
Aylin40
Nu este medic/terapeut
Aylin40
Buna ziua,

Va multumesc pentru raspuns. Am mers la Spitalul de urgenta si mi-au repetat radiografia dupa 3 aproape 4 saptamani si acea aderenta nu a mai iesit, scrie doar fara leziuni pleuro diafragmatice. Am cerut CT dar mi-au spus ca nu trebuie. Eu inca expectorez tinand trarament de atinci cu mucosolvan si Tavanic 500mg/zi. Expectoratia este si din sunusuri si nu stiu daca I forteaza si mucosolvanul, e un mucus de care parca nu mai scap, se acumuleaza in spatele nasului si gat. Dar si din plamani vine, sau cel putin asta simt eu. Nu stiu ce sa mai fac, daca mai aveti vreun sfat inafara de CT. Mentionez ca am Endonetrioza cam peste tot, si nu stiu daca acea aderenta e tot endometrioza, Israeli nu inteleg cum a disparut la a doua radiografie.
Continui sa transpir excesiv la mers normal sau mici eforturi prin casa sau afara si noaptea imi e cald si la fel simt. Noaptea ma ustura gatul si mucusul nu mai vine in cavitatea nazala ci incarca caile respiratorii mai jos, iar cand ma ridic din pat, revine si in nas. Am luat si Claritin, dar tot nu ajuta mult. Tot timpul am ceva de expectorant sau suflat nasul putetnic sa nu mai simt nasul “ plin “. Antibioticul, mi s-a spus sa is iau 21 de zile 500mg zi. Dar nu vad problema rezolvata... Va multumesc, poate mai stiti alt test eventual de sange sau ce ar depista.
0
16-11-2019, ora 14:53
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Pneumologie, Iași
Dr. Ciubotariu Bogdan-Iliuță
Bună ziua! Cel mai bine este să faceți un CT toracic, așa se va vedea cel mai bine dacă există ceva la nivel pulmonar. Dacă mai aveți întrebări vă răspund cu drag! O zi liniștită!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.