Diastazis tibioperonier distal

01-04-2021
Brb
Nu este medic/terapeut
Brb
Buna ziua. In cele ce urmeaza, relatez pe scurt problema mea si va rog sa ma ajutati cu un răspuns. In urma cu 2 luni, am fost operata, diagnosticul fiind- diastazis tibioperonier distal, glezna dreapta, practicandu-se reducerea diastazisului tibioperonier distal si fixarea cu 2 suruburi percutan, sub control RX.
La 2 saptamani dupa operatie, mi-au fost scoase firele de sutura, Domnul Doctor spunandu-mi ca operatia arata foarte bine, la 6 saptamani de la operatie, am fost la control, cu o noua radiografie facuta si mi s-a spus ca totul este in regula, mobilitatea este buna, pot sa incep incarcarea pe picioar, cu greutate progresiva. Am foat sfatuita ca in 2 saptamani sa renunt definitiv la carje.
Zis si facut, insa, exact la 8 saptamani de la operatie, in timp ce urcam cateva trepte, calcand cu talpa piciorului drept, pe scara, am simtit o durere asemanatoare cu o arsura/usturime, in zona gleznei, cumva in partea din fata si un mic sunet, un pocnet. Durerea nu a fost si nu este mare, insa simt ca radiaza uneori in sus spre exteriorul si in spatele pulpei, dar nu imi dau seama daca este un muschi/ligament/tendon sau e fibula. Ma tem sa nu fie o alta fisura. Durerea care urca pe pulpa piciorului, atunci cand misc talpa, este asemanatoare unor contractii, a unor carcei. Am incercat si pot sa calc pe picior, dar simt un disconfort pe care nu il simteam pana acum.
Mentionez faptul ca Dl. Dr. mi-a spus ca e posibil pana scoate cele 2 suruburi, ca acestea sa se rupa. Am luat in calcul si faptul ca poate s-a rupt un surub, pentru ca, acum, glezna imi este mai mobila.
Va rog, ajutati-ma cu o parere.
Va multumesc anticipat!
2 comentarii
0
01-04-2021, ora 18:20
Dr. Mitrulescu Cristian
Ortopedie si traumatologie, Timisoara
Dr. Mitrulescu Cristian
Cel mai probabil s a rupt un surub
0
01-04-2021, ora 20:05
Brb
Nu este medic/terapeut
Brb
Va multumesc pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul