Dificultatea de a înghiți

21-03-2024
Kalanchoe
Nu este medic/terapeut
Kalanchoe
Vă rog ajutati-ma cu un răspuns, de o lună de zile am o durere de gât, durere după ce mănânc, senzația că îmi rămâne mâncarea în gât, că nu trece toată în stomac, o presiune in piept, și uscăciune mai mereu, menționez că anul trecut am făcut o endoscopie unde totul era ok, îmi este frică să nu fie ceva grav, unde ar trebuie sa merg?va mulțumesc
1 comentarii
0
25-03-2024, ora 11:54
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Simptomele pe care le descrii, inclusiv durerea de gât persistentă, senzația că mâncarea rămâne blocată în gât, presiunea în piept și uscăciunea constantă, pot avea mai multe cauze posibile și ar trebui evaluate de un medic pentru un diagnostic corect și tratament adecvat. Faptul că ai avut o endoscopie anul trecut care a fost normală este încurajator, dar simptomele noi sau persistente merită întotdeauna o investigație suplimentară. Iată câțiva pași pe care îi poți urma:

1. Consultație la medicul de familie: Este important să începi cu o vizită la medicul tău de familie. El sau ea te poate evalua și poate decide dacă este necesar să te trimită la un specialist. Medicul de familie poate, de asemenea, să efectueze teste inițiale, cum ar fi analize de sânge, pentru a verifica dacă există infecții sau alte probleme generale de sănătate.

2. Vizită la un gastroenterolog: Având în vedere simptomele legate de înghițire și presiunea în piept, o vizită la un gastroenterolog poate fi recomandată. Gastroenterologul este specializat în tratarea afecțiunilor sistemului digestiv și poate decide să repete endoscopia sau să efectueze alte teste, cum ar fi o manometrie esofagiană sau un test pH-metric, pentru a evalua funcționarea esofagului și prezența posibilului reflux gastroesofagian sau a altor condiții.

3. Consult la un otorinolaringolog (ORL): Dacă durerea de gât este o preocupare majoră și persistă, o evaluare de către un medic ORL poate fi utilă. Acest specialist poate examina mai detaliat gâtul, laringele și amigdalele pentru a exclude alte cauze ale simptomelor tale.

4. Menținerea unui jurnal alimentar: Înainte de consultațiile medicale, poate fi util să ții un jurnal alimentar în care să notezi ce mănânci și să observi dacă anumite alimente par să agraveze simptomele. Acest lucru poate ajuta medicul să identifice posibilele declanșatoare ale simptomelor tale.

5. Stil de viață și măsuri de auto-îngrijire: În așteptarea consultului medical, măsuri precum evitarea alimentelor picante, acide sau foarte calde, menținerea unei hidratări adecvate, evitarea fumatului și a alcoolului și mâncatul în porții mici pot ajuta la ameliorarea simptomelor.

Este important să nu ignori aceste simptome și să cauți asistență medicală pentru a exclude orice condiții grave și pentru a primi tratamentul adecvat. Înțeleg că te simți îngrijorat, dar pasul cel mai important acum este să obții o evaluare medicală completă.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce îmi dreg vocea întruna?
  • Amigdale cu puroi - cauze și tratament
  •