Disjunctie acromio-claviculara

03-06-2016
Andrei2401
Nu este medic/terapeut
Andrei2401
Buna Ziua,

Ma numesc Andrei, am 20 de ani si am fost practicant de Rugby.
In urma cu aproximativ 2 ani, am avut o accidentare la umarul drept.Dupa control, medicul echipei, a spus ca am o usoara deplasare de clavicula si ca trebuie sa iau un repaus de contact si ridicat greutati pentru 2-3 saptamani (in funtie de persistarea durerii).Dupa aceasta perioada de timp, am inceput iar antrenamentele incet , fara prea multa greutate si intr-adevar nu mai simteam durere.
Dupa o perioada de timp, m-am accidentat din nou la acelasi umar, avand aceleasi simptome si dureri, doar ca mai accentuate ( este mai ridicat umarul drept fata de cel stang ).Am facut o radiografie si mi s-a spus ca am o disjunctie de grad 2.In principiu, doctorul la care am facut radiografia, mi-a spus ca se reface in timp dar ca trebuie sa iau o pauza de la efort. Ei bine nu a functionat si durerile persista si in ziua de astazi (la contact, incordare prelungita ).
Mentionez ca nu mai practic rugby de 7 luni.
As dorii sa stiu daca ar exista si alte remedii pe langa operatia in sine iar daca nu, in ce consta aceasta ( perioada de imobilizare, perioada de recuperare, pret, Etc )
Va multumesc pentru atentie.

Toate cele bune.
3 comentarii
0
31-07-2016, ora 11:48
Dr. Alin Pandea
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Alin Pandea
Buna ziua,
In primul rand as vrea sa mentionez ca in cazul disjunctiilorde grad 2 mai rar exista diformitate vizibila. Pentru stabilirea gradului pe criterii radiologice sunt necesare imagini speciale (tip "Zanca").

Pentru pacientii care practica sport la nivel medu-inalt din pacate in astfel de cazuri este recomandata interventia chirurgicala.
Post operator 6-8 saptamani se va purta o orteza (abductie), apoi dupa 12 saptamani se incep activitatile de intarire a musculaturii. Exercitiile cu greutati / efort fizic intens se vor relua dupa 4-5 luni.
Cu stima
Dr. Alin Pandea
0
05-08-2016, ora 21:05
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
voi operati leziunile Tossy II (Rockwood II), si ce faceti? noi nu operam numai cele de Typ. III-VI (rar - hook plate sau des - dog bone)
0
18-09-2020, ora 00:15
Robert n
Nu este medic/terapeut
Robert n
Buna ziua am fost operat acum 2 luni de o disjunctie acromio claviculara de gradul 3 iar dupa 3 săptămâni mi sa scos bandajul urmand sa mai port alte trei săptămâni orteza.
In jurul a inca o săptămână am fost la spital din nou deoarece simțeam o ușoare denivelare din nou a claviculei ca urmare sa fiu trimis acasă iar acum la inca o săptămână simt o ușoară durere iar neputund sa ridic mana la 90 de grade, in plus tor simt cum mi-ar trage cineva in jos mâna iar cand misc umărul fata spate as simți cum se mișcă clivicula, este ceva normal?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: