displazie luxanta de sold bilateral

09-11-2012
mateicamelia30
Nu este medic/terapeut
mateicamelia30
Fetita mea in varsta de 5 luni a fost diagnosticata cu displazie luxanta de sold, medicul mi-a spus sa cumpar o orteza pentru acest lucru si i-a pus gips la ambele picioruse pana la genunchi.Am cumparat orteza dar este foarte incomoda si plange, pe langa acest lucru tranpira foarte tare si i se incinge spatele aceasta fiind singura pozitie in care sta, este posibil sa faca alte complicati la plamani sau altceva, uni parinti au postat pe forum ca poti pune doua sutece unul peste celalalt si o paturica care sa ii tina piciorusele departate este corect?
Nu stiu daca diacnosticul este corect daca totusi este o greseala o afecteaza cumva pozitia in care o tin acum.
Cat dureaza tratamentul cu acesta orteza ?
Medicul care a diacnosticato nu mi-a dat detali a spus ca ne vedem peste o luna la control si peste o saptamana la gips, sunt disperata starea copilului e alterata plange nu mai mananca nu stiu ce sa fac, va rog din suflet dati-mi detali despre tratare sau tratament.
multumesc!
6 comentarii
0
09-11-2012, ora 10:00
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Displazia coxo-femurala reprezinta o afectiune extrem de serioasa, ce nu trebuie neglijata: tratata corect se vindeca 100% fara sechele, neglijata determina sechele grave, ce vor necesita nenumarate interventii chirurgicale complicate si cu rezultate mediocre.
Din pacate, tratamentul necesita imobilizarea soldului in pozitii specifice si este greu de tolerat, insa este singurul care asigura vindecare fara sechele.
Cel mai corect ar fi sa va reintoarceti la ortopedul pediatru, sa-i expuneti problema actuala si sa va sfatuiti in privinta tratamentului optim.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
09-11-2012, ora 21:18
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
ce unghi alfa si beta are? si ce grad de displazie are dupa clasificatia Graf?
de ce nu a fost observata displazia mai devreme? s-a facut echografia soldului dupa nastere?
0
09-11-2012, ora 22:09
mateicamelia30
Nu este medic/terapeut
mateicamelia30
La nastere nu a fost depistata nici medicul pediatru nu a observat nimic, eu am cerut un bilet de trimitere la ortopedie deoarece in momentul in care o luam in brate are tendinta de a trage mainile spre spate la picioruse chiar nu am vazut nimic deosebit fiind grsuta are pulpele grasune si nu sta cu piciorusele lipite dar cand ii faceam masaj dupa baita le aproia si pliurile sunt simetrice acum am studiato mai atent. La ortopedie, medicul a decis sa ii puna in gips ambele picioruse pana la genunchi, a spus ca are displazie luxanta de sold defapt asa a scris pe biletul pentru ortoprofil de unde am cumparat si orteza, mie nu mi-a explicat nimic m-a trimis la radiologie si i-a facut o radiografie de bazin...si cam atat peste o luna la control si peste o saptamana la control gips nu stiu absolut nici un detaliu.maine o sa merg sa consult un alt medic ortoped sa fiu sigura ca nu imi chinui copilul in zadar.
Multumesc, imi pare rau ca nu va pot da detali cu privire la radiografie nu scrie nimic e filmul simplu.
0
10-11-2012, ora 10:30
mateicamelia30
Nu este medic/terapeut
mateicamelia30
astazi am consultat un al doilea medic ortoped care m-a linistit si a consultat copilul, Radiografia nu era facuta corect si copilul nu prezinta nici un fel de semn ca ar avea displazie luxanta de sold.pana acum scor 1-1 credeti ca ar fi corect sa consult si un al III-lea specialist?
0
10-11-2012, ora 14:31
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
la aceasta varsta radiografia este total inadecvata pentru depistarea displaziei de sold, trebuie facuta o echografie standardizata, masurata unghiurile alfa si beta si calculata sansa displaziei dupa clasificatia Graf, care specifica si ce tratament trebuie urmat la fiecare caz, de la pampaers pana la osteotomie de bazin. toate structurile care conteaza la identificarea displaziei sunt invizibile pe radiografie. cu radiografie se poate aprecia indirect pozitia capului femural fata de acetabul, insa acesta nu da nici un detaliu asupra labrumului, asupra unghiurilor de acoperire a capului femural.
trebuie facuta o echografie, eu cred ca de vro 20 de ani nimeni nu mai face radiografie la sugari pentru identificarea displaziei soldului si pur din simetricitatea pliurilor, sau a diferitelor manevre descrise acum 100 de ani nimeni nu mai exclude sau da diagnostic de displazie pentru ca avem metode de suta de ori mai sigure. echografia de sold la sugari este metoda standard, neinvaziva si foarte sigura.
punerea in ghips este o metoda extrem de riscanta, noi facem numai in aczuri extreme si intotdeauna facem un RMN dupa ca sa fim siguri ca nu este pus ghipsul cu soldul in pozitie luxata, pentru ca s-a mai intamplat. daca soldul este pus in ghips intr-o pozitie luxata, aceste are efecte catastrofale pentru viitor
0
18-11-2014, ora 13:28
marina_ema
Nu este medic/terapeut
marina_ema
Din nefericire si fiica mea are displazie de sold si este deja in gips. Ni s-a spus ca o sa urmeze o perioada de 2-3 luni de gips si apoi atele si ham.
In momentul de fata ne confruntam cu problema: intretinerii gipsului uscat si iritatile cauzate de acesta. Cine a mai trecut prin asa ceva, mi-ar putea spune cum a depasit aceasta perioada a gipsului si cum putem sa usuram ingrijirea bebelusului in gips?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: