Diverse intrebari despre fitness

22-10-2017
Marcus Aurelius
Nu este medic/terapeut
Marcus Aurelius
Prima intrebare ar fi: Atunci cand faci un efort, lucrezi o grupa musculara, energia necesara se extrage din arderea grasimilor de pe tot corpul sau doar din locul cu muschiul respectiv ? Adica daca fac biceps se mai arde si din grasimea de pe burta sau trebuie neaparat sa fac si abdomene ca sa dau burta jos ? (Eu oricum fac de toate, dar intreb asa ca sa stiu.)
2 comentarii
1
08-11-2017, ora 14:25
Dietetician Acasandrei Mihaela
Nutritie si dietetica, Iași
Dietetician Acasandrei Mihaela
Buna ziua!

Substratul energetic necesar activitatii fizic nu depinde de zona solicitata la momentul efortului. Nu exista slabire localizata.

Nu doar grasimea este consumata in timpul efortului fizic. Este foarte important ca el sa fie sustinut printr-o alimentatie corespunzatoare care sa ii asigure resursele necesare pentru mentinerea si cresterea masei musculare.

De asemenea, activitatea fizica trebuie sa asigure antrenarea alternativa a tuturor grupelor musculare pentru o „sculptare” armonioasa a corpului si evitarea suprasolicitarii, respectiv reducerea riscului accidentarilor.

Beneficiile exercitiului fizic trebuie privite global si nu doar din prisma reducerii stratului adipos. „Patratelele de pe abdomen se fac in bucatarie”, iar sportul contribuie si el enorm, enorm, dar prin alte mecanime mult mai semnificative decat cel de „ardere al grasimii” din zona X.

Multa sanatate!

Cu stima,
Mihaela Acasandrei
Nutritionist Dietetician
0
20-08-2018, ora 10:50
GabiGabriel2
Nu este medic/terapeut
GabiGabriel2
Buna ziua, o intrebare am... Daca stie cineva cand se deschide --------* Multumesc mult!

(*modificat de admin)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Efectul afterburn sau arderea grăsimilor post-antrenament
  •