Doresc sa stiu daca gresesc eu

21-02-2019
Madelaines
Nu este medic/terapeut
Madelaines
Buna ziua!
Sunt divortata din 2012, am doi copii si dupa divort am fost nevoita sa stau cu chirie. In 2014, am cunoscut un alt barbat care s-a mutat cu mine, el fiind din alta localitate si jobul lui i-a permis acest lucru. Este si el divortat, are un copil, un apartament exclusiv al lui si un apartament pentru care urmeaza sa faca partaj cu fosta lui sotie.
In 2017 am avut oportunitatea sa imi cumpar un apartament, am facut credit si am achizitionat o locuinta.
Prietenul meu nu a fost de acord in ceea ce priveste aceasta achizitie, desi nu l-am implicat niciodata in niciun fel din punct de vedere financiar. Noi stam in continuare impreuna si mi-a propus sa cumpere jumatate din apartament (sa achit banca) si sa fim amandoi proprietari, pentru ca, in opinia lui, o relatie este de durata doar daca au o casa impreuna. Eu nu sunt de acord cu propunerea lui, motivul fiind ca, avand fiecare copii dintr-o alta relatie, e bine ca lucrurile sa nu fie incurcate.
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns, daca eu procedez corect sau nu.
Multumesc!
7 comentarii
1
24-02-2019, ora 22:16
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Dupa parerea mea prietenul are dreptate. Adica stiu situatii in care apartamentul fiind numai al unuia, cand se certau proprietarul avea un atu, si il scapa gura:"Casa ii a mea usa e a ta!" Dar la un moment dat, usa a fost a lui adica a si plecat. Iar ea era daramata dupa.

Adica depinde si cum va intelegeti, ce fel de oameni sunteti? Daca vreti ca relatia sa fie una de iubire, ar fi bine sa aveti mai multe puncte comune. Apartament comun, masina comuna etc. Acuma nu stiu ce varsta aveti dar ma gandesc asa: Unii au mai avut situatii cand se certau copii intre ei. Deci sa le dati de lucru, daca se poate :si in loc sa fie, copii mei se cearta cu copii lui sa fie, copii mei si cu copii lui au grija de COPILUL NOSTRU.

Deci cu cat sunt mai"descurcate" lucrurile, cu atat e mai simplu sa va spune-ti lucruri grele, spuse usuratic si totul sa se incheie. Cu cat lucrurile sunt mai incurcate cu atat dam credit celuilalt, eu cred ca putem face ceva IMPREUNA. DEci depinde ce fel de oameni sunte-ti. Imi aduc aminte vorbele unui preot care nu era de acord ca oamenii sa stea necununati si cam asa recomand si eu.
Ce nu inteleg, de ce nu a propus asta cand erati in faza de a face actele de cumparare?
0
25-02-2019, ora 12:15
Madelaines
Nu este medic/terapeut
Madelaines
Multumesc mult pentru raspunsul dv.

In cazul nostru, nu se pune problema de copiii nostri, la 46 respectiv 50 ani, nu ne mai gandim sa avem copiii nostri. Din punctul meu de vedere, intelegerea, armonia, iubirea nu este legata nici de apartamente, nici de masini si nici de alte bunuri materiale in comun. O relatie este despre oameni, nu despre averi si bunuri. E mult mai de pret acea relatie independenta de orice alte bunuri materiale. Cand stai intr-o relatie doar pentru ca este un apartament sau o casa sau orice altceva in comun, aceea este o relatie toxica. O relatie trainica are la baza comunicarea, respectul, intelegerea.
Atata vreme cat niciunul din noi nu dorim sa avem avantaje din aceasta relatie din punct de vedere material, totul este foarte frumos.
1
26-02-2019, ora 21:58
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Madelaines a scris:"E mult mai de pret acea relatie independenta de orice alte bunuri materiale. Cand stai intr-o relatie doar pentru ca este un apartament sau o casa sau orice altceva in comun, aceea este o relatie toxica. O relatie trainica are la baza comunicarea, respectul, intelegerea. "

Va inteleg ceea ce simtiti. Dar cred ca ar trebui sa fiti tot timpul atenta sa iil face-ti sa nu se simta ca si cand ar fi in vizita la cineva. Respectul reciproc e fundamental.
Va copiez aici o bucata din capitolul Corinteni 13, un capitol drag mie. Viata de familie e o jertfa, ca sa facem sa fie bine ne punem de obicei pe ultimul loc, punem sotul(sotia) si copii pe primul loc si apoi noi. Am subliniat in versetul 7 ceea ce am considerat mai important.
"4. Dragostea îndelung rabdă; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieşte, nu se laudă, nu se trufeşte.
5. Dragostea nu se poartă cu necuviinţă, nu caută ale sale, nu se aprinde de mânie, nu gândeşte răul.
6. Nu se bucură de nedreptate, ci se bucură de adevăr.
7. TOATE LE SUFERA, toate le crede, toate le nădăjduieşte, TOATE LE RABDA."
Dumnezeu sa va ajute!
1
04-03-2019, ora 14:34
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Madelaines, e poate util sa te intrebi ce inseamna pentru el sa fiti proprietari impreuna. Nu crezi ca e ceva ce poate fi legat si de experientele lui anterioare in viata de cuplu? Nu inseamna de fapt nevoia lui de o siguranta suplimentara in relatie? Refuzul tau nu-i alimenteaza oare nesiguranta? Cand ii spui “e bine ca lucrurile sa nu fie incurcate” nu-i spui de fapt ca nu prea ai incredere ca relatia voastra o sa dureze?
Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
1
04-03-2019, ora 15:36
Madelaines
Nu este medic/terapeut
Madelaines
Multumesc pentru raspuns, d-le Dr. Rares Ignat

Din pacate, eu nu cred ca e vorba de o siguranta suplimentara a relatiei.
Pentru o siguranta suplimentara a relatiei, primul pas cred ca ar fi trebuit sa fie o cerere in casatorie. :)
0
05-03-2019, ora 13:21
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Ei vezi Madelaines, aici poate ca nu sunteti ‘pe aceeasi lungime de unda’. Lui poate ca-i e teama sa intre intr-o relatie oficializata ca urmare a nesigurantei generate de experientele trecute iar tu poate nu doresti sa te implici mai mult in relatie ca urmare a propriei nesigurante ca nu e o legatura oficializata (e poate tot legat de experientele trecute?).

Cert e ca atat timp cat nu evaluati deschis ce e in spatele dorintelor voastre, sansele de schimbare sunt probabil nule. Aici poate uneori ajuta terapia de cuplu.

Dr Rares Ignat
Terapie de cuplu - Sexologie
1
07-03-2019, ora 00:18
Jonny Mnemonic
Nu este medic/terapeut
Jonny Mnemonic
Doamna Madelaines imi place cum pune-ti problema:" Pentru o siguranta suplimentara a relatiei, primul pas cred ca ar fi trebuit sa fie o cerere in casatorie. :)"

...si dupa, apartament comun etc. Da, aveti un like.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul