Dragostea ca pedeapsa

81 comentarii 1 2 3
0
07-04-2010, ora 21:19
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Multumesc mult Doamnei psiholog, am citi cu atentie, a cam deviat toata povestea.imi pare rau.Bleuciel chiar nu avea nici o legatura ceea ce ai scris tu cu povestea mea care si te pare banala in fatza nemarginitei tale iubiri, eu sincer nu pot face uneori fatza.nu am inspiratia ta divina.Dar cred ca si iubirea fatza de un barbat.o femeie poate fi sublima si divina, unori, nu e eterna, nu tine o viatza.e doar clipa suprema uneori dar cu atat mai pretioasa.
Ai dreptate Romedic e un forum medical.dar exista categorii de subiecte care implica cuplul si familia, de aceea mi-am permis.durerea nu trebuie sa fie neaparat fizica.dar asta e o alta poveste si nu as vrea eu sa deviez.
Cu toata stima.va multumesc.
0
07-04-2010, ora 22:10
vicctoriaion
Nu este medic/terapeut
vicctoriaion
buna seara,
in principal mesajul meu se adreseaza andorei care a propus subiectul. Andora a scris despre ceea ce simte, ce iubeste, ce si cum traieste. Bucuriile si durerile sunt ale ei. Temerile, framantarile si intrebarile sunt ale ei.
A scris pe forum (si a asteptat probabil ) sfaturi de la specialisti, empatie, intelegere poate si poate si experiente similare. Poate isi dorea sa stie ca mai exista persoane care simt ori au simtit ceea ce simtea ea. Poate ca expunandu-si povestea era un mod de a cere sprijin. Poate era credinta ca "pacatul " marturisit e pe jumatate iertat. Poate. Noi nu stim. Putem doar presupune. Ceea ce stim sigur este ca andora traia dragostea ca pedeapsa, cu alte cuvinte suferea.
Atunci cand vorbim despre suferinta este de dorit sa respectam suferinta fiecaruia fara a o compara cu a altei persoane. Suferinta mea este a mea si ma doare, pe mine ma doare si nu o compar cu a nimanui. Pot sa incerc sa o inteleg pe a altuia, dar nu pot spune ca a mea e mai putin insemnata. Desigur cand am scris "suferinta mea" am facut referire la suferinta oricaruia dintre noi.
Indraznesc sa va propun tuturor celor care cititi aceste randuri sa nu mai cuantificati suferinta, sa nu mai comparati suferinta unei persoane cu suferinta altei persoane. Suferinta este suferinta fara grade de comparatie.
Al doilea lucru pe care vreau sa vi-l propun este sa incercati sa nu va mai invinovatiti, incercati in viata de zi cu zi sa inlocuiti cuvantul vinovat cu responsabil. Vinovat are conotatie negativa si este impovarator, acuzator.
Revenind la bleuciel, care e o prezenta activa, bine intentionata si este o persoana instruita, o rog inca odata sa nu fie suparata pentru ceea ce am scris si sa nu se mai simta vinovata. Eu sunt convinsa ca a inteles ceea ce am vrut sa spun.
o seara linistita tuturor

Victoria C. Ion, psiholog clinician
0
02-07-2010, ora 11:44
neghinita
Nu este medic/terapeut
neghinita
Dragostea ca Pedeapsa. sufar cand e langa mine, sufar cand nu mai e langa mine, sufar cand vine sa ne vada, sufar cand inceteaza, sufar ca nu vrwa sa divortam, sufar ca accepta, gasesc o alta dragoste, sufar ca nu e manifestata in acelasi mod si o refuz, gasesc dragoste asemanatoare, sufar ca imi aminteste de dragostea lui de acum mult timp, sufar ca devine o copie a relatiei avute cu el, totul imi aminteste de el si sufar, sufar ca alcineva e in fata mea in locul lui, ca sta la masa lui, ca alcineva se joaca cu copilul lui, sufar pentru ca el nu sufera din cauza acestor lucruri. ca am devenit niste straine pentru el.dragostea ca pedeapsa. cand se va termina pedeapsa mea.ma inteb, iubesc amintirea lui sau pe el?.
0
03-07-2010, ora 19:50
the eye :)
Nu este medic/terapeut
the eye :)
Daca e asa nimic nu se merita in lumea asta. Nu am mai auzit o asemenea poveste de dragoste. Ori sunteti o persoana inadaptata superior -Atunci legati-va inima de ceva care sa merite (cariera, o pasiune, slujiti pe Dumnezeu) Descoperiti-va mai bine pe dvs - oamenii sunt imperfecti. Nu stiam nici eu ca a-ti ridica gandurile mai sus nu-I place lui Dumnezeu. Sau aveti o afectiune pe fond afectiv si nu stiti. Mergeti la un psiholog.

Daca ne gandim ca sunt cazuri nefericite de-a dreptul datorita unor situatii obiective - boala, neputinta, ...- in cazul dvs. puteti alege sa traiti independenta, daca asa nu merge...

Doamne ajuta !
0
04-07-2010, ora 12:01
tania62
Nu este medic/terapeut
tania62
Cred ca iubesti amintirea lui, Neghinita.
Incearca sa treci peste toate si deschide-ti inima. Incearca sa nu mai tot faci comparatii intre "fostul" si "actualul". Fiecare om este unic in felul lui, cu defecte si calitati. Fiecare om iubeste si se exprima in felul lui unic. Si nicio relatie n-are cum sa fie copia alteia !
Daca "el" nu sufera ca Altcineva sta in locul lui, la masa lui, si se joaca cu copilul lui... asta inseamna ori ca nu merita suferinta ta, ori ca relatia voastra pur si simplu s-a terminat. Nu este poate corect, nu este drept... dar nimic nu este vesnic !...
Cineva spunea ca, pana nu-ti eliberezi inima pentru a face loc altei iubiri, nimeni nu are cum sa ajunga acolo ! Deci... elibereaza-te de tristete, de amintirile care-ti provoaca suferinta, de indarjire, de tot ceea ce iti face rau, construieste un perete intre trecut si prezent, uita-te la copilul tau minunat, adu-ti aminte ca si tu esti o fiinta minunata, care merita sa traiasca frumos, si... pur si simplu zambeste si porneste spre mai departe ! Este greu, stiu, dar nu imposibil ! Succes !...
0
04-08-2010, ora 08:07
andora
Nu este medic/terapeut
andora
puup Doinita.Am recitit ce s-a scris aici pareri mai mult sau mai putin la obiect.a trecut timpul, nu s-a schimbat nimic si totusi s-au schimbat atat de multe.Las aici un link, sper sa nu fie sters care spune multe pentru cine stie sa inteleaga.http://www.youtube.com/watch?v=dt4Q7VwuuQM
0
12-08-2010, ora 11:21
neghinita
Nu este medic/terapeut
neghinita
Am revenit.a fost o perioada grea si probabil o sa mai fie pentru ceva timp. a trebuit sa ma confrunt cu... m-a inselat... wow lovitura.nu ma mai iubeste... wow alta lovitura. nu mai insemn mai nimic... alta lovituta. are alta viata, alta dragoste... alta lovitura etc. a trebuit sa accept si sa trec peste.Acum merg la psihoterapeut. multe lucruri s-au clarificat. printre care 2 lucruri foarte dureroase unul pentru mine, unul pentru el. eu ca poate il voi iubi intr-o anumita masura mereu. pentru el ca e o persoane cu grave proble, tulburari grave de comportament. psihopat.Ce are el nu se trateaza cu dragoste asa cum am crezut eu, este doar un anestezic cu efectic temporar. Eu am ramas cu sechele din aceasta relatie, el va ramane el cel care este. si va fi la fel si in urmatoarea relatie.In septembrie se muta impreuna cu alta. ieri m-a sunat si mi-a spus ca ma iubeste enorm.????? Ma luptasem atat de mult in cei 12 ani petrecuti impreuna, incat mi-a fost greu sa ma opresc, sa ma desprind sa inteleg ca nu am pentru ce sa lupt... sa fiu proaspata castigatoare a aceleiasi vieti de c...t pe care am avut-o? eu insfarsit am inteles ca unele lucruri chiar se termina, firul se rupe si nu mai poate fi inodat, ca nu mai suntem cine am fost, unele lucruri sunt prea grave peste a trece peste.Stop. Si de la capat
0
27-10-2010, ora 11:23
Annalia
Nu este medic/terapeut
Annalia
Buna Andora,

As fi vrut sa schimbam mai multe pareri..pentru ca si mie mi s-a intamplat acelasi lucru.

Numai ca la mine a durat mai mult de 3 ani. Viata construita in paralel de cea de familie (12 ani de casnicie, un copil), zi de zi, 8 ore pe zi, ba chiar mai mult.si extrapolata si in real..intalniri, plimbari, absolut tot. VIATA DUBLA.

Totul a dus la o depresie puternica. Nu vedeam viata fara el, am cazut la pat, ingrijita de sotul meu..care stie de toata situatia..dar lupta si a luptat pt casnicie.
Am dat totul pe fata, si a trebuit sa aleg. Am ales casnicia...de dragul copilului si de al dependentei care este mai puternica decat dragostea...si da, de frica..


Netul asta, viata virtuala de fapt ne face sa traim emotii puternice care din pacate cu viata reala nu prea au legatura. Si eu am patit acelasi lucru ca tine, aceeasi compatibilitate perfecta, calitati pe care sotul nu le are, probabil ca defectele nu apar pe net..habar nu am..
Cert este ca am ales familia, dar subconstientul si sufletul meu vroia altceva.

Am renuntat 3 luni definitiv la "tentatie", fiecare minut din zi era o vesnicie, o lupta permanenta de a mai trece o zi, si inca una..poate poate o sa ma "stabilizez". Dar viata parca nu avea nuante, era totul gri..nu vedeam rostul de a trai si nu intelegeam cine sunt...si ce mi se intampla. refuzam sa cred ca eu patesc asa ceva, si ca nu se poate sa nu-ti continui viata daca asa ai decis.

Dar m-am trezit ca-l sun, ca vreau sa-i aud vocea, de aici, un mail, un alt schimb de mailuri..si acum este prezent iarasi in viata mea, la un nivel mai scazut, fara dulcegarii, fara sa ne spunem ca ne iubim, dar suntem totusi impreuna, desi traim separat..este f ciudat..e ca un intreg.

Si ma intreb care este solutia? Voi mai avea vreodata liniste si echilibru?
Oare care este calea si ce e de facut?Pt ca am senzatia de nod in gat, de constiinta incarcata, de voma dimineata si tot asa...
0
27-10-2010, ora 12:10
paul_84
Nu este medic/terapeut
paul_84
Andora stii ce inseamna sacrificiul?
Crezi ca sotul tau nu are tentatii? Crezi ca el nu vede diferite femei frumoase? Dar nu inseala...pentru ca se sacrifica pentru familie.
O casatorie in care sunt copii trebuie sa te sacrifici zilnic. Cum te-ai simti daca sotul tau face ce faci tu acum?
Iar referitor la barbatii astia care stau pe net si iti spun tot ce vrei sa auzi eu zic sa fii putin mai atenta si sa gandesti la rece.
Eu o spun din punctul de vedere al unui barbat. In tinerete am avut o gramada de femei frumoase, dupa ce m-am casatorit mi-a venit foarte greu sa nu mai am acea provocare de a seduce, mi-a fost foerte greu ca sotia s-a ingrasat, si multe altele...dar ma sacrific...ma sacrific asa cum se sacr4ifica si sotia mea pentru ca viata e plina de tentatii si ispite pentru amble tabere.
Sa am si un copil chiar nu concep sa-i tredez pe ei si pe sotie cu aventuri virtuale pe net.
Nu stiu ce varsta ai...dar MATURIZEAZA_TE!
0
29-10-2010, ora 16:27
andora
Nu este medic/terapeut
andora
pentru annalia, iti las idiul de mess ca masaj privat, , , , astept sa vorbim, in rest va spun doar atat e usor sa arunci cu piatra si sa faci pe lupul moralist
0
01-11-2010, ora 13:24
paul_84
Nu este medic/terapeut
paul_84
Tin minte vorba unui profesor universitar care mi-a spus in felul urmator: " Daca nu vrei sa ai probleme nu-ti fa!"
0
01-11-2010, ora 13:46
razvan8319
Nu este medic/terapeut
razvan8319
andora imi place ca aduci in discutie moralitatea.
Din punct de vedere personal este mult mai grav cand inseli cu sufletul decat cu trupul...Cand inseli fizic gasesti un tip/tipa dupa caz cu care ti-o pui dupa care nu te cunosc nu ma cunosti...dar cand inseli cu sufletul, cu sentimente asta inseamna ca inseli cu adevarat, ca iti bati joc de partenerul tau de viata...
Te poti uita in ochii sotului tau? De ce nu-i spui adevarul daca tot aduci in vorba moralitatea? Te poti uita in ochii copiiilor tai? Ce parere v-or avea copii tai cand o sa ajunga la varsta cand pot trage concluzii despre tine?
0
04-12-2014, ora 09:27
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Buna.Nu cred ca mai tine minte cineva toate discutiile sau trairile, dar daca mai e cineva curios Oare ce s-o fi ales de aceasta poveste ? Trebuie sa va spun ca viata isi urmeaza mereu cursul firesc.Orice inceput are un sfarsit, oricum mereu suntem intr-o continua transformare.Au trecut mai bine de 6 ani.Inca vorbim ocazional, ca doi vechi prieteni.:)))))un soi de casnicie virtuala.Cred insa ca fiecare om are rolul lui in viata noastra.De a ne face sa devenim mai buni sau mai rai.Acum judecand la rece, pot trage si concluzii.Suntem ca niste bureti care absorbim trairi, sentimente, intr-o nevoie permanenta de ele.Ne inconjuram de iluzii si incercam sa fim oamenii pe care ceilalti sa-i iubeasca.AVEM NEVOIE DE DRAGOSTE.Se plateste scump uneori un moment in care te simti iubit pana la infinit, dar niciodata DRAGOSTEA NU ESTE O PEDEAPSA.Ne implineste o nevoie fundamentala ;aceea de a te simti viu. De aceea nu-mi ramane decat sa va urez IUBITI-VA MuLT.:PPPPPPPPPOricum intr-o zi va trece.
0
05-12-2014, ora 17:16
katy_p
Nu este medic/terapeut
katy_p
...oricum, intr-o zi va trece...
0
02-03-2015, ora 16:08
resu
Nu este medic/terapeut
resu
Cand nu te doare capul de ce te legi?
Dracul asta cat e de viclean.fenomenal cat de bine isi prezinta fructul interzis.vom da socoteala pt fiecare cuvintel scos, gand...nu mai zic de fapte, pacatul produs cu fapta e apogeul.Unul dintre pacatele cele mai urate de Dumnezeu este desfranarea...iar michiduta ne sopteste la ureche zicand ca e iubireee, sa nu zic de preadesfranare, adica esti casatorit si tu ce faci? Ce ti lipseste? Prea de tot sa invoci scuze, Dumnezeu ne judeca pe toti, insa uitam ca in momentul ales de El.chiar o va face adica ne va judeca, si ne va parea rau amarnic degeaba.ce argumente vom aduce Lui?
Tocmai asta e argumentul Lui conTra noastra ca be a facut cu vointa libera, adica iti pune in fata binele si raul sfatuindu te sa alegi binele sa ti fie de bine.
0
04-03-2015, ora 08:27
andora
Nu este medic/terapeut
andora
Parca scrie clar ca NU sunt permise comentarii cu tenta religioasa in regulamentul forumului.Totusi am senzatia ca toti fanaticii religiosi folosesc exact aceleasi argumente si cuvinte.Daca vreti o dezbatere religioasa sunt dispusa, dar in alta parte, unde sa aiba legatura cu subiectul.Acum Domnule Resu cred ca suntem in aceasi oala, hi, hi, hi.Sexul (mai bine as spune impreunarea intre parte barbateasca si partea femeiasca, ca sa ma intelegeti)a fost lasat cu un singur scop ;PROCREERE.Nu cred ca scrie pe undeva (daca da v-as fi recunoscatoare sa ma lamuriti )ca e in scop de a produce placere.Concluzia logica e ca daca nu vrei copii nu te impreunezi nici cu sotia(va amintiti ca e pacat sa-ti arunci samanta in tarana?) Ups, sa inteleg ca ocazional alegeti, , raul" produs de sex beneficiind de liberul dumneavoastra arbitru?
0
04-03-2015, ora 15:44
resu
Nu este medic/terapeut
resu
Ma abtin...unde dai si unde crapa...succes
0
04-03-2015, ora 20:21
stevens
Nu este medic/terapeut
stevens
In cazurile din acest subiect intrebarea esentiala este de ce nu divorteaza domnii, pt ca invers e clar ca exista un dublu avantaj !
0
05-03-2015, ora 09:17
resu
Nu este medic/terapeut
resu
Draga Andora...sa stii ca sunt un domn...si ma bucur ca mi confirmi.
Am intrat de 2 ori in Andora, e mica dar cu potential
0
06-03-2015, ora 13:42
andora
Nu este medic/terapeut
andora
, , Fericiti cei saraci cu duhul." Nu confirm, nici infirm nimic.Cat despre faptul ca va autoproclamati domn fiecare e liber de a avea orice parere despre propria persoana si nu numai.Mie personal nu-mi plac oamenii perfecti, fara vicii (ascund multa mizerie ).Cat despre faptul ca ati intrat in Andora de doua ori lasa loc multor interpretari.Sper doar ca un Domn ca d umneavoastra, nu are probleme (ascunse in spatele unor reactii adverse cica)
0
07-03-2015, ora 22:55
resu
Nu este medic/terapeut
resu
In primul rand sarac cu duhul are alt sens decat cel invocat de dvs...Hristos nu a fericit oamenii prosti...2 daca mi ati interpretat cuvintele arata ce fel de caracter aveti.sa intelegeti mai bine va dau un exemplu
, , un preot se sa jos dintr o masina de lux cu o doamna pe care o ajuta sa care o geanta.cei ce vad scena cum o interpreteaza? Va ajut eu.cel desfranat din fire, infidelul etc va zice uite popa ce bunaciune are nu i cuminte, lacomul va zice...uite ce masina are popa, nu i ajungea un simplu magar.etc va las sa raspundeti ce gandeste zgarcitul, avarul si tot asa, nu mai conteaza ce gandeste omul smerit.
In fond si la urma urmei dumneata ar trebuii sa ti faci ordine in viata si sa ti pui moralitatea la punct, fi macar demna si da divort dc ti s au aprins calcaiele, uite pt persoane ca dumneata se imbolnaveste societatea si persoanele iubite, adica eu sa stau cuminte sa trag pt familie si sa ma imbolnaveasca cine? Tocmai brutus.chiar dc doar vorbesti fara sa ai o actiune tot te faci vinovata pt ca te ai invoit cu ispita, nu vreau sa am parte de persoane care se uita in stanga si dreapta sa nu fie vazuti...dar uita sa se uite in sus
Adaugă un comentariu / răspuns
81 comentarii 1 2 3

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul