Dungi rosii pe piele

24-11-2013
Tekoiu
Nu este medic/terapeut
Tekoiu
Sunt in varsta de 19(aproape 20) si de aproximativ 2 luni mi-au aparut subratul stang niste dungulite rosii care nu ma deranjeaza de niciun fel, dar arata urat.Mai am tot asa cateva sus pe piciorul stang(unde incepe piciorul).
Petele nu au crescut si nici nu s-au micsorat si la atingere se simte o mica diferenta de 'nivel', aceste dungi ar fi ca niste santulete.
Ceva pareri?
Am uitat de poza si am dat Edit:

http://oi43.tinypic.com/2hzmm9x.jpg

Nu luati in considerare ce e cu 'negru'.Am avut o saptamana grea...
Cu stima, Cosmin!
2 comentarii
0
24-11-2013, ora 04:45
Ionyssa
Nu este medic/terapeut
Ionyssa
Draga Cosmin, poza nu-i foarte clara dar pot sa-ti spun, cu o acuratete de 99% ca sunt vergeturi. Vreau sa te intreb daca ai luat in greutate in ultima perioada sau daca mergi la sala de forta. Aceste vergeturi apar ca urmare a unor "socuri" suferite de pielea prost hidratata si care sunt ca niste cicatrici de care nu vei mai scapa niciodata. Aspectul lor se va diminua usor, devenind albe cand se vor mai invechi. Deasemenea, se vad mai putin pe o piele bronzata. Eu sunt plina de vergeturi, am suferit acum multi ani o operatie de apendicita, exact cand eram in plina dezvoltare si am inceput sa mananc mai mult dupa operatie. Neavand voie sa fac efort o buna perioada dupa operatie, m-am ingrasat brusc si mi-a "explodat" pielea pe brate, pe sani, pe picioare, etc. Am fost complexata de chestia asta o vreme, purtam chiar si vara camasi cu maneci lungi dar mi-a trecut repede :). Am inteles ca nu conteaza asa de mult cum arati, e important sa-i lasi pe ceilalti sa-ti descopere frumusetea interioara. Cand am vazut poza prima data am crezut ca e purpura trombocitopenica dar din descrierea ta constat ca sunt vergeturi. Accepta-ti corpul asa cum este si iubeste-ti vergeturile. Fac parte din tine. Chiar n-ai ce sa le faci, toate prostiile alea contra vergeturilor nu functioneaza deloc. Odata ce iti apar, nu se vindeca.
0
24-11-2013, ora 10:10
Tekoiu
Nu este medic/terapeut
Tekoiu
Multumesc foarte mult de raspuns!
Am luat in greutate vara asta si am inceput sa urmez un program(P90X) de o saptamana...
Deci sunt vergeturi...asta e:)

Multumesc mult inca o data.O zi buna si multa sanatate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Pete rosii pe piele - primul ajutor
  •