Dupa operatia de hernie inghinala

10-07-2011
cr_rk
Nu este medic/terapeut
cr_rk
Au trecut 4 zile. Hernia era doar la inceput, deci operatia nu a fost foarte complicata. M-am ales cu un petec.
M-am ridicat in picioare 3 ore dupa operatie, la indemnul medicului chirurg. 3 ore dupa, m-am deplasat la baie. M-au lasat acasa a doua zii de dimineata, si m-am intors acum doua zile doar pentru a-mi avea seringa pentru drenaj scoasa; doctorul chirurg mi-a scos si trei din cele 6 cusaturi, ultimele urmand a-mi fii scoase maine de dimineata.

Acum problema: simt nevoia de a merge la baie si nu pot elimina scaunul. Nu ma simt constipat, insa nu imi pot incorda muschii abdominali indeajuns pentru a elimina, si simt intepaturi usoare in zona taieturii cand ma apropii de forta maxima pe care o pot genera.(taietura se afla in zona stanga a vezicii urinare).

Mi-e frica sa imping peste cat pot momentan de frica desfacerii taieturii de la operatie. Stiu ca este posibil in cazul in care as fii constipat, insa simt un scaun normal.

Cum am spus, maine dimineata ma voi intoarce la spital, dar m-am gandit sa postez aici, poate primesc un raspuns ca sa dorm mai bine la noapte.

Sugestii ?
1 comentarii
0
10-07-2011, ora 22:19
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca simti nevoia sa mergi la baie, mergi...stai cateva minute fara sa faci nici un efort..daca e sa elimini scaunul, il vei elimina imediat, prin stimulare reflexa, cu un efort minim..daca nu iese nimic, NU insista, te ridici si vei reveni ori de cate ori ai senzatia de eliminare fecala iminenta.Hrana sa fie lichida si semilichida tocmai pentru a evita constipatia.. E periculos sa fortezi, riscant..
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: