Dupa tiroidectomie totala

22-01-2017
Slowmotion1983
Nu este medic/terapeut
Slowmotion1983
Buna ziua,
Cam la 10 zile de la operatie, deasupra tăieturii s-a format ceva dur..ca o piatra. Ar trebui să îmi fac griji?
12 comentarii
0
22-01-2017, ora 15:19
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Puteti sa dati mai multe amanunte ? Dimensiuni, culoarea pielii, durere locala ?
Altfel, consultati medicul operator.
0
22-01-2017, ora 18:32
Slowmotion1983
Nu este medic/terapeut
Slowmotion1983
Ca dimensiuni... Cam 3 cm latime si 2 lungime.
Pielea e ok. Taietura se vindeca bine. Nu e rosie. Nu ma doare. Doar ustura uneori. Ceva dificultate la înghitit.
0
01-10-2017, ora 09:53
Simona Mirela
Nu este medic/terapeut
Simona Mirela
dupa operatia de tiroidectomie total (diagnostic - gusa polinodulara) la doua zile de la opratie am inceput sa tusesc, ceva parca ma deranja la baza gatului/ tusea a fost asa de puternica ca am facut un hematom care se intindea de la zona operatiei si pana la marginea ambilor sani. hemetoamele de pe sani au disparut, si cel de la gat la fel, am ramas cu o portiune dura, sub taietura, care ma deranjeaza si acum. am consultat chirurgul care mi-a facut o punctie si mi-a eliberat partial zona de chegulete de sange. a mai ramas sa merg inca o data pentru o noua punctie. totusi senzatia aceea de ceva incomod la baza gatului nu a disparut si tusea apare atat pe timpul zilei cat si a noptii. as vrea sa stiu daca acea umflatura este vinovata de tuse. pentru ca eu asa simt. am crezut ca sunt racita, dar nu sunt. tusea apare cand sunt in pozitie sezand cu barba in jos. am doua saptamani de la operatie. am fost la control si mi s-a spus sa nu imi fac griji ca nu sunt probleme. atunci de ce nu dispare tusea? va rog sa ma ajutati sa-mi fac o idee asupra acestui fapt.
0
01-10-2017, ora 10:30
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Nu cred ca hematoamele din regiunea operatiei sunt responsabile de tuse. Cred ca cel mai bine e sa consultati un medic chirurg endocrinolog.
0
04-11-2018, ora 11:05
Hachico
Nu este medic/terapeut
Hachico
Buna ziua, sunt operata de pe 8 oct, tiroidectomie totala, a fost bine 2 saptamani, iar in a 3-a saptamana mi-a aparut un edem deasupra taieturii chiar pe trahee, doare f tare la palpat, moale, cam de 3/4 cm. Am fost la medicul chirurg si a diagnosticat o inflamare a traheei, nu pot sa inghit decat pasat, in gat nu ma doare decat operatia (rosie), cand inghit se ridica toata pielea de pe gat iar umflatura aceea pune o bariera, atunci doare f tare, parca se smulge pielea de pe piept. Am fost si la ORL, medicul a spus ca nu drenat suficient dupa operatie. Va rog daca puteti sa ma ajutati macar cu un sfat. Va multumesc!
0
05-11-2018, ora 09:30
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Ar putea fi cauzata de cicatricea postoperatorie - trebuie sa mergeti la medicul operator.
0
05-11-2018, ora 13:51
Hachico
Nu este medic/terapeut
Hachico
Multumesc frumos !
0
10-06-2019, ora 22:40
Mihaela Pit
Nu este medic/terapeut
Mihaela Pit
Buna seara, pe 23 mai am suferit tiroidectomie totala(având mai mulți noduli) la Sp Parhon. Toate cadrele medicale s-au comportat ff bine. Miercuri m-am internat, sâmbătă am plecat acasă. După operație am rămas cu o "umflatura" pe mijlocul gâtului, probabil ca nu a avut timp să se elimine prin tubul de dren. La o săptămână după ieșirea din spital, am facut ceva efort si a supurat pe la orificiul de dren, astfel că acea gâlmă s-a redus la jumătate (am si masat putin). Acum la 17 zile, făcând baie s-a udat pansamentul "rezistent la apă " si intr-un colt pe linia operație a curs iarăși un lichid putin rosiatic (ca betadina). Am presat si de data asta, a ieșit tot de acolo, zona rămânând plată. După 12 ore a început iarăși să se inflameze(probabil se strânge iar acea substanta???). Intrebarea mea este, dacă e normal asa ceva si se retrage cu timpul (fiind o zonă bogat vascularizată ) sau nu e in regula si trebuie să merg la spital.??? Treb sa precizez ca nu e dureros, nu ustura, gatul nu doare si nici taietura, cand era mai mare era ff moale, acum fiind mic este mai consistent, dens. Mulțumesc mult pt raspuns.
1
11-06-2019, ora 08:13
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua. Din descriere, pare a fi un granulom de fir / serom ( hematom ) postoperator. Schimbați pansamentul zilnic si țineți local pungă cu gheață din când în când. Urmărim evoluția 2-3 zile.
0
11-06-2019, ora 09:07
Mihaela Pit
Nu este medic/terapeut
Mihaela Pit
Mulțumesc de sfat. Executat.La operație au fost doar capse, care au fost date jos la externare si in locul lor au fost puse niște plasturi subtiri.
0
19-07-2023, ora 21:39
Maria_Cristina101
Nu este medic/terapeut
Maria_Cristina101
Buna seara,
Si eu am fost operata pe 28.06.2023 de tiroidectomie totala. Ma simt bine, iau Euthyrox 100mg si inca iau calciu 2000mg zilnic. Dar, am o mare problema; am o umflatura pe mijlocul gatului, atat deasupra si si sub operatie. Ma cam doare la atingere. Oare va disparea? Sau trebuie sa fac ceva? Ma puteti sfatui unde sa ma adresez? Multumesc frumos!
0
20-07-2023, ora 07:24
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Bună ziua.
Ce descrieți e țesut cicatricial postoperator. Nu e de îngrijorat. Cu timpul, ar trebui să se estompeze.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Un număr mai mare de pași zilnic reprezintă o bună metodă de a evita complicațiile postoperatorii
  • Operația nu se închide - ghidul pacientului operat
  • Un nou scor prezice cu acuratețe riscul de insuficiență hepatică postoperatorie
  • Umflătură după operație (umflăturile postoperatorii)
  • Un simplu test ocular poate identifica pacienții la risc de disfuncții cognitive postoperator
  •