Durere amigdale

25-03-2018
claudia boar
Nu este medic/terapeut
claudia boar
Prima zi a inceput cu o jena în gât, a doua zi inflamarea molarului de minte în partea dreaptă sus lângă amigdale, iar a treia zi, dezastru...Nu mai pot înghiți nici saliva, amigdale rosii, Nu foarte tare, febra 38. A început de vineri după-masa, azi e duminică, unde sa mergi la doctor ???? Ce medicamente să iau caci până luni când merg la doctor ( de fapt nici nu stiu de cine tine -stomatolog am fost vineri și mi a zis ca s-a inflamat gingia de la ceva mancare, orl -probabil ) Cert este ca ajungi sa iei antibiotice pentru ca nu stii unde sa mergi. Normal ar trebui să merg la urgente sa -mi faca un examen la secretia din gât, sa ma vada un doctor.dar la urgente stai o zi și tot nu rezolvi nimic..Si pe langa faptul ca nu pot înghiți nimic, ma dor toți mușchii...Si ma gandesc ca poate fi un cancer din moment ce amigdalele nu sunt foarte rosii, iar eu nu pot înghiți nici saliva,. Puteti sa -mi dati un sfat ?! Multumesc
6 comentarii
1
25-03-2018, ora 14:58
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este posibl sa fie un flegmon periamigdalian
intradevar trebuie sa vada un medic ORL gatul..si un stomatolog gingiile
pana atunci.. un antibiotic, doua antiinflamatoare ( paracetamol si nurofen) la distanta unul de altul
garagara cu ceaiuri calde sau apa de gura
tab de supt cu Lidocaina ( septogal..s.a) care micosreaza durerea
0
25-03-2018, ora 16:03
claudia boar
Nu este medic/terapeut
claudia boar
Între timp a iesit puroi pe amigdale si pe trahee (din această cauză nu pot înghiți nici saliva ) Am inceput tratament cu penincilina injectabil la 6 ore. Sper sa-mi treaca.
Întrebarea mea este cum as putea sa ma protejez pe viitor de o nouă infecție.Lucrez in învățământ. Mi - am cumparat masca pentru a nu -mi infecta familia, dar eu cum as putea sa merg cu masca la scoala ??? Acum voi sta acasa deoarece nu pot vorbi, sunt încă cu febra.Recomandați un vaccin antigripal sau altceva ??!
1
25-03-2018, ora 19:33
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
racelile frecvente fac doar persoenlee cu reflux gastro-esofagian
asa ca unica cale sa nu mia faci infectii in gat este...
tratamentul refluxului gastro-esofagian + regim alimentar corect fara otet, lamai, citrice s.a alimente care intretin aciditatea
tratament naturist pentru imunintate
0
26-03-2018, ora 15:25
claudia boar
Nu este medic/terapeut
claudia boar
În urma consultului ORL s -a stabilit o sinuzita veche, netratata , care a recidivat și ca efect secundar a dat această formă urâtă de rinofaringita acută. Săptămâna trecută mi - am facut la dentist un tratament de albire a dinților și..gutiera în gura timp indelungat a favorizat sa iau mai usor infecția bacteriana... sau mediul în care lucrez. CERT este ca s -a transmis această infectie. Tratament : Augumentin la 8 ore, antiinflamatoare, decasept și probiotice + trei injecții în cabinet dintre care una este hidrocortizon ( restul nu le stiu )
De înghițit încă nu pot fara durere, dar sunt putin mai bine și asta mi -a schimbat starea de spirit, dar m -a și facut sa fiu mult mai atentă unde imi voi face pe viitor dintii, pedichiură s.a.Mare atenție cei care citiți! Este epidemie de viruși de toate formele peste tot în aer.
Mergând la doctor am stat cu masca pe fata pentru a nu transmite boala și la altii si pentru a nu mai lua alti virusi.( oamenii tusesc, nu pun mana la gura...)Din pacate lumea intoarce capul după tine de parca esti o arătare. În China acest lucru este o normalitate.
Ar trebui începută o campanie nationala ca toti oamenii bolnavi când sunt în colectivitate sa poarte măști pentru a arăta respect față de cel din jurul lor .Si acest lucru ar trebui facut din școli, dar și de medici.Eu voi incerca sa implementez acest lucru elevilor mei și sunt ferm convinsă că nu vom mai fi atâți de mult bolnavi.
0
26-03-2018, ora 17:29
Dr. Flueraru Valeriu
Dr. Flueraru Valeriu
e o parere total Gresita
ca exemplu, , , , punem 20 de persoane in aceiasi camera ( plina cu micorbi si virusi )...deschidem geam si usa, facem curecnt
cativa fac otita, cativa fac amigdalita, cativa fac pneumonie cativa fac direct infectiila rinichi sau cistita !!!!
oare de ce ?????
NU microbii sunt de vina. !!! nu alergati dupa monstri degeaba.
aerul e plin de ei..si organismul sanatos are capacitate sa.i destruga
problema este in corp... locul slab, epuizat.. acela cedeaza
Faceti ce am zis mai sus.. investiagtii tractul digestiv..si nu inventatii teoriii
0
27-03-2018, ora 10:35
claudia boar
Nu este medic/terapeut
claudia boar
Multumesc de răspuns. Parca doream sa fiu certata pentru ca deja am simtit ca deraiez, însă m - am îmbolnăvit atât de rău de nu mai stiam pe cine să dau vina.E -adevărat că pe fond de oboseală, odihnă mai puțină, corpul a cedat, însă a fost, , ajutat" de factorii externi.
Cert este că din toată săptămâna aceasta de repaus voi fi mai atentă cu corpul meu si voi urma sfaturile dumneavoastra, insa rămân la parearea ca trebuie sa te feresti de o pedichiurista care nu sterilizeaza forfecuta ( m - am ales si cu o ciuperca la un deget, in urma cu ceva timp, catalogată de medicul dermatolog ca fiind din cauza unei forfecute nesterile, daca ar fi fost de la piscine trebuia sa fie si intre degete ) sau la dentist unde nu se schimba capul la furtunelul care aspiră apa .Nu cred ca nu -mi dati dreptate în această privință. Boala apare pe fondul lipsei imunității, dar daca este, , plantat "virusul în corp...creste.Eu vad lucrul acesta logic, ca la scoala, la ora de științe..planetezi o seminta intr-un mediu propice, o uzi, o hrănești și ea se dezvolta.

Multumesc inca o data de raspunsurile dumneavoastră si ma bucur ca exista medici care te ajuta cu un sfat, la nevoie, fara vreun beneficiu palpabil.Sunteti demn de tot respectul.Ma înclin.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.