Durere călcâi stâng

25-08-2020
Rocsanaana
Nu este medic/terapeut
Rocsanaana
Bună ziua! Am fost gravidă, am născut, iar după vreo 4 luni am început sa am dureri la călcâiul stâng, am pus pe baza greutății, dar în momentul de fata am ajuns aproape la greutatea normala(am 1, 60, 58 kg aproximativ, am vrut 70). Am dureri in continuare la călcâi și am ajuns de am făcut radiografie și mi s-a transmis ca am pinten la călcâi și mi s-a recomandat injecții cu cortizon(din câte țin minte). Imi este cam teama sa le fac, nu știu ce pot cauza pe viitor, dar cum as putea scăpa de durerea de călcâi? O sa rămân cu ea toată viata? Nu as dori sa devin dependenta de medicamente, ceea ce eu nu iau medicamente, doar în cazuri extreme. Mulțumesc pt eventualele răspunsuri.
1 comentarii
0
25-08-2020, ora 23:05
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara,
V-as sfatui sa uitati povestile cu pinteni, cu injectii cortizonice si altele similare (am un pacient grav mutilat de la infiltratie cortizonica in calcai).
Problema este fundamental diferita, plecand, cel mai adesea, de la supra-solicitarea mecanica a structurilor anatomice ale piciorului (greutate excesiva, efort exagerat, incaltaminte inadecvata etc). Desigur, pot exista si compresiuni neurologice sau afectiuni inflamatorii la originea acestei suferinte, insa cauza este in 99% din cazuri una mecanica.
Tratamentul este, evident, cel cauzal.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul