Durere de cap

05-10-2016
GeorgianaGeorgi
Nu este medic/terapeut
GeorgianaGeorgi
Buna ziua,

De aproximativ o saptamana am dureri de cap in zona fruntii care se manifesta in anumite zile ca niste junghiuri sau ca o durere vaga, iar un unele zile am crize dureroase foarte puternice. In timpul acestor crize simt ca imi amorteste nasul si ca durerea se extinde si spre pometi si masele. Durerile puternice apar doar seara. Aseara am avut o astfel de criza care a trecut destul de greu cu un Fasconal dar apoi cand stateam cu capul pe perna parca simteam o presiune in ceafa iar dimineata m-am trezit cu aceeasi senzatie.

In aceasta vara am avut stari repetate de ameteala. Am urmat un tratament pentru sinuzita dar fara sa fi facut radiografie si am facut si o testare vestibulara care nu a revelat nicio problema. Am astigmatism (dioptrii -1, 75 si -2) dar de 2 luni nu am mai putut purta ochelarii deloc deoarece imi dau ameteli. Petrec destul de mult timp in fata calculatorului si citesc.

De doua saptamani nu am mancat deloc bine si ca urmare am slabit 4 kg sau ceva mai mult. Momentan fumez dar am avut o perioada de pauza de 2 luni. Nu prea am activitate fizica si de o saptamana nu am iesit deloc din casa. Maine am o prezentare importanta si as vrea sa stiu daca este ceva grav cu aceasta durere de cap deoarece nu ma pot concentra si ma simt si foarte molesita.
1 comentarii
0
18-10-2016, ora 16:09
Psiholog Andreea Chifu
Psihologie, Bucuresti, lg.pta.Constitutiei
Psiholog Andreea Chifu
Nu sunt doctor si ca atare va recomand sa luati sfatul cu o anumite prudenta. Vad totusi ca nu v-a raspuns nimeni si vreau sa va ajut. Este necesar sa mergeti la medicul de familie cat mai curand pt simptomele dvs. Pana reusiti sa faceti asta, va recomand sa aveti mare grija cu Fasconal, daca ati luat mai mult de o pastila pe zi. Acesta contine codeina si cofeina, ambele substante fiind stimulente si, printre altele, afectand puterea de concentrare si tensiunea.

Problemele descrise de dumneavoastra este posibil sa fie de la o serie de cauza, de la tensiune si ceva sinuzal, pana la origine psihologica si probleme psihosomatice. De aceea este necesar un consult medical pentru a investiga cauzele fizice in amanunt mai intai.

Sper ca v-am putut fi de ajutor. Sanatate multa si numai bune!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  •