Durere după montarea bontului de vindecare

11-02-2017
Butonel
Nu este medic/terapeut
Butonel
Bună ziua!
În urma cu 3 luni am efectuat un implant. Nu am avut deloc dureri după această intervenție. În urmă cu 3 zile, implantul a fost descoperit și a fost montat bontul de vindecare. După ce a trecut efectul anesteziei sunt numai pe calmante. Am trimis o poză stomatologului cu zona bontului și a zis că nu e inflamat și să continui tratamentul cu analgezice și antiinflamatoare. Precizez că implantul a fost montat de medic chirurg și descoperirea lui și montarea bontului de vindecare, a fost făcută de medicul stomatolog, nu la dorința mea, așa s-a stabilit de către medici intre ei, clinica fiind deținută de către medicul chirurg. Întrebarea mea este daca sunt normale aceste dureri și în cât timp o să cedeze? Am programare pentru luarea amprentei la 9 zile de la montarea bontului de vindecare. Este bine să aman această programare?
5 comentarii
1
11-02-2017, ora 02:51
Dr. Vacaru Marius
Stomatologie, Iasi
Dr. Vacaru Marius
Buna ziua. Este posibil sa aveti aceste dureri dupa montarea bontului de vindecare. Durerea trebuie sa scada ca si intensitate o data cu trecerea timpului. Nu este normal ca ea sa persiste la aceeași intensitate dupa montarea bontului sau eventual sa creasca. Daca se întâmplă acest lucru, cel mai bine este sa va vada clinic, medicul care va facut interventia. Cu stima dr Vacaru Marius - Mariodent
1
11-02-2017, ora 13:26
Dr. Nitu Andreea-Diana
Chirurgie dento-alveolara, Bucuresti
Dr. Nitu Andreea-Diana
buna ziua!
nu este cazul sa va ingrijorati dupa numai 3 zile de la interventie. Doar daca observati ca durerea creste pe masura ce trece timpul in loc sa se amelioreze, mergeti la un control, dupa cum v-a recomandat si colegul meu. sanatate!
0
11-02-2017, ora 14:38
Butonel
Nu este medic/terapeut
Butonel
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! Durerea pare sa fie de aceeasi intensitate insa s-a marit intervalul la care trebuie sa iau antiinflamator. Sper sa fie un semn bun. Acum ma intreb daca este oportun sa merg pentru amprenta la 9 zile dupa montarea bontului de vindecare, sau mai bine mai astept. Ma gandesc ca durerea a aparut si pt ca implantul a fost descoperit la 3 luni de la inserare, poate era bine sa astept 6 luni.
1
11-02-2017, ora 21:35
Dr Prescornitoiu
Identitate neconfirmată
Dr Prescornitoiu
Buna seara,

Pana la etapa de amprentare, durerea ar trebui sa dispara. E un lucru normal sa aveti un discomfort/durere dupa descoperirea implantului. Daca aceasta nu cedeaza pana la etapa de amprentare, ar trebui sa discutati cu medicul dvs pentru a se evalua zona.

O seara buna.
1
24-02-2017, ora 16:16
Butonel
Nu este medic/terapeut
Butonel
Va multumesc frumos pentru raspunsuri! Durerea a trecut dupa 4 zile si nu a mai revenit. Am mers in continuare la medic, a luat amprenta si am facut si proba la metal. Se pare ca totul este in regula cu implantul.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Persoanele care iau antidepresive de două ori mai predispuse la eșecul implantului dentar
  • Tehnologia digitală ar putea face implanturile dentare mai accesibile și rapide
  • Durata de viață a implanturilor dentare
  • Testul gumei de mestecat pentru inflamaţia după implantul dentar
  • Implant dentar inovator, prezentat de cercetătorii americani
  •