Durere in gat / amigdala dreapta

18-07-2020
tvictoremanue11
Nu este medic/terapeut
tvictoremanue11
Buna ziua! Am 45 de ani (bărbat), sunt din Botoșani și apelez, în disperare de cauză, și la acest forum pentru că se pare că mersul la doctor nu-mi rezolvă problema:
(1)Pe la începutul lunii mai am început să am dureri insuportabile în gât - partea dreaptă (usturime extremă, senzație de “sare pe rană”, săgetături, “mii de ace ” în gât). Durerea predomina pe dreapta dar în unele zile se extindea în tot gâtul (usturime asemenea unei bucăți de jar “blocată” în gât). Nu aveam dureri la înghițire ci doar senzație de nod în gât și, dimineața la trezire, gât lipicios ușor dureros Durerea era pe tot parcursul zilei, de aceeași intensitate, doar când dormeam nu mă durea. Anterior debutului acestor simptome avusesem 2 nopți când m-am trezit cu acid de reflux în gât...senzație de acru în gât. Menționez că timp de 2 luni până pe 1 mai a.c. am urmat un tratament antiviral pentru hepatita C și ca, reacție adversă mi-a recidivat un reflux gastroesofagian pe care-l avusesem mai demult.
(2)Pe 25 mai m-am prezentat la un doctor ORL din Iași (Arcadia) care mi-a examinat vizual gâtul și, ținând cont de faptul că i-am zis de episoadele de reflux, a pus diagnosticul faringită de reflux; mi-a dat să fac exudat faringian și lingual (ambele au ieșit OK) și mi-a spus să revin dacă durerea persistă pentru a-mi face o examinare fibroscopică (cu intrare prin nas). Mi-a spus să continui tratamentul de reflux cu Controloc și Gaviscon și să fac gargarisme cu bicarbonat.
(3)Bineînțeles că durerea nu a cedat deloc, am revenit și mi s-a făcut fibroscopie urmare căreia dr. a scris : “nu se identifică semne de patologie tumorală în sfera ORL; congestive de mucoasă hipofaringiană și laringiană”. A (re)confirmat diagnosticul faringită de reflux și mi-a dat să fac ecogafie de părți moi (glande salivare etc.). La ecografie rezultatul a fost OK (glande submaxilare și tiroida cu aspect normal)..au fost identificați 5 ganglioni neinflamați de care știam din copilărie.
(4)Cam 2 săptămâni, între 15 și 30 iunie am scăpat de dureri crezând că redevin normal la loc. La începutul acestei luni (iulie) au reînceput acele dureri groaznice, insuportabile în dreapta, motiv pentru care am mers la alt medic (din Botoșani) îngrijorat fiind de starea în care eram. După examinarea gâtului mi-a identificat 2 “puncte” albicoase (cazeum) fără aspect pietrificat, ca niște afte, pe amigdala dreaptă spunându-mi-se că am amigdalită cazeoasă. Din câte am înțeles acest cazeum este scos, din interior în exterior, de amigdală. Referitor la durerea groaznică pe care i-am descris-o, medicul mi-a zis că, cel mai probabil, am și o nevralgie gloso-faringiană. Mi-a dat să dau cu Anaftin și să fac gargarisme cu CITROLIN, spunând că altceva nu mai e de făcut deocamdată.
CONCLUZIE:
Dureri mari în continuare...deja de cca o lună.la fel ca ceea ce am descris la pct. (1). Mai menționez că nu am halenă, nu am dureri la înghițit amigdalele fiind mici / neinflamate și cu aspect normal, iar gâtul îmi este roșu din câte observ eu examinându-mă singur cu o lanternă. Simptome de reflux nu mai am..sau e posibil să am acel reflux “ascuns”de care am tot citit (adică e posibil, în timpul somnului, să ajungă acid gastric în gât și eu să nu simt ?! ) Este oare posibil ca acest cazeum să dea astfel de dureri insuportabile / groaznice / de nedescris pe care doar noaptea nu le am ? Vor trece ele vreodată ?? Vă rog să-mi spuneți părerea dumneavoastră ! Mulțumesc din suflet ! NU MAI ȘTIU CE SĂ FAC !!!
8 comentarii
0
18-07-2020, ora 18:55
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. Vârstă. Înălțime. Kg??
2 investigații la gastrologie făcut??
3. Care este stilul alimentar, ce consumați la cina și după cina
4. Ce tratament aveți acum.. Pe ore..???
0
18-07-2020, ora 23:43
tvictoremanue11
Nu este medic/terapeut
tvictoremanue11
În primul rând vă mulțumesc dle. dr. pentru promtitudinea cu care ați răspuns ! Apreciez !
1. Vârsta - 45 ani. Înălțime - 1, 75 m /greutate - 70 kg.
2. Recent nu am făcut investigații gastro dar mă știam cu reflux mai demult (am fost diagnosticat în 2013 când am făcut și endoscopie) care a recidivat odată cu tratamentul antiviral urmat pt hepatita C în prioada aprilie-mai anul acesta.
3.Ca stil alimentar mănânc mai mult de regim datorită hepatitei. Cina e simplă de obicei : câteva felii de pâine cu pateu sau brânză de vaci...ori șuncă ce pui / curcan simplă fără codimente...și cam atât...Nu risc să mănânc alimente de care știu provoacă reflux și am decalat cina cu 2 ore înainte de a mă culca. E ft. probabil să am și acel reflux ascuns, adică scurgeri de acid gastric în mucoasa faringiană pe care să nu le simt în somn.Dar asta ar însemna să îmi ardă tot gâtul, nu numai amigdala dreaptă și fix în acel loc cu cazeum...e părerea mea..dar nu îmi permit să am pretenția că am dreptate, căci nu sunt medic.
4. Acum e a doua lună de când iau Controloc -40 mg o dată pe zi (dimineața pe stomacul gol) și Gaviscon după fiecare masă - de 3 ori. Fac gargară după fiecare masă cu CITROLIN și dau cu Anaftin spray în gât la nevoie (de 4 - 5 ori / zi) dar n-are niciun efect. Mai folosesc alternativ cu Anaftin și Ialoclean spray. Degeaba : mă doare rău tare, de mai mult de 2 săpt, fix amigdala unde am cele 2 cazeum-uri mici...de aia mă mir că pot da așa o durere de mare acele cazeum-uri sau ce or fi.Ce-i drept am și zile...mai rar...când mă ustură tot gâtul...probabil radiază durerea din amigdală..câteodată radiază în ureche.am și cervicalgie căci mă săgeată din amigdală în coloana cervicală unde și așa am câteva protuzii care îmi dau bătaie de cap.Cam asta ar fi : repet...e o durere mare / insuportabilă...zilnică..de aceeași intensitate exact pe amigdala dreaptă..rareori usturime în tot gâtul. De exemplu într-o zi nu am mai rezistat de durere, și am pus pe vârful degetului un gel puternic anesteziant folosit de stomatologi (când se face injecție în gingie) și am badijonat cu degetul zona de pe amigdala dreaptă unde sunt cele 2 puncte albe: mi-a trecut pe loc dar, după ce anestezia a trecut, durerea a revenit la fel de puternic. Mă gândesc să-mi scot amigdalele decât să sufăr o așa durere din cauza acelor cazeum-uri..sau ce or fi...Sau poate e o perioadă anume care va trece și trebuie să suport...habar n-am...după câte am înțeles acele cazeumuri erup din interiorul amigdalei în spre exteriorul ei...poate de aia doare așa tare că ar trebui să mai erupă și alte cazeumuri...nu știu...sunt disperat...MULȚUMESC pentru înțelegere !
0
19-07-2020, ora 11:00
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Dacă durerea e insuportabila. Nu e doar de la reflux... Faceți radiografii la rădăcină dinților sa nu aveți o infecție ascunsa.
Amigdalele pot fi apăsate și curățate la orl de caseum. Sau făcut criptolisis cu radiofrecventa
Cât despre cina... E Incorecta
1. Lactatele se digera doar prin fermentare în intestine... Și pe seara baloneaza.. Produc Reflux. Pateul și șuncă de comerț.. Au adausuri și poate la ele faceți aciditate
2. Corect la 1o.00..2p.00 se consuma carne, peste gătit acasă la cuptor cu legume.
Se ea triferment la masa. Și antiacidul la 1 ora după masa.
3 la nevoie pe usturimi dugeti rennie sau dicarbocalm.
Gaviscon ul nu scoate usturimea
Mai trebuie un antiacid seara deja urcat în pat înainte de culcare
0
19-07-2020, ora 15:31
tvictoremanue11
Nu este medic/terapeut
tvictoremanue11
Multumesc din nou pentru raspuns /sfaturi ! Înțeleg că trebuie să merg tot pe varianta în care refluxul ar fi de vină pentru usturimea mare pe care o am în gât / pe amigdală : voi ține cont de regimul alimentar pe care mi l-ați recomandat. Mai confirmați vă rog o dată, să văd dacă am înțeles : în timpul fiecărei mese (eu manânc doar la prânz și seara, de 2 ori/ zi) iau triferment și, la 1 oră după masă, antiacidul (dicarbocalm), iar când mă pun în pat pentru somnul de noapte mai iau un antiacid ?? Mai am o întrebare : există un medicament homeopat (TONSILOTREN se numește) despre care am aflat de pe un site din Rep. Moldova --------* că e eficient pentru rezolvarea durerilor de amigdală datorate cazeumului. L-aș putea lua ? Cum ? Mulțumesc ! Azi a fost puțin mai bine...doar o usturime ușoară în tot gâtul..dacă revin durerile mari de amigdală vin la dvs. la cabinet, neapărat...

(*modificat de admin)
0
19-07-2020, ora 21:06
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. da, ati inetels corect cu antiacidele
2. de supt se poate incerca orice. Doar sa nu contina vit C si lamai ( voseptol, faringosept, biosept forte)
3 Faptul ca nu luati micul dejun e una din marele Greseli
- porniti la drum cu un sange sarac in minerale, vtamine..si muschii consuma asta, organismul ca sa cmpenseze..scoate mineraele din coloana.. si asa se ajunge la hernii de disc si dureri de coloana.. prin saritul peste micul dejun.. Asta cum ai porni cu masina la drum fara sa pui benzina... si o impingi ca un.p.
4 Corect.. la trezire.. direct 1 pahar de apa plata calduta daca se poate, baiea..si dupa Micul dejun
dupa asta un ceai cald. si dupa puteti gresi si cu o cafea sau fructe...niciodata altfel !!!!
de acolo tote problemele
0
20-07-2020, ora 19:54
tvictoremanue11
Nu este medic/terapeut
tvictoremanue11
Multumesc ! Voi tine cont de toate sfaturile dvs...ft educativ si de efect e exemplul cu masina ce trebuie impinsa daca nu-i pui benzina ! Cum rămâne totuși cu acel medicament homeopat - TONSILOTREN (am vrut sa trimit link de pe pagina din Rep Moldova unde am citit de el dar nu permite forumul...trimit mesaj privat la dvs.)..Ar fi de folos..cum ar trebui luat ? Multumesc !
0
20-07-2020, ora 20:46
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
este bun
dar cum faci rost de el acum>?
0
20-07-2020, ora 21:36
tvictoremanue11
Nu este medic/terapeut
tvictoremanue11
Se gaseste si in Romania ! Il voi lua daca ati spus ca e bun ! Multumesc mult ! Tot respectul !
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Arsuri în gât - cauze, tratament și sfaturi utile
  •  
     
     
    Accept cookies Informare Cookies Site-ul ROmedic.ro foloseşte cookies pentru a îmbunătăţi experienţa navigării, a obține date privind traficul și performanța site-ului și a livra publicitate mai eficient.
    Găsiți informații detaliate în Politica cookies și puteți gestiona consimțământul dvs din Setări cookies.