durere in talpa

10-12-2011
razvici
Nu este medic/terapeut
razvici
Buna ziua,

Am o durere in ambele talpi, mai precis in podul talpii. Aceste dureri le am dimineata cand ma trezesc si ies la plimbare, dupa 15 min. durerea dispare si mai apare seara. Am 40 ani, 1.96m si 135Kg. Va rog sa-mi spuneti ce as putea face ca aceste dureri sa dispara si ce boala ar putea fi. Multumesc
5 comentarii
0
10-12-2011, ora 22:01
Andidarie
Nu este medic/terapeut
Andidarie
Un punct de vedere.
Problema dumeavoastra ar putea fi manifestarea unei staze venoase periferiferice probabil prin supraincarcarea cu volum a sistemului cirulator mai ales daca durerile sunt insotite de o micsorare a volumului urinar.
0
10-12-2011, ora 22:53
Teodora M.
Nu este medic/terapeut
Teodora M.
Sau faptul ca esti supraponderal ar putea cauza durerea. Poti merge la un podolog si iti va spune mai exact ce ai si ce ai putea face sa nu devina cronica problema, sau sa te doara cu timpul si coloana.
Sanatate!
1
11-12-2011, ora 18:27
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna seara!
Exista, pe termen foarte scurt si scurt, doua solutii spectaculoase si imperative pentru ameliorarea durerii: scaderea ponderala corespunzatoare (40-50 kg) si reducerea drastica a eforturilor fizice (stat in picioare, mers pe jos).
Nu trebuie sa neglijati consultul diabetologic complex, avand in vedere ca sunteti cu mare probabilitate diabetic, iar complicatia majora este piciorul diabetic, datorat afectarii vasculare si neuropatiei periferice.
Evident ca poate fi vorba si despre un sindrom compresiv lombar (normal la greutatea D-voastra), sau despre o insuficienta venoasa periferica etc etc.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
0
23-12-2011, ora 09:46
razvici
Nu este medic/terapeut
razvici
Multumesc foarte mult pentru raspuns.
Am inceput sa tin regim pentru a slabi, problema este ca scad in greutate destul de greu. Analizele acum 2 luni au iesit ok in ceea ce priveste diabetul, dar am sa le refac. Va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa urmez un tratatem pentru a scapa de aceste dureri.

multumesc
0
23-12-2011, ora 10:09
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Tratamentul cel mai adecvat acestor dureri si cu rezultatele cele mai spectaculoase este reprezentat de scaderea ponderala corespunzatoare (40-50 kg).
Scadeti in greutate greu pentru ca inca nu v-ati decis sa slabiti (trebuie sa excludeti total, pentru tot restul vietii painea, pastele, cartofii, dulciurile, fructele dulci, si in general trebuie sa mancati de 4-5 ori mai putin decat mancati acum).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul