durere in timpul actului sexual

21-11-2017
lover18
Nu este medic/terapeut
lover18
Buna.
Am 22 de ani, sunt intr-o relatie cu prietenul meu de aproape 4 ani. E primul baiat si unicul cu care am intretinut relatii sexuale, si de ceva timp nu inteleg de ce in timpul sexului la penetrare adinca, am durere foarte mare in partea dreapta, asa de mare ca fara sa vreau pe moment incep sa pling. de obicei durerea trecea repede, insa astazi deja de ceva timp inca ma mai doare.ce poate fi? din cite am inteles de la medic ovarele mele sunt un pic deplasate, poate fi de la asta? mentionez sa sunt in ovulatie, poate sa fie din cauza ovulatiei?
Multumesc !
7 comentarii
2
21-11-2017, ora 23:09
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara,

Cauza este o combinatie dintre cele mentionate: poate o pozitie mai coborata a ovarelor, fapt ce le expune la socuri la o penetrare mai adanca si mai "in forta", perioada ovulatiei cand sunt oricum mai sensibile si, probabil, ceva infectii sau inflamatii din trecut, care nu au fost foarte bine tratate si au produs o sensibilizare a ovarelor.
O alta cauza poate fi si preludiul insuficient, excitatia si lubrifierea necorespunzatoare, lipsa relaxarii zonei.
In orice caz, va recomand o perioada de activitate sexuala mai rara si mai...usoara, cu preludiu suficient si fara miscari/penetrare dura si adanca.
Un act sexual dureros repetat poate duce la dificultati sexuale si tendinta de evitare a actului sexual.
Incercati sa spuneti acestea partenerului si sa aiba grija.
Daca nu intelege si continua "mai dur" puteti sa-i spuneti ca o durere de ovare este echivalentul unui sut in testicule si daca nu inceteaza puteti sa-i faceti cadou unul...(un sut in...)
Daca totusi situatia persista va recomand un control ginecologic mai amanuntit, cu analize suplimentare.
0
22-11-2017, ora 00:25
lover18
Nu este medic/terapeut
lover18
Buna seara !
Va multumesc mult de raspuns. De infectii sau inflamatii, nu stiu ce sa spun, am avut o pielonefrita acuta un an in urma cam in perioada asta, si am stat in spital. in rest, nu prea am avut altceva, doar o candidoza muuulti ani in urma. nu pot spune de alte infectii. cind am mers la ginecolog am spus de durerea asta, mi-a zis ca nu prea stie ce poate fi, ca cauzele sunt multiple si ca analize se pot face doar in momentul cind am durere pentru a se vedea de la ce a fost cauzata. De excitatatie, preludiu si lufrifiere nu cred ca este vorba, pentru ca indiferent de excitatie si restul, o data ce este atinsa zona in partea dreapta e ca o taiere cu cutitul, se opreste respiratia, e o durere foarte mare, care drept urmare duce la stoparea actului. Partenerul este foarte grijuliu, si intelege, din cauza asta si am vrut sa aflam ambii ce poate fi, avind in vedere ca nu este prima data, si ma alarmeaza un pic situatia. ce este cel mai ciudat ca doar intr-o pozitie anumita doare enorm si la doar la penetrare foarte adinca.
Ma puteti sfatui in efectuarea anumitor analize? Chiar as vrea sa fac dar nu stiu ce.
Va multumesc anticipat !
0
22-11-2017, ora 06:41
david90
Nu este medic/terapeut
david90
@lover18: E posibil ca iubitul tau sa iti loveasca cervixul, in timpul penetrarii mai adanci. E principala posibila cauza de luat in considerare, si se pare ca dl psihosexolog a omis-o...
1
22-11-2017, ora 09:21
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Dl sexolog nu a omis nimic, atingerea cervixului nu provoaca durere. Doar atingerea ovarelor (si care nu se face direct) dar care este extrem de dureroasa.
Recomand o ecografie transvaginala si repetarea analizelor specifice, pentru a se elimina totusi infectia sau inflamatia.
Incercati sa evitati pozitiile sexuale foarte deschise (in care picioarele sunt larg deschise) caci ele permit penetrarea profunda si deci creste riscul atingerii zonei sensibile.
0
22-11-2017, ora 11:41
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Am spus lovirea cervixului, nu mangaierea lui...
0
22-11-2017, ora 11:57
david90
Nu este medic/terapeut
david90
Are si o denumire specifica aceasta posibila cauza, "collision dyspareunia".
0
22-11-2017, ora 12:26
lover18
Nu este medic/terapeut
lover18
@david90 chiar nu cred ca este vorba de "collision dyspareunia" deoarece cum altfel poate fi explicat ca spre partea stinga la penetrare adinca nu simt aceeasi durere? Insa multumesc de raspuns !
Domnul Doctor va multumesc mult, voi incerca sa fac ceva analize si voi fi mai atenta !
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea sexuală după naștere - ce spun studiile
  •