durere in zona laringelui

18-01-2009
selkirkitten
Nu este medic/terapeut
selkirkitten
De ieri am o durere in zona laringelui (in exterior), manifestata la palpare si la incordarea muschilor gatului. Initial m-am gandit ca s-ar putea sa am febra musculara pt ca am facut ceva efort zilele astea (schi), dar m-am tot palpat si am realizat ca durerea este nu de muschi ci de laringe...ca si cartilaj desi nu stiu in ce masura este inervat cartilajul respectiv. Mentionez ca sunt fumatoare (de aceea imi fac griji)-dimineata sunt putin ragusita si am evident o tuse matinala, iar din cand in cand se intampla sa am o "jena" la deglutitie pe partea dreapta, uneori cu resimtire in ureche - stomatologul mi-a spus ca este din cauza afectarii articulatiei temporomandibulare datorita unei ocluzii proaste, deci nu stiu daca are vreo legatura cu durerea actuala.
Intrebarea mea este, evident, care ar putea fi cauza durerii actuale, daca este cazul sa ma impacientez, eventual dupa cat timp in care nu dispare.
Nu am limfonoduri marite, nu am dureri in interior.
Multumesc
7 comentarii
0
18-01-2009, ora 15:17
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
febra musculara poate sa se extinda si la laringe.. deoarege majoritatea muschilor din acea zona au zona de insertie pe cartilaj.
Dar faptul ca pierzi vocea dimineata.. si faptul ce essti fumatore.. impune un consult ORL.. 1 data la 3-6 luni.. pentru o laringoscopie. Sunt foarte frecvente formatiunile tumorale pe coarda vocala.. si se vad numai la laringoscopie. Mergi la ORl... pentru linistea TA !
0
27-03-2009, ora 17:56
kami_laura
Nu este medic/terapeut
kami_laura
Tatal meu are o tumora pe coarda vocala stg.Am fost cu el la Sibiu si Timisoara.La Timisoara este un dr.f.bun dar tatal meu refuza operatia cu canula (am vrut cu laser dar nu se poate din cauza marimii tumorii).Acum face un tratament cu Cartilaj de rechin si parca vorbeste mai bine.Este ragusit in continuare dar speram sa se faca bine si sa-i revina vocea.Noaptea se trezeste ca se ineaca cu sange si trebuie sa acuipe.Cunoasteti pe cineva care a mai facut acest tratament?E adevarat ca aceste medicamente fac tumora sa regreseze cu pina la 80%.Tumora este necancerigena.
Multumesc.
0
27-03-2009, ora 19:23
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
Sa facut biopsie?
cum suna rezultatul analizei?
Pentru ca tratamentul naturist la care ati apelat sa.si faca efectul.. trebue sa tina si un regim alimentar foarte strict.
Alimentatia trebue sa fie 80 % din cruditati.. legume si fructe !
20% in forma gatita.. ( foarte putina carne de pasare si vita... ) spre deloc
categoric...
NU.. zahar, carne grasa, Lapte si produse lactate, cafea, ceai negru, ciocolata si nimic acidulat!
toate aceste produse harnesc celulele tumorale.. !
0
10-01-2014, ora 22:51
Lizard
Nu este medic/terapeut
Lizard
Buna seara,

Am o durere a gatului, laringele cred, cand inghit saliva. Ma doare mai putin cand beau lichide, nu ma doare cand mananc (mancare solida, oricat de tare ar fi). Zona o localizez, putin sub "marul lui Adam", la aproximativ 1 cm-1, 5 cm distanta, dreapta, jos.
Fumez maxim un pachet de tigari slim/zi, consum alcool. Am si "arsuri", inteleg ca e important, dar cat timp iau Omez nu am probleme (dimineata, pe stomacul gol, o pastila).
Ce mi se pare ciudat, este ca dupa o bere, sau un pahar de alcool, trece durerea ! Nu cred ca chiar ok.
Daca aveti un sfat sau o idee pana ajung la un medic ORL, mi-ar fi de mare ajutor.
Durerea este de vreo 4-5 saptamani, acum o saptamana a fost foarte puternica timp de o zi.
Scriu acum pentru ca deja incep sa ma panichez :)

Multumesc !
0
13-01-2014, ora 18:34
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
pentru inceput renunti la tigari, alcool, bauturi acidulate, fructe citrice si orice mancare acra, otet..s.a
si NU o sa mai ai motiv sa.ti faci griji
durerea este de l aun reflux gastric si faringita iritativa
pe forum gasesti mii de sfaturi
0
03-07-2016, ora 23:13
gabrielle83
Nu este medic/terapeut
gabrielle83
Buna seara,

Va deranjez cu o intrebare: muschii foarte tensionati de la nivelul gâtului ( mai exact mușchiul posterior al gâtului pe partea stângă si muschiul trapez pe partea dreapta care sunt efectiv ca o piatra de incordati ) pot produce senzatii de spasm laringian? De o săptămână am aproape in fiecare zi aceste simptome, câteodată de mici spasme laringiene, altădată am impresia ca laringele este contractat, adică il simt mai îngust, strângere in piept, sub barbie, ca o apăsare cu tot cu zona cervicala, durere si slăbiciune in mana dreapta, senzatii de cutite înspre cap. Am observat ca simptomele tind sa se remedieze usor daca tin capul cat mai drept..adică ma întorc cu totul sau stau mai teapana. Deasemenea, se modifica starea daca imi fac un pic de masaj sau exercitii de flexare a capului sau din contra, se intetesc stările. De exemplu, miercuri seara sotul mi a facut un masaj foarte puternic la nivelul gâtului si umerilor cu antiinflamator si dupa mi a fost foarte rau, spasme laringiene si transpiratii ale mâinilor, plus ca a doua zi am avut dureri mari de gât toata ziua. Joi am ajuns la kinetoterapeut si m am simtit mult mai bune dupa masajul cervical primit, dar a zis ca muschii sunt extrem de incordati si daca insista prea mult din prima risca sa irige creierul nu o presiune prea mare a sângelui si s a oprit. Pe scurt, intrebarea mea era daca au vreo legătură muschii gâtului cu laringele...

Multumesc
0
04-07-2016, ora 21:28
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
da.
exista asa o notiune... Coloana Vertebrala
citeste despre vertebre si despre nervii care iese din coloana vertebrala
fiecare vertebra corespunde anumitor organe interne care fac legatura cu SNC
din pacate este foarte posibil sa i probleme serioase de coloana
asa ca mergi la balneologie.. faci CT la colana sa vezi ce este acolo( hernie disc..s.a)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apare febra musculară?
  • Cum abordăm corect febra musculară - masaj, activitate musculară, modalități de recuperare rapidă
  •