Durere la nivelul genunchilor (-genunchiul alergatorului- ?)

17-07-2008
xyz111
Nu este medic/terapeut
xyz111
Am aproape 20 de ani si in copilarie am facut mai multe sporturi, printre care si 3 ani de atletism unde m-am bazat mai mult pe alergare, asadar pe conditionarea musculaturii picioarelor (asta implica si exercitii de forta )...anul trecut am "cochetat" putin cu parkour-ul (o disciplină care te ajută să treci peste orice obstacol prin găsirea celui mai eficient şi mai rapid mod de a ajunge din punctul A în punctul B folosind doar mijloacele propriului corp -adica un fel de atletism amestecat cu acrobatie, gimnastica), am facut niste sarituri de la inaltimi de aprox 2- 2, 5 m, plus streching-uri pentru dezvoltarea flexibilitatii s.a.m.d. Acum problema...tot cam de un an ma dor genunchii, in special cel drept care de altfel mi se pare putin inflamat ! Durerea se localizeaza in regiunea anterioara a genunchiului, sub si in jurul rotulei, se agraveaza cand fac fandari sau genuflexiuni, ori daca stau jos mult timp si de obicei se mai atenueaza putin daca masez locul. De asemenea mai simt durere la nivelul lor si cand e rece, de exemplu daca trec pe langa un congelator intr-un magazin sau daca stau in curent simt ca o strafulgerare, o intepatura si in plus pocnesc cand ii flexez. Mi-am facut o radiografie si am fost la un doctor ortoped, insa acesta mi-a spus ca am genunchii "strambi" din nastere si ca rotula (poate sarii) se freca de femur, iar ca tratament mi-a indicat sa fac gimnastica medicala pentru musculatura picioarelor. Nu vreau sa se inteleaga cumva ca il contrazic, insa as dorii si alta parere daca se poate in privinta diagnosticului si al unui eventual tratament pentru a-mi putea relua antrenamentele. Cat despre "genunchiul alergatorului" (sindrom patelofemural), este un posibil diagnostic pe care l-am gasit pe net care se potriveste simptomelor mele si este un "efect" al parkour-ului in anumite cazuri... Va implor ajutati-ma si pe mine cu un diagnostic si cu un eventual tratament!!! In articolul respectiv scria ceva despre doze regulate de glucozamina si condroitin sulfat, suplimente folosite pentru repararea cartilajelor...Pot folosii asa ceva? Tin sa va aduc la cunostiinta si faptul ca sufar de o hipocalcemie. Va multumesc si imi cer scuze ca am scris atat dar m-am gandit ca mai multe detalii ar putea ajuta la o diagnosticare cat mai precisa (desigur atat cat se poate avand in vedere ca se face pe un forum si nu intr-un cabinet).
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns