Dureri generale articulatii mari, mici | Forumul Medical ROmedic

Dureri generale articulatii mari, mici

12-07-2025
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Buna ziua, revin cu detalii, sperand ss ma bage cineva in seama.
Nu ai cum sa nu fii disperat cand nu poti sa muncesti sa iti intretii familia, sa nu ai fiagnostic in 2 luni de la debutul durerilor.

DANIELA SUNT, am 35 ani, 1.6m si 53kg.
Fumez
Sunt stresata, mega stresata de felul meu, anxioasa, etc. Am insomnie, nu am dormit vreo 2 ani si de atunci am multe probleme de sanatate.

Am fost la 2 domni doctori ortopezi, amanfoi ma banuiesc de boala inflamatorie.
Pe ici pe colo au mentionat poliatrita reumatoida.

Totul a inceput cu dureri de genunchi, slabiciune muschi la genunchi, simteam ca imi fuge rotula. Apare durere mare de muklte feluri, in principal durere mare de tibie, articulatia pe partea de sub rotula.
Apoi realizasem ca aveam intepaturi si la solduri..

Am facut un rmn oase coxofemurale, am coxartroza gr1 si 2 chisturi sclerotice pe cap femural drept de max 7mm.

La genunchi nu am facut inca rmn ul.

Mi-au dat trimitere pt analizele urmatoare:
Aslo Pozitiv insa
Factor reumatoid, fibrinogen, hemoglobina glicolizata, glicemia, tgo, tgp, hemoleucograma, vsh, creatinina serica, peptidul si antipeptidul citrulinic - toate bune.
Doar aslo pozitiv.

Am racit foarte des in ultimul an, lucrand in frig foarte mare pe perioada iernii.
In februarie am simtit simptome usoare la articulatiile mari, durere sold si genunchi, cateva zile. A trecut.
Am facut o infectie de cai resp superioare plus sinuzita usoara, in aprilie, avand un simptom ciudat, ma manca in plaman, in jos pe gat foarte tare.
Merg la orl, prin c.a.s., nu m, a ajutat decat cu un spray de nas pt alergie si rinopanteina pt perforatia veche a septului.
Eu antibiotice nu am luat decat rar, pt raceala niciodata cred.
Este riscul ca atunci sa fi fost infectata cu streptococ?
Ce riscuri sunt? Am 2 luni de cand am simptonele, ele vin si pleaca desi nu ma lasa complet, canf ma lasa.
Ma dor si articulatiile mici de la mana, , gleznele, degetele de la picioare, uneori si cand ridic un pahar simt ca mi rupe cineva osisoarele acelea.
Simt deseori ca si cum mi s ar dezmembra articulatia atunci cand o folosesc.
De ex daca ridic ceva, nu greu tare.

Acum, avand aslo mare, m-au trimis la reumatologie, mai trece o luna pana fac si acolo analizele, cu lucrul nu ma pot descurca bine, nu pot nici in picioare nici pe scaun sa stau mult, nu stiu cat ma vor intelege cu medicalele, cand nu mai suportam durerile, lipseam cate o zi, si acum mi-au dat 10 zile de medical.

Sa fie artrita reumatoida cu analize bune?
E frustrant sa stai asa 2 luni, cu frica, fara bani, cu dureri, sa nu poti face efort.
Eu sunt mama singura, nu imi permit sa risc o boala urata.
Ar trebui sa iau ceva tratament..?
Tot asteptand analize peste analize.. nu se pot distruge cartilajele? as vrea sa stiu macar daca facand efort moderat, desi ma dor articulatiile, distrug ceva..sau e doar durerea si ar trebui sa nu o bag in seama?

Vreau s amai mentionez problemele cu colonul. Am avut interventii dentare lungi, dureroase si care m-au infometat mult, fapt pt care am ajuns sa mananc foarte consistent, am ajuns sa sufar de constipatie de vreo 3 ani.
Am inceput detoxifieri pe ici pe colo, schimbarea stilului alimentar, de cateva luni de zile. Sunt mult mai bine acum.
De mic copil mananc foarte multe dulciuri. Am inteles ca si acela diatruge articulatiile... am redus dulcele mult insa nu de tot.
Folosesc sarea amara, ajuta mult pt detoxifiere.
Am inteles ca un colon permisibil ar putea da probl cu articulatiile.
Este asa oare?

Multumesc cui va dori, va avea rabdarea si va considera ca merit un raspuns :D
Multumesc!
2 comentarii
0
12-07-2025, ora 23:59
Daniela-daniela
Nu este medic/terapeut
Daniela-daniela
Am uitat sa mentionez, la indicatia medicului specialost, am luat o luna de zile Triflex fast acting, 4 pe zi.
Parca parca au ajutat, aveam durerile insa putin mai mici parca.
Nu le mai iau ca nu imi mai permit si nevazand rezultate bune, prefer sa pastrez banii pt o eventuala infiltratie sau d ece va fi nevoie.
Trebuia s aiau 2 luni de zile si am luat doar 1.
0
13-07-2025, ora 11:46
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Raspunsul este foarte simplu: trebuie sa consultati un medic reumatolog (mai ales ca exista deja suspiciunea unei boli de sange, poliartrita reumatoida).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Institutul Piciorului
Adaugă un comentariu / răspuns

Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: