durere la nivelul labei piciorului
Buna ziua, am o fetita de 4ani si 7 luni care se plange de la varsta de 1 an si ceva de durere la nivelul labelor picioarelor ( in special metatarsiene si uneori falangele), durerea e mai frecventa noaptea, se trezeste din somn si plange ca o doare piciorul si foarte rar ziua daca s-a intamplat de 2sau 3 ori, insa noaptea, am observat ca o doare atunci cand se schimba vremea(ploua, ninge), cand merge desculta pe ceva rece. I-am mai dat Ca lactic 10 zile pe luna si vit D in perioada iernii s-au mai rarit puseele de durere,. interesant faptul e ca atunci cand o doare o masez cu 'crema magica'- crema de galbenele ii pun sosete si in cateva minute o lasa durerea, sa fie oare un 'carcel'?de vreo4 luni nu s-a mai plans de durere, dar acum a inceput sa o doara iar.(mentionez ca e mai inalta decat un copil de varsta ei, sa fie de la cartilajele de crestere)? Va multumesc anticipat.
4 comentarii
Buna ziua,
Sper sa va raspunda un medic (ortoped, reumoatolog sau un neurochirurg), dar pana atunci va scriu eu.
Este posibil ca fetita sa aiba probleme cu coloana vertebrala sau cu o anumita articulatie.
Ceva compreseaza un nerv care ii provoaca dureri.
In general astfel de dureri apar noaptea cand coloana se relaxeaza.
Mergeti cu fetita la un ortoped bun.
Sper sa va raspunda un medic (ortoped, reumoatolog sau un neurochirurg), dar pana atunci va scriu eu.
Este posibil ca fetita sa aiba probleme cu coloana vertebrala sau cu o anumita articulatie.
Ceva compreseaza un nerv care ii provoaca dureri.
In general astfel de dureri apar noaptea cand coloana se relaxeaza.
Mergeti cu fetita la un ortoped bun.
Buna ziua!
O problema a coloanei lombare nu este exclusa, insa este rarissima la aceasta varsta.
Mai curand ar fi vorba despre o afectiune inflamatorie de tip reumatologic.
Consultati un reumatolog pediatru.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
O problema a coloanei lombare nu este exclusa, insa este rarissima la aceasta varsta.
Mai curand ar fi vorba despre o afectiune inflamatorie de tip reumatologic.
Consultati un reumatolog pediatru.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Va multumesc pt raspuns d-le Dr, insa as vrea sa va intreb daca o radiografie ar da informatii in acest caz?
Radiografia ofera rarissim informatiii in acest tip de patologie.
In orice caz, este total contraindicat sa practicati radiografie inainte de examinarea clinica la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
In orice caz, este total contraindicat sa practicati radiografie inainte de examinarea clinica la reumatolog.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Ante-picior
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 22De mai multi ani ma lupt cu dureri de picioare
- 17dureri de maini si de picioare
- 6Daca stau mai mult in picioare sau pe scaun ma dor foarte tare picioarele de la genunchi in jos
- 9dureri picioare noaptea
- 2durere si amorteala in piciorul drept
- 7durere picior stang
- 2durere de picior la copil 9 ani
- 5dureri laba piciorului drept - degetele 3-4
- 3Dureri interioare de oase
- 1durere picior drept
- 5Durere laba piciorului drept
- 2Durere testicol si picior
- 3hematom subdural subacut emisferic INR (în medie 15-20 HU)
- 1Inceput de dureri la incheitura piciorului drept
- 8Dureri de oase
- 1contră de 3 ori la fotbal
- 3Dureri membru inferior - laba piciorului
- 0Durere insuportabilă pe picior
Mai multe informații despre: Durerea la picior
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: