Durere și presiune in piept la frig

27-10-2021
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Buna! As dori și eu un sfat in legătura cu o problema legată de dureri in piept la frig. De ceva timp ma confrunt cu niște dureri in piept in momentul in care stau in frig sau beau ceva rece. Ca o precizare, Am 24 de ani si nu fumez…

Totul a început in toamna din 2018 când am simțit durere in piept și presiune la nivelul sternului, cu niște înțepături in zona respectiva la efort, iar in spate o durere in zona plămânilor ca atunci când ești răcit și te doare tot corpul. Bineînțeles ca am ajuns la urgente, am făcut o radiografie la plămâni unde nu se vedea nimic rău, analize de sânge bune și un medic ce m-a ascultat in Zona pieptului. In momentul respectiv nu am primit de la doctori decât niște Vimovo 5 zile de tratament, plus Vitamax. Doar ca problema nu a dispărut. De atunci pățesc mereu când dau de Frig sau beau ori mănânc rece. Iar de atunci am și o secretie care curge din nas in Gât și încerc sa o dau afara.
Știu ca in anul respectiv, in Ianuarie am făcut o drumeție pe munte de câteva ore, iar câteva zile dupa, am avut ceva dureri in piept, dar nu am dat importantă, am rezolvat cu niște nurofen pentru răceala și gripa, iar la începutul lui Septembrie am fost la mare și am adormit pe plaja(nisip) in jur de 2 ore pe la ora 18. Țin minte ca atunci când m-am trezit simteam cum ma doare din nou puțin in piept si spate, nisipul era destul de rece. Oricum astea au trecut pe moment, dar de când a venit frigul, am si inceput cu problema asta.
Văzând ca nu găsesc cauza exactă a durerilor mele la frig, am renunțat la cercetări, iar de fiecare data când începea sa ma Doară, luam câte un coldrex, Încercam sa beau ceaiuri si sa ma feresc de frig. Țin sa precizez ca pana sa încep cu durerile astea, mereu eram domnișoara care se îmbracă subțire iarna, dacă trebuia sa ies afara pentru 3 minute, nu ma chinuiam sa îmi iau o geaca pe mine.
Anul acesta in Septembrie am răcit mai tare, iar durerile in piept au fost la fel, respiram mai greu, simt ca o presiune in piept, e ca si cum as avea flegma(mucus) in zona respectiva si ma tine, ma împiedica sa respir normal. Am luat vreo 7 zile de augumentin, bineînțeles fara sa consult vreun medic pentru ca sunt in Uk și aici nu merg lucrurile foarte repede dacă apelezi la medicul de familie(GP). Uneori simt ca o arsura, alteori doar o presiune. Problema este ca de când a venit frigul, nu îmi mai trece, aproape in fiecare zi am o durere din asta. Tot mai iau siropuri pentru dureri in piept, de gât, etc. Am uitat sa precizez ca nu tușesc deloc.

Știe cineva care ar fi cauza si cum as putea sa scap de asta? Câteodată ma gândesc sa nu se agraveze. Nu sunt in România, altfel as încerca sa merg direct la un pneumolog, nu pe la medicul de familie.
Ce investigații ar trebui sa fac pentru a descoperi cauza?
8 comentarii
0
27-10-2021, ora 03:54
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
As dori sa ma vaccinez, dar îmi este foarte frica sa nu am ceva complicații având in vedere problema pe care o am…
1
27-10-2021, ora 15:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Bronhoscopie, endoscopie, dar va vor da tot antiinflamatoare. Puteti lua antiinflamatoare 7 zile pe luna, cu protectie gastrica cu jumatate de ora, o ora inainte.
Am o prietena care are problema dv.
0
27-10-2021, ora 18:57
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Dar ce poate fi? E vreo boala? Ori Sensibilitate la frig? E ceva grav? Se poate trata?
0
28-10-2021, ora 21:03
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Este ceva fizic, da. Va spun doctorii denumirea daca faceti endoscopie, bronhoscopie. Dar sunt niste analize destul de greu de suportat.
0
29-10-2021, ora 01:24
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Cu un RMN, radiografie sau un CT nu rezolv nimic? Asta ma cam sperie. Nu știu dacă as rezista o viața cu treaba asta, am 25 de ani și sper sa nu se agraveze in timp. Iar pe vremea asta in care peste tot se cere vaccinul pentru Covid, îmi e teama sa nu îmi agravez starea dacă as alege sa il fac.
1
29-10-2021, ora 07:40
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Prietena mea si-a facut vaccinul si nu a avut nimic. Mai multe nu stiu. Vorbiti cu un doctor pneumolog si cu un medic gastro.
Tineti pe piept tot timpul un sal care sa va incalzeasca.
Ea si-a revenit cu antiinflamatoare dar apoi durerile au reaparut la frig.
Toate alimentele pe care le mananca sunt calde.
Dv. ati primit Vimovo care e tot un antiinflamator.
1
29-10-2021, ora 13:41
asaveicristina
Nu este medic/terapeut
asaveicristina
Mulțumesc de răspuns! O zi frumoasa sa aveți!
0
29-10-2021, ora 14:11
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Multumesc, asemenea!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.