Dureri cap de aproape 2 luni si jumatate

10-01-2018
wisebit
Nu este medic/terapeut
wisebit
Buna ziua,

Incep prin a spune ca pe 1 noiembrie 2017 am adormit cu geamul deschis. Nu in acea dimineata dar in dimineata urmatoare m-am trezit cu dureri de urechi. A doua zi, pe langa durerile de urechi, a aparut o durere la gat/ceafa care in cursul zilei s-a extins aproape in tot capul. Si de atunci a inceput clavarul...
Am fost la medicul ORL si am fost diagnosticat cu otita medie seroasa bilaterala. Mi s-a prescris Cifran, Biorinil, Nurofen Expres si Otis T. Le-am luat, urechile usor usor parca nu mai dureau, dar durerea de ceafa a ramas lucru care m-a deranjat foarte tare. Uneori parca simteam si urechile ca dor...Am mers la alt medic ORL si acesta mi-a prescris Olynth, Aulin si multa guma de mestecat + dropsuri. La fel, 2-3 zile mi se ameliorau durerile, dar ulterior durerea de ceafa revenea. Tin sa precizez ca am luat si Tratul pentru o posibila nevralgie cervicala. De asemenea am facut si 10 sedinte de fizioterapie pentru nevralgia cervicala. Am fost si la al 3-lea medic ORL care mi-a prescris Flamexin, Clotrimazol, Nasonex. La fel...2 zile m-am simtit ceva mai bine dupa care durerile de ceafa care se muta in tot capul (preponderent spre tample). Capul si gatul tot ma dor inclusiv astazi. Durerile incep de la ceafa si se extind in tot capul. Cand ma doare foarte mult capul apar si senzatii de greata (totusi nu vomit niciodata).
Precizez ca de obicei reusesc sa adorm chiar daca ma doare capul seara. Insa dimineata, cum imi reiau activitatea, durerea reapare.
Intre timp, gandindu-ma la o spondiloza cervicala (eu avand ultetrior dureri de umar stang cativa ani), am mers la medicul neurolog. Acesta mi-a luat reflexele. Au iesit foarte bine. L-am intrebat daca este cazul sa fac un RMN si mi-a zis ca nu este cazul. Mi-a recomandat Clorzoxazon + Aminotriptilina. Mi-a zis ca este posibil sa fie si de la stres. Recunosc ca, neconfruntandu-ma niciodata in viata cu dureri care nu mai trec, m-am gandit si la ce e mai rau. De-aia intrebarea cu RMN la neurolog.
De 7 zile iau Clorzoxazon + Aminotriptilina dsar nu simt nici o ameliorare a starii mele. La fel, dureri de cap, stari de greata, uneori simt ca inca ma mai dor chiar si urechile. Alte simptome nu am remarcat.
Nu stiu ce sa mai fac. Precizez ca sunt asa de aproape 2, 5 luni.

Ma poate ajuta cineva cu o parere?
Ca la medici am tot fost si nu m-a ajutat foarte mult.
4 comentarii
0
10-01-2018, ora 14:09
wisebit
Nu este medic/terapeut
wisebit
Am uitat sa precizez ca daca ma asez pe spate...usor usor incep sa-mi amorteasca degetele de la maini...mai ales de la mana stanga, mana unde am avut cativa ani probleme cu dureri de umar!
0
10-01-2018, ora 16:16
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
1. nu au absolut nici o legatura simptomele ORL..de nas infundat si urechi infundate cu Durerea de ceafa
asta e deja de alt domeniu
posibil expunerea la frig a declasat mai multe probleme concomitent si ORL si de coloana cervicala
2 obligatoriu trebuie facuta o radiografie SAF sa stii daca este sau nu sinusita si ce forma
3 obligatoriu consult la Reumatologie.. cu investigatiila coloana cervicala
4. Verficat des tensiunea arteriala ( mai cu seama când doare ceafa )
0
10-03-2018, ora 22:59
wisebit
Nu este medic/terapeut
wisebit
Buna seara,

In primul rand va mulțumesc mult pentru raspuns.
Tensiunea arteriala este normala tot timpul, chiar si cand doare ceafa.
Chiar si dupa 5 luni simptomatologia nu s-a ameliorat prea mult. Doar daca fac dexametazona injectabil se amelioreaza durerile de ceafa dar nu trec definitiv.
Cand ma doare tare gatul revin in primul rand durerile de cap iar dupa si durerile de urechi. Sau cel putin asa le percep (ca durere de urechi) deoarece daca apas pe ureche sau inauntru nu simt ca ma doare efectiv urechea. Am impresia ca tot de la ceafa/gat simt ca ma dor urechile.
Urmeaza sa fac un control reumatologic mai amanuntit. Ma gandesc ca daca era ceva mai grav in 5 luni apareau si alte simptome pe langa durerile de gat/ceafa/cap/urechi.
Dumneavoastră ce credeti?
Ar putea si ceva mai grav care sa nu dea alte simptome in afara de cele mentionate?...nu am ameteli, vad bine, am pofta de mancare, analizele de sânge sunt perfecte, adorm si dorm bine noaptea etc.
Pare ca atunci cand conduc masina sau stau in diferite pozitii apare si durerea mai acuta. Am.si un serviciu care presupune sa conduc destul de mult.

Mulțumesc,
0
11-03-2018, ora 09:11
Dr. Flueraru Valeriu
ORL - Otorinolaringologie, Pascani
Dr. Flueraru Valeriu
cred ca trebuie sa faci investiagtii la toata coloana vertebrala
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar durerile de cap (migrenele)?
  • Durerea de cap după somn
  • Dieta săracă în carbohidrați ar putea reduce migrenele
  • Când ar trebui să ne alarmeze durerea de cap (semne de gravitate și motive de adresare la medic)
  • Durerile de cap, raportate anual de peste 50% dintre oamenii de pe glob
  • 1,25 miliarde de oameni din întreaga lume suferă de dureri de cap
  • E normal să te doară capul uneori?
  •