Dureri contact sexual

29-05-2020
Alina1702
Nu este medic/terapeut
Alina1702
Buna ziua!

Am 25 de ani, iar de câțiva ani mă confrunt cu o problemă, și anume: la contactul sexual resimt o durere/usturime la penetrare, senzația de arsura la nivelul pereților vaginali, uneori chiar și o durere în zona bazinului inferior (zona ovarelor) la penetrarea completa.
Pentru aceste probleme am ales sa merg la un consult ginecologic acum 3 ani, unde mi s-a recomandat Tador și o serie de analize, unde valorile erau normale, doar progesteronul era ușor peste valoarea normala.
După aceste analize, am ales sa merg la un al 2-lea medic ginecolog, unde mi s-a efectuat o consultație ginecologică, care a fost extrem de dureroasă, de la 1 la 10, a fost de 20, doamna doctor fiind uimită de severitatea durerii, spunându-mi ca nu are idee de ce intensitatea este atât de mare. Diagnosticul a fost de Vaginita și mi s-a recomandat tratament cu ovule vaginale: Cervugid și Feminella, alternativ, cate 1 cutie fiecare.
Primul contact sexual de la terminarea tratamentului - toate simptomele menționate mai sus nu mai erau, se simțea o diferență evidentă, în schimb de la al 2-lea contact sexual, simptomatologia a revenit.

Acum 1 an am ales sa mai cer o a 3-a părere al unui medic ginecolog, pentru întârzierea ciclului menstrual timp de 4 luni. La consultație am avut o senzație de jenă dureroasă, însă nu atât de severă, ca în cazul precedent, medicul spunându-mi ca nu e normal sa resimt această durere la ecografia transvaginală (sper sa nu fi greșit denumirea examinării). Pentru reglarea menstruației mi s-a recomandat tratament hormonal 5 zile, iar după aceste 5 zile totul s-a regularizat. În schimb pentru problema durerilor la contactul sexual nu mi s-a recomandat nimic.

Menționez ca la contactele sexuale nu am avut niciodată orgasm, din cauza acestor dureri. Nu mi s-a confirmat niciodată clar cauza problemei și ce ar trebui sa se facă!

Mulțumesc!
5 comentarii
0
29-05-2020, ora 18:00
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Bună ziua, de multe ori vaginita are o cauza psiho-emotionala, care nu se tratează doar medicamentos ci prin psihoterapie/terapie sexuala, de către un psiho-sexolog cu experiență.
0
29-05-2020, ora 19:08
Alina1702
Nu este medic/terapeut
Alina1702
Buna ziua!

Mulțumesc de răspuns. Cu siguranța și componenta psiho-emoțională are o influență, însă durerile uneori sunt prea mari, ca sa fie doar aceasta patologie. Dar orice este posibil. Voi lua in calcul și aceasta varianta de tratament!
1
31-05-2020, ora 07:29
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Ai încercat cicatridina ovule?
În compoziția ovulelor Cicatridina, Acidul hialuronic este combinat cu substanțe naturale (Gălbenele, Centella Asiatică, Aloe Vera, Arbore de Ceai). Cicatridina ovule are acțiune antiinflamatoare foarte bine exprimată care garantează un mediu vaginal optim, fără iritații și disconfort.
Încearcă aceste ovule 10 zile pe lună, apoi folosește un ovul de Cicatridina cu o jumătate de oră înainte de contactul sexual. Ovulul se dizolvă rapid, lubrifiază vaginul și asigură o experiență completă.
Pentru că ai avut o experiență neplăcută multă vreme, e bine să vorbești și cu un psiholog cu competențe pe psihosexologie pentru că s-a instalat și o teamă de durere pe care o poți resimți multă vreme.
0
02-06-2020, ora 02:30
Alina1702
Nu este medic/terapeut
Alina1702
Voi incerca și aceasta varianta.
Sper sa aibă efect!

Mulțumesc!
0
15-10-2023, ora 14:36
Anna234
Nu este medic/terapeut
Anna234
Vad ca a trecut ceva timp de atunci, eu acum ma confrunt cu asta, ce a fost defapt?s-a rezolvat problema?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici