dureri de calcaie
copilul meu acuza dureri la calcaiul stang, can i-am facut radiografia se vede la 2 mm ca o semiluna ceva ca un os sau ca o fofmatiune osoasa ce ii imbraca parca calcaiul, nu stiu cum sa explic mai bine.A primit tratament cu calciu si vit d3 timp de 3 luni.Cine poate sa-mi spuna ce se intampla cu calcaiasele baietelului meu si ce pot face, are 8 ani si nu mai are voie sa alerge, sa topaie, sa mearga cu bicicleta.Asta se intampla la ambele calcaie dar doare doar stangul deocamdata.AJUTOR!
1 comentarii
Buna ziua!
De obicei este vorba despre osteocondroza calcaneeana posterioara, caracteristica copilului de 8-12 ani obez sau sportiv sau hiper-activ.
Evolutia este favorabila catre vindecare spontana in 1-2 ani, singura conditie imperativa fiind evitarea stricta a oricarui efort sportiv timp de 6-24 luni.
Suplimentul de calciu sau vitamina D este absolut inutil si nu influenteaza evolutia afectiunii.
Ramane de vazu daca este vorba, intr-adevar, despre maladia Sever sau este cu totul altceva (un examn clinic corect va diferentia originea suferintei).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
De obicei este vorba despre osteocondroza calcaneeana posterioara, caracteristica copilului de 8-12 ani obez sau sportiv sau hiper-activ.
Evolutia este favorabila catre vindecare spontana in 1-2 ani, singura conditie imperativa fiind evitarea stricta a oricarui efort sportiv timp de 6-24 luni.
Suplimentul de calciu sau vitamina D este absolut inutil si nu influenteaza evolutia afectiunii.
Ramane de vazu daca este vorba, intr-adevar, despre maladia Sever sau este cu totul altceva (un examn clinic corect va diferentia originea suferintei).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 0Clavicula - Disjunctie acromo-claviculara, fractura distala 1/3
- 3Chist sinovial in talpa
- 0Proteza genunchi
- 1Fractura Calcaneu
- 2Formatiune osoasa care ma deranjeaza la mers, pe laterala externa la laba picior
- 2Scoaterea materialului de osteosinteza- fractura de platou Schatzker VI
- 1Fractura ischio pubiana cu deplasare
- 1Rog părere la aceasta radiografie după operație
- 3Fractura humerus
- 3Rezultat RMN după vindecare NACF bilateral