dureri de calcaie

29-06-2011
marcu mariana
Nu este medic/terapeut
marcu mariana
copilul meu acuza dureri la calcaiul stang, can i-am facut radiografia se vede la 2 mm ca o semiluna ceva ca un os sau ca o fofmatiune osoasa ce ii imbraca parca calcaiul, nu stiu cum sa explic mai bine.A primit tratament cu calciu si vit d3 timp de 3 luni.Cine poate sa-mi spuna ce se intampla cu calcaiasele baietelului meu si ce pot face, are 8 ani si nu mai are voie sa alerge, sa topaie, sa mearga cu bicicleta.Asta se intampla la ambele calcaie dar doare doar stangul deocamdata.AJUTOR!
1 comentarii
0
29-06-2011, ora 23:02
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
De obicei este vorba despre osteocondroza calcaneeana posterioara, caracteristica copilului de 8-12 ani obez sau sportiv sau hiper-activ.
Evolutia este favorabila catre vindecare spontana in 1-2 ani, singura conditie imperativa fiind evitarea stricta a oricarui efort sportiv timp de 6-24 luni.
Suplimentul de calciu sau vitamina D este absolut inutil si nu influenteaza evolutia afectiunii.
Ramane de vazu daca este vorba, intr-adevar, despre maladia Sever sau este cu totul altceva (un examn clinic corect va diferentia originea suferintei).
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg Glezna si Picior
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul