Dureri gambe dupa alergare

07-04-2016
cfilip20
Nu este medic/terapeut
cfilip20
Buna ziua, sunt o femeie de 40 de ani, 1.54 m si 49 kg. Sunt in general o persoana sedentara, care face doar munca de birou si in gospodarie, singurul sport daca se poate numi asa fiind plimbarile.
Anul acesta m-am hotarat sa particip la un concurs pentru ocuparea unui loc de munca, care presupune o proba sportiva de 800 m, ce trebuie sa o faci intr-un anumit timp. Am inceput sa alerg zilnic aceasta distanta timp de o saptamana cu o pauza de o zi, dupa aceasta pauza incercand sa reduc timpul in care parcurg cei 800 m. Am reusit sa alerg intr-un timp mai scurt doar trei zile deoarece, treptat am inceput sa simt dureri in spatele piciorului, in partea inferioara a gambei pana la calcai, dureri care imi face ca mersul sa imi fie greu. Am impresia ca ma doare mai tare in momentul in care imi indoi piciorul pentru deplasare, nu pot cobori scarile normal, doar cate o treapta cu acelasi picior. Nu imi pot tine copilul in brate timp indelungat caci simt durerea mult mai intensa. Durere mai simt si in partea interioara a genunchiului stang, tot din acea perioada dar putin mai slaba.
Nu stiu daca are legatura cu problema mea, dar vreau sa mentionez ca mama are osteoporoza, eu inca alaptez de acum doi ani, am vene sparte sau varice nedureroase pe picioare si am suferit o operatie de tiroidectomie din cauza nodulilor pe care ii aveam.
Din cate am mai citit, conteaza si modul in care alergi, alergarea mai pe varfuri fiind mai indicata, dar eu nu stiu cum sa alerg in alt mod, piciorul meu cred ca atinge solul mai intai cu calcaiul. Nu imi sunt rosii sau umflate picioarele in zonele dureroase, dar durerile tin de aproape o saptamana si nu stiu ce sa fac, daca sa merg la doctor sau sa mai astept, daca trebuie sa iau suplimente de glucozamina si condroitina, daca mai pot sa alerg dupa ce o sa mai treaca durerile.
Va multumesc
1 comentarii
0
07-04-2016, ora 10:35
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Adresati-va medicului de familie care va va da trimitere catre un medic specialist.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.