Dureri mari, inca nu am reusit sa facem sex

12-04-2016
BelaBel
Nu este medic/terapeut
BelaBel
Buna! Am o relatie de cativa ani si dupa n incercari inca nu am reusit sa facem sex. Partenerul meu deja incepe sa devina nerabdator si deja e o problema mare nu numai in relatie dar si in viata mea-ma streseaza ca inca nu am reusit sa fac sex. Am incercat cu lubrifiant, cu prezervativ si fara, in toate pozitiile, orice as face nu pot sa scap de durere. am intrebat multe prietene, doar una a spus ca a avut aceleasi probleme dar ca pana la urma a reusit. am ascultat sfaturi, am cautat pe net- degeaba...cand vine momentul ma panichez si ma doare foarte rau, incep sa plang si sa tip...adevarul e ca si partenerul meu are penisul cam mare. O data am stat si cand nu am mai rezistat durerii, ne-am oprit si m-am dus la dus si am observat ca imi curgea sange (nu era pms). l-am intrebat pe prietenul meu si a spus ca nu mai e nimic dar ca sunt inca foarte stramta si ca trebuie sa stau. Dar de fiecare data e ingrozitor...plus ca el se enerveaza cand vede ca incep sa plang...e foarte frustrant in primul rand pentru mine, pentru ca vreau sa ma bucur de viata sexuala, nu vreau sa regret ca am pierdut timpul. Ce sa fac sa scap de durerea asta? nu vreau nici sa merg la medic, mi-ar fi ingrozitor de rusine...am auzit ca se poate si cu un vibrator mai mic, dar nu stiu... Am auzit de multe ori ca nu doare decat un pic, la mine nu e asa, e o durere insuportabila...ce sa fac?
3 comentarii
0
12-04-2016, ora 14:28
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna ziua
De ce ar trebui sa va fie rusine sa mergeti la medic? Debutul in viata sexuala inseamna si asumarea responsabilitatii de a va respecta si ingriji corpul, ca un adult! Sexul nu inseamna doar placere, inseamna si responsabilitate.
Un control medical (intrebati printre prietene si sigur veti gasi o doamna doctor cu care se poate discuta) va indeparta niste cauze medicale (legate de o eventuala problema genitala).
Doar asa se poate stabili mai clar care este problema.
Iar o perspectiva poate fi urmatoarea: sa doriti mai mult sa scapati de "povara virginitatii" decat sa va doriti cu adevarat sa faceti sex. Iar daca nu va doriti cu adevarat sa faceti sex, nu va puteti relaxa, nu va puteti lubrifia si nici "deschide: pentru actul sexual. iar in aceste conditii cum poate exista placere?!
Iar daca adaugam la toate acestea si teama despre care vorbiti rezultatul nu este tocmai fericit.
Preludiul joaca un rol foarte important in relatie: el este cel care pregateste actul sexual atat fiziologic dar si psihologic-emotional.

Valentin Pescaru
psiholog-psihoterapeut-sexolog
0
12-04-2016, ora 20:20
cris_89
Nu este medic/terapeut
cris_89
Cum spunea si dl doctor, trebuie sa scoti din calcul o eventuala cauza fizica. Nu e nici o rusine, e chiar indicat daca te apreciezi si-ti pasa de corpul tau. In afara de asta, sunt cateva probleme ce ar trebui adresate.
1) Tu il iubesti pe prietenul tau? Iti doresti intimitate cu el? Adica sa te exciti cand pune mana pe tine, sa te uzi toata, etc Toate astea n-ar trebui sa-ti fie straine cand incepeti actul sexual. Tu spui ca prietenele tale au reusit s-o faca in ciuda durerii. Dar te-ai intrebat daca nu cumva au reusit pt ca ele simteau ceea ce tu nu simti pt prietenul tau? Toate simt durere la primele acte, nu esti singura, dar poate ce le deosebeste pe celelalte de tine este placerea aia psihica care, cu tot regrerul, lipseste cu desavarsire daca nu iubesti/doresti pe cineva.
2) El te iubeste pe tine? Poate crezi ca da, dar nu-i normal sa te preseze sa faci ceva ce tie iti provoaca durere. Daca ar tine la tine, ar face totul ca tu sa te exciti, sa iti doresti iar cand nimic nu functioneaza, ti-ar sugera o vizita la ginecolog. El, din cate ne spui, se enerveaza si iti sugereaza sa stai sa suporti durerea - inadmisibil! Actul sexual normal e cand doi oameni se doresc, isi dau acordul si simt placere...amandoi, nu doar unul si in niciun caz nu unul sa simta durere cand celalalt simte placere, pt ca asta seamana cu un viol, cu tot respectul...
3) Ne zici ca te-ai dezvirginat, in sensul ca a fost rupt himenul pana la urma... De atunci ai mai incercat ceva? Sau tot doare si nu poti? Pt ca odata cu ruperea himenului (cand rana nu e inca deschisa) nu mai are ce sa te mai doara. Vaginul nu doare decat in cazuri de boli sau dispareunia pe fond psihic, care are multe cauze cum ar fi un abuz sau faptul ca nu-ti doresti actul sexual.

PS Preietenul tau a postat si el un mesaj asemanator pe acest forum? Pt ca mi se pare ca am mai citit exact ce ai scris tu, doar ca din perspectiva unui baiat?
0
19-05-2016, ora 14:07
Dr. Rares Ignat
Psihologie, Bucuresti
Dr. Rares Ignat
Din pacate nu esti singura femeie ce are aceasta problema neplacuta BelaBel. Daca iti faci curaj si ajungi la medic si iti spune ca anatomic este in regula, poti sa apelezi si la sprijinul unui psihosexolog care sa te indrume pas cu pas spre relaxarea zonei respective, asa incat nivelul durerii sa scada

Dr Rares Ignat
psihoterapie de cuplu – psihosexologie
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Clinicaon
Impotența, erecția slabă și ejacularea precoce pot fi rezolvate de către medicii noștri. Am tratat mii de pacienți, iar DISCREȚIA este asigurată! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Durerea sexuală după naștere - ce spun studiile
  •