Dureri mari la gat, sub maxilar.

19-09-2008
stteodor
Nu este medic/terapeut
stteodor
Buna !

De aproximativ 3 zile am niste dureri foarte mari la gat, sub maxilar, in partea dreapta. Doare ingrozitor si atunci cand misc limba pentru a vorbi sau inghiti. Durerea continua si putin pe gat in os. Aceeasi durere apare si atunci cand misc capul stanga-dreapta / sus-jos.
Doctorul de familie e liber pana luni iar azi fiind vineri dupa amiaza, nu stiu incotro sa o apuc. Durerile sunt mari incat nu pot sa mananc (si am o pofta de mancare... de-as manca si un mistret :-) ) De vorbit, ce sa mai zic, evit pe cat posibil din aceeasi cauza. Durerea se accentueaza atunci cand misc limba sau capul.
Ce ar putea fi si ce as putea face pentru ameliorare pana luni cand o sa ajung la doctor ???
2 comentarii
0
19-09-2008, ora 00:00
veta13
Nu este medic/terapeut
veta13
consulta un medicORL sau de contagioase.E posibila o parotidita, sau inflamatia altor glande salivare. ori inflamatia unor ganglioni, data de o infectie la dinti, sau ORL.
0
20-09-2008, ora 00:00
stteodor
Nu este medic/terapeut
stteodor
Am ajuns aseara la spital la Panduri deoarece nu mai puteam de durere cand inghiteam sau incercam sa vorbesc. Mi-a dat Ketonal Duo si Citrolin.
Dupa ce am luat aseara o pastila si azi de dimineata alta + clatirile si gargara cu Citrolin pot spune ca ma simt mult mai bine. Acum pot vorbi fara probleme, dar inca mai am ceva probleme la mestecatie insa nu asa cum era aseara.
Sper sa fie doar asta - stomatita aftoasa conform celor spuse de medic - caci pot spune ca tare nasol e sa ai asemenea dureri. Nici nu am gandit vreodata ca poate sa te "doara" atat de tare limba si mai ales ca limba e atat de folosita - la inghitit, la mestecat, la vorbit, etc.
Ce sa-i fac, daca mai chiuleam la orele de biologie... :-)
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Noduli la gât (noduli limfatici laterocervicali, noduli tiroidieni)
  •