E normal ca la asezarea unei punti dentare fixe sa doara / sa se aseze fortat ?

10-06-2022
Radu63
Nu este medic/terapeut
Radu63
Buna ziua,
Tocmai am fost la proba unei lucrari dentare ceramica pe zirconiu (toata partea superioara).
In aceasta lucrare sunt doua punti laterale fiecare de la canin pana la al doilea molar, in fiecare parte lipseste cate un ingur dinte : premolar 2 si respectiv molar 1 ).
Aceste doua punti s-au asezat doar prin fortare si am simtit durere la nivelul molarului 2 si o senzatie de "tractiune" asupra lui.
Medicul stomatolog mi-a spus ca e normal si ca o sa ma obisnuiesc, nu imi pare normal, insa, sa ma obisnuiesc cu durerea.
Intreb : aceste lucrari nu ar trebui sa se aseze fara fortare si fara sa provoace durere ?
Va multumesc mult pentru eventualele raspunsuri.
1 comentarii
0
16-03-2023, ora 12:52
Dr. dentist: Maier Marius
Stomatologie, Brasov
Dr. dentist: Maier Marius
Bună ziua,

în general, lucrările dentare ar trebui să fie poziționate în cavitatea orală într-un mod care să nu provoace durere pacientului. Este posibil ca forțarea lucrării dentare să cauzeze disconfort sau durere, în special în cazul unei punți care se extinde de la canin la al doilea molar.

Este important să discutați cu medicul dentist despre durerea sau disconfortul pe care îl simțiți în timpul punerii lucrării dentare. Este posibil ca medicul stomatolog să fie capabil să ajusteze lucrarea dentară astfel încât să fie mai confortabilă pentru dumneavoastră.

În plus, este important să menționați medicului dentist dacă durerea sau disconfortul persistă după ce ați ieșit de la cabinetul stomatologic. Acesta poate fi un semn că lucrarea dentară are nevoie de ajustări suplimentare sau poate fi necesar un tratament suplimentar.

În cazul lucrărilor dentare pe zirconiu, acestea sunt de obicei realizate cu ajutorul unor tehnici de fabricație precise, astfel încât să se potrivească perfect în cavitatea orală. Cu toate acestea, în cazul unor probleme în timpul procedurii, este posibil să fie necesare ajustări suplimentare.

În general, este important să comunicați cu medicul dentist despre orice disconfort sau durere pe care o simțiți în timpul sau după procedură, astfel încât să puteți fi sigur că aveți o experiență confortabilă și eficientă atât în timpul tratamentului cât și după aceea.

Cu drag va stau la dispoziție oricând, dvs sau apropiaților dvs, pentru eventuale întrebări sau nelămuriri.

Să ne auzim cu bine,
Dentistul Meu:
Dr. Maier Marius - doctor medic stomatolog.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: