e posibil sa iau 2 luni fara intrerupere a.c.?

09-04-2008
irina_irina
Nu este medic/terapeut
irina_irina
Buna! va rog frumos sa ma lamuriti si p mine...pe 1 iulie plec la mare si mi-am facut socoteala zilele astea si ciclul imi vine chiar atunci ( iau logest).as vrea sa iau luna aia fara sa fac pauza de 7 zile k sa nu-mi mai vina atunci, e posibil? pot sa patesc ceva? multumesc
4 comentarii
0
09-04-2008, ora 00:00
Dr. Marina Prunea
Medicina de familie
Dr. Marina Prunea
Nuuuuuuu!!!!!! Nu faci altceva decat sa-ti dai peste cap echilibrul hormonal. Sangerarea tot o sa apara, ba, mai mult, n-o sa mai stii cum sa iei urmatoarea folie. Domnisoara, anticonceptionalele nu au drept scop programarea menstrelor!
0
10-04-2008, ora 00:00
zuzzu100
Nu este medic/terapeut
zuzzu100
buna! nu stiu daca te ajuta cu ceva, dar vreau sa-ti spun ca eu am facut acest lucru anul trecut in aceeasi situatie ca si tine:trebuia sa plec la mare in (in luna de miere) si imi venea tocmai in ziua plecarii ciclul menstrual asa ca am consultat doctorita mea( aceeasi de 4 ani de zile) si am rugat-o sa-mi explice daca pot pati ceva daca nu mai fac pauza de 7 zuile si trec direct la urmatoarea folie, explicandu-i de ce vreau acest lucru. mi-a spus ca pot face acest lucru, DAR, SA NU FAC DIN ASTA O OBISNUINTA. O DATA PE AN SE POATE DACA CHIAR AI MARE NEVOIE SA AMANI CICLUL DAR NU MAI MULT PT CA INTRADEVAR SE POATE PRODUCE O DEREGLARE A ORGANISMULUI. AM LUAT MAI DEPARTE PASTILUTELE FARA PAUZA, AM FOST LA MARE FARA PROBLEME SI NU AM PATIT NIMIC. PROBLEMA ESTE CA CICLUL TAU POATE SA APARA LA URMATOAREA DATA NORMALA SAU MAI DEVREME/TARZIU CU CATEVA ZILE.eu dupa ce m-am intors de la mare(16 zile) am intrerupt folia pe care o incepusem la plecare si mi-a venit ciclul. dar fii ft atenta sa nu ramai insarcinata daca ai face asa. eu nu-ti recomand sa faci ca mine, doar iti spun cum am facutr eu si ce s-a intamplat. asta nu inseamna ca tu nu poti reactiona altfel.depinde de fiecare organism si de ciclul tau, da mai multe. cel mai bine ar fi sa ceri parerea medicului tau. precizez ca doctorita mea este medic obstetrica-ginecologie, competenta echografie si planning familial.sa ai un concediu frumos. pa.
0
10-04-2008, ora 00:00
irina_irina
Nu este medic/terapeut
irina_irina
ok, va multumesc mult, banuiam eu k nu e de bine ceea c vreau sa fac.dar dak fac asta si apoi fac pauza de cateva luni fara sa mai iau ac? oricum as vrea sa fac o pauza ptr k auzisem k asa s procedeaza, dar nu stiu cam dupa cat timp.eu iau logest de 1 an jumate. multumesc
0
09-11-2008, ora 09:34
ninna
Nu este medic/terapeut
ninna
buna ziua! as avea si eu o intrebare. am luat anticonceptionale timp de 11 luni regulat ca la carte.diane 35 mai exact. acum o luna am zis sa fac o pauza deoarece nu mi le a prescris medicul si desi toate lucrurile mergeau ca la carte ( menstruatia imi venea in aceeasi zi la acelasi moment al zilei, contraceptia era foarte ridicata pt ca nu am patit niciodata nimic...) am zis ca e mai bine sa-mi "aerisesc" corpul.Bun zis si facut. Azi ar trebui sa-mi vina si deja intampin greutati.Nu mi-a venit dar totusi mai astept insa as avea o intrebare urgenta : Cand reincep sa le iau iar, le iau din prima zi de menstruatie cum am facut la inceput?Sau dupa saptamana cu ciclul.
PS: Intotdeauna incepeam o noua folie in ziua de luni.Luam 3 saptamani.Apoi faceam o saptamana pauza.In acea saptamana menstruatia imi aparea joi.
Cand le-am intrerupt menstruatia mi-a aparut duminica pe 12 oct.Azi suntem in 9 nov.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ce e de facut daca sunt omise pilule anticonceptionale
  •