Ecografie 7 saptamani. Este vreo problema ca sacul este prea mare?

06-03-2009
alina_80
Nu este medic/terapeut
alina_80
Sunt insarcinata in 7 saptamani si am fost le medic. La eco a iesit ca sacul are dimensiune de 31mm iar embrionul de 9mm(ceea ce mi s-a spus ca corespunde la o sarcina de 6saptamani si 6 zile, desi cronologic este de 7 saptamani). Mi s-a spus ca sacul este prea mare si o cauza posibila ar fi un dezechilibru hormonal si mi s-a dat ca si tratament duphaston 3/zi. Este vreo problema ca sacul este prea mare? Tratamentul dat este corect?
5 comentarii
0
07-03-2009, ora 15:11
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Ce diferenta este intre 6 saptamani si 6 zile si 7 saptamani ?? Doar de cateva ore.Tratamentul este bun, dar va rebui sa repeti ecografia peste doua saptamani la un ecograf mai performant, care sa ofere date despre morfologia fetala.Bataile cordului fetal au fost vizibile la ecograf?
0
09-03-2009, ora 10:00
alina_80
Nu este medic/terapeut
alina_80
Da.au fost vizibile bataile cordului fetal. Pe mine m-a speriat mai mult ca sacul aparea ca este dezvoltat ca la 8 saptamani si cateva zile...deci diferenta de peste o saptamana fata de embrion.
0
05-01-2011, ora 13:35
Paolina
Nu este medic/terapeut
Paolina
Sunt insarcinata 8 saptamani, la 5 saptamani am fost la doctor si mi-a spus ca se vede sacul g dar nu se vede embrionul si nu stie ce se petrece poate fii o sarcina falsa sau una oprita din evolutie, voi ce credeti era prea mic si nu se vedea sau are dreptate doctorul?maine trebuie sa ma duc iar sa fac un ecograf am mari emotii si imi este si frica.ieri am avut si o micaa scurgere de un roz pal.va rog sa imi dati cateva sfaturi
0
10-01-2011, ora 14:23
gheorghiucristina
Nu este medic/terapeut
gheorghiucristina
Tinand cont ca sarcina este mica-8 saptamani, nu te speria inca. Este drept ca un ecograf nu foarte performant si lipsa unui ochi profesionist in specializarea de obstetrica, ar putea sa nu observe embrionul. Poti sa mai astepti putin si sa repeti ecografia si sa consulti un medic obstetrician care probabil iti va indica sa faci analiza Beta-Hcg.
Sangerarea de care spui poate fi spotting frecventa la inceputul sarcinii.
Succes!
0
10-01-2011, ora 21:04
Paolina
Nu este medic/terapeut
Paolina
multumesc ptr raspuns am fost la doctor si totul e bine
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: