Efectul loviturilor asupra corpului

05-09-2017
soth
Nu este medic/terapeut
soth
Buna, stiu ca multi vin aici cu probleme mai grave si simt ca subiectul pe care o sa il deschid este putin simplist si poate fara un mare folos, dar totusi am cautat pe internet de multe ori chestia asta si nu am gasit mare branza. Am cautat topicuri deschise pe tema asta, dar in general am dat doar de oameni cu o cultura nu prea vasta. Tot ce am gasit e pe limba engleza (pe care nu o stapanesc foarte bine), dar nici acolo nu era nu stiu ce. Vreau un raspuns din partea unui doctor real, cineva care chiar a studiat corpul uman, vreau sa stiu cat de periculoase sunt loviturile in urmatoarele puncte ale corpului: -ficat -plexul solar -apofiza mastoida -tample -barbie..nu de alta dar vedem in viata cotidiana cum boxeri raman knockout de la o lovitura zdravana in ficat, vedem atatea filme bazate pe lovituri letale, ceea ce vreau eu, este sa stiu ce se intampla in corpul nostru atunci cand primim astfel de lovituri, ce ne face sa ramanem lati la podea. Eu nu sunt un mare fan al luptelor deci nu prea inteleg toate filozofia din spatele acestor lovituri, am intrebat ceva fani care imi spuneau ca "Bute a fost facut KO", daca dezvoltam subiectul, primeam niste explicatii simpliste intr-un limbaj cocalaresc cum ca "pai.in barbie nu is muschi.si.a lesit.", ok, dar cum? Vreau o explicatie cat mai stiintifica din partea cuiva. Repet ca nu am pretentia sa imi raspundeti inaintea celor cu probleme cu adevarat serioase, pentru ca asta e doar o enigma personala, dar sunt foarte curios, multumesc anticipat :)
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Alte subiecte care v-ar putea interesa:

Mai multe informații despre: Traumatismele la sportivi