Eliberare reteta Ozempic

29-05-2024
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Nu este o întrebare legata de psihiatrie, dar având în vedere ca multe persoane cu astfel de afecțiuni au probleme de greutate, sper ca știe cineva sa mi răspundă.
Ozempic, de către ce medici se poate prescrie, si daca se poate elibera exclusiv pentru slabit(persoana nu suferă de diabet).
Întreb pentru o persoana din familie, cu probleme de greutate.
4 comentarii
0
29-05-2024, ora 20:36
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Psihologie, Bucuresti, sector 1
Psiholog Cristina-Mihaela Stoian
Va raspund in calitate de persoana diabetica, ce foloseste Ozempic
NU este normala prescrierea si folosirea acestui medicament, altor persoane, in afara de diabetici! Noi diabeticii, nu gasim in farmacii acest produs, deoarece sunt multe persoane, inclusiv medici, care prescriu aiurea acest medicament.Urmariti scandalurile din acest moment, cu privire la fraude cu Ozempic. Pe langa faptul ca nu e firesc sa fim noi privati de un medicament necesar, se ridica o alta problema: cu privire la efectele adverse grave care pot aparea in timp, la persoanele care folosesc Ozempic pt a slabi, dar care nu au diabet. Pe scurt: nu asa se slabeste, cu un medicament. La fel cum nu sunt recomandabile operatiile de micsorare de stomac pentru a slabi, deoarece foamea vine din creier, nu din stomac si problemele revin uneori foarte rapid dupa operatie. Ingrasarea nu e doar de la cat si ce mananci - aici ar fi nevoie de un nutritionist bun, orientat real spre a ajuta si bine informat, nu unul care sa recomande infometari gen fasting, sau alte prostii. Tulburarile de conduita alimentara pot veni pe fondul altor boli, cum ar fi cea de control a impulsului, sau tulburare depresiva, tulburari care se trateaza obligatoriu in echipa multidisciplinara, cu nutritionist, psihiatru, endocrinolog, psiholog clinician, psihoterapeut, diabetolog, uneori si neurolog.
0
29-05-2024, ora 21:07
Anonim077
Nu este medic/terapeut
Anonim077
Pt slăbit poți lua Saxenda, in caz că ai probleme cu greutatea, trebuie să ți le prescrie un medic endocrinolog, in urma unor analize.Saxenda este special pt slăbit, doar cu rețetă de la medic.
0
29-05-2024, ora 22:32
clara_p
Nu este medic/terapeut
clara_p
Nu luati medicamente de slabit care se dau in diabet, fara sa aveti diabet. Au efecte secundare mari.
0
30-05-2024, ora 06:37
NNN7
Nu este medic/terapeut
NNN7
Mulțumesc pentru Info!
Nu e pt mine, eu n am pb de greutate!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Psihologi, psihiatri, psihoterapeuti
Recomandă un Psihoterapeut sau caută unul!
La-Psiholog.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 3900 de terapeuți din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor psihologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. În plus, există o secțiune cu o mulțime de articole interesante și teste psihologice. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Semaglutida ameliorează simptomele insuficienței cardiace și reduce doza de diuretic de ansă
  •