Cererea foarte mare de medicamente pentru slăbit solicită necesitatea prescrierii bine informate

©

Autor:

Cererea foarte mare de medicamente pentru slăbit solicită necesitatea prescrierii bine informate
Costurile medicale anuale legate de obezitate și supraponderalitate în Statele Unite sunt estimate la 92 de miliarde de dolari. Grupurile minoritare, în special persoanele de origine non-hispanică de culoare și hispanici, sunt afectate în mod disproporționat de obezitate. Mai multe aprobări recente ale unor agoniști ai receptorilor pentru peptida 1 asemănătoare glucagonului (GLP-1) de către FDA au atras interesul privind proiecțiile costurilor și cererii, cu discuții despre implicații politice.
Cercetătorii au analizat prevalența utilizării agonistilor receptorilor GLP-1 în SUA între anii 2014 și 2022, luând în considerare pacienții care au fost prescrise cu aceste medicamente. S-au folosit de date din registrele electronice de sănătate ale pacienților din 12 spitale și cinci centre medicale academice. Analiza a inclus un număr total de 87,935 de pacienți, cu o vârstă medie de 59.2 ani. Majoritatea erau femei (55.5%) și de etnie albă (47.6%).

Rezultate

 • A existat o creștere abruptă a utilizatorilor de Ozempic de la 569 în 2019 la 13.310 în 2021 și 22.891 în 2022.
 • Utilizatorii de Wegovy și Saxenda erau în general mai tineri și mai puțin probabil să fie bărbați.
 • Ratele de creștere lunară în primul an de disponibilitate pentru diversele medicamente au variat semnificativ, cu Mounjaro și Wegovy înregistrând cea mai rapidă creștere.
 • S-a observat o utilizare limitată a Adlyxin și Byetta.
 • Creșterea în utilizarea Ozempic a fost mai vizibilă printre persoanele obeze/supraponderale.

Studiul publicat în Journal of the American Pharmacists Association arată că utilizarea agoniștilor receptorilor GLP-1 pentru scăderea în greutate a înregistrat o creștere rapidă, continuă și semnificativă. Ozempic a avut cea mai mare rată de utilizare în 2022, cu o creștere de 40 de ori față de 2019. Creșterea rapidă în utilizare a dus și la probleme de aprovizionare, cu pacienți care nu pot accesa aceste medicamente. Utilizarea agonistilor GLP-1 va continua să crească pe măsură ce apar noi dovezi, ceea ce necesită luarea unor decizii informate pentru prescripții și stabilitatea aprovizionării.

Acest studiu subliniază nevoia de a integra aceste informații în deciziile legate de prescripție și politici de sănătate, mai ales în contextul în care obezitatea și diabetul de tip 2 sunt probleme majore de sănătate publică.

sursa: News Medical
foto: Natalia Varlei / Shutterstock

Data actualizare: 18-10-2023 | creare: 18-10-2023 | Vizite: 146
Bibliografie
Skyrocketing demand for weight-loss drugs prompts calls for informed prescribing, link: https://www.news-medical.net/news/20231017/Skyrocketing-demand-for-weight-loss-drugs-prompts-calls-for-informed-prescribing.aspx
©

Copyright ROmedic: Articolul se află sub protecția drepturilor de autor. Reproducerea, chiar și parțială, este interzisă!


Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
 • Autostigmatizarea persoanelor obeze poate crește riscul de sindrom metabolic
 • Bypass-ul gastric mai eficient în controlul obezității și diabetului decât modificările stilului de viață
 • Semaglutida ar putea ajuta în tratamentul adulților cu obezitate și fără diabet
 • Forumul ROmedic - întrebări și răspunsuri medicale:
  Pe forum găsiți peste 500.000 de întrebări și răspunsuri despre boli sau alte subiecte medicale. Aveți o întrebare? Primiți răspunsuri gratuite de la medici.
    intră pe forum