Endometrioza de vreo 2 ani

05-09-2012
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Buna dragilor!!!!


Am si eu o mare rugaminte si in acelasi timp o intrebare!!! am fost la ginecolog si de vreo 2 ani m-au descoperit cu endometrioza.Aseara mergand iar la ginecolog(ptc tot la 6 luni ma prezint) mi-a spus ca sunt in stadiul 2 dar nu se stie sigur daca e stadiul 2, s-ar putea sa fiu stadiul 3. Mi-a spus sa ma operez laparoscopic dupa care voi urma acel tratament pt menopauza de 6 luni cu dephereline. am un endometrion crescut pe ovarul drep de 4 cm si ceva si pe stangul de 2 si ceva cm. Acum vreau sa mai aud niste pareri si daca se poate de la medici specialisti ar fi ideal. M-ar interesa daca dupa aceasta operatie si acest tratament mai recidiveaza aceasta boala, daca are rost sa ma operez laparoscopic sau nu, ptc nici nu e foarte ieftina aceasta operatie.

Multumesc mult!!!!
43 comentarii 12 Înainte ›
0
05-09-2012, ora 12:46
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Ar trebui facute investigatii mai aprofundate:
-ecografie transvaginala
-cateva analize de sange, chiar si markeri tumorali
-daca n-ai incredere in medicul respectiv cere si o alta opinie
-in final tot la interventie se ajunge daca de 2 ani nu s-a rezolvat cu tratament medicamentos.
0
05-09-2012, ora 13:01
maria 123
Nu este medic/terapeut
maria 123
intrebare:
in acesti 2 ani ai urmat un tratament?
cu CE?
poate un dr iti va raspunde.atunci.
cele bune,
0
05-09-2012, ora 13:11
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Multumesc mult pt raspuns!!!

Vasi -viorica, dr mi-a spus ca nu mai are rost sa fac atatea investigatii deoarece boala este asta. Vreau sa iti spun ca nu doar la el am fost, am fost la 4 dr si mi-au spus acelasi lucru(asta inainte). Sunt foarte constienta ca ajung la interventie, doar ca pe mine ma intereseaza ce fel de interventie? Cea laparoscopica sau ovarectomie? Asta e de fapt durerea mea.

Sebesuldejos, am urmat tratament dat fiind faptul ca merg tot la 6 luni la control.Am luat duphaston si ceva ovule, dar crede-ma ca m-am saturat sa tot iau si sa simt ceva ameliorare doar de moment.

Multumesc!!!
0
05-09-2012, ora 14:13
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Ce varsta ai??trebuie sa discuti si sa analizezi f. bine situatia in functie de varsta.
Chisturile acelea de pe ovare se pot trata si medicamentos.
Laparoscopic recuperarea se face mai rapid, dar eu stiu ce sa te sfatuiesc...o biopsie ai facut???
Medicul ti-a sugerat ca ar trebui scoase si ovarele??numai el stie ce este acolo, de aceea as fi vrut sa stiu cum sunt si analizele de sange, ecografia intravaginala...
As putea doar sa-ti sugerez sa cauti un chirurg ginecolog.
Eu iti doresc multa sanatate si sper sa iei decizia cea mai buna...mai da de veste, unde te vei opera???
0
05-09-2012, ora 14:40
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
In februarie fac 29 de ani. Problema este ca medicamentos nu se pot trata mi-au spus doctorii deoarece sunt foarte mari si tot cresc. Biopsie nu am facut, mi-a spus ca imi va face biopsie cand ma operez laparoscopic. Nu mi-a sugeratovarectomia, doar mi-a spus ca acolo voi ajunge. la analizele de sange care le-am facut nu mi-a iesit nimic deosebit iar ecografie intravaginala chiar aseara am facut. Am inteles ca urmarile dupa ovarectomie sunt foarte nasoale( te ingrasi, creste par pe fata, etc..)
M-am programat la un dr. foarte bun din timisoara care are si 4D sa vad ce mai spune si el.
0
05-09-2012, ora 15:42
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
off, ce tanara esti..mergi si la acest consult si dupa vezi ce faci...daca nu se rezolva cu tratament, ar trebui sa faci si ovarectomie...incet, incet vei invata sa traiesti si fara ele...fara sa te ingrasi sau sa te faci, , urata".
Cauta pe forum, , histerectomie totala cu anexectomie bilaterala, sunt mai multe pozitii, acolo unde sunt vre-o 3000 de postari, dai clik si vei vedea cate fete tinere operate au ramas tot frumoase.pup
0
05-09-2012, ora 16:53
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
pt vasi-viorica!!!


Multumesc tare mult pt raspunsuri care sa stii ca m-au ajutat foarte foarte mult!!!! M-am uitat pe acel site si ai dreptate, doar ca nu stiu cime m-a pus sa ma uit la operatie!!!!M-a luat o durere de cap si intre timp savuram si un mar care l-am abandonat imediat!!!!
Oricum, e foarte interesant site-ul si parerile fetelor de acolo!!!! Am inceput sa inclin balanta si cred ca ceea ce-mi va spune acel dr din timisoara ma va face sa iau o decizie!!!!Vreau sa iti spun ca sotul meu cand a auzit de ovarectomie s-a opus total desi el nu stie ce inseamna acele dureri lunare si chiar dupa CM. E crunt.

Iti multumesc tare mult!!!!
0
05-09-2012, ora 17:30
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Acolo pe forum este o fata Violeta, de varsta ta, este contabila in Craiova, are un sot model, a sprijinit-o in tot si chiar ne-a dat vesti cat a fost in spital...sotul tau ar trebui sa se informeze despre bolile genitale ale femeii, despre suferinta ei...el este prima persoana care trebuie sa te sprijine.Nu stim cand vine boala, de aceea suntem un cuplu, sa ne sprijinim, va invata sa traiasca si asa cu tine, operata si sanatoasa, fara dureri, uneori greu de suportat...daca te iubeste..nu va luati dupa vorbele ca...vai ce se intampla...
Vei fi un om normal si daca medicul de la Timisoara iti propune interventie clasica fa-o.
Inca un lucru...trebuie sa gandesti numai pozitiv, asa te vei ajuta...putea sa fie si mai rau, in ziua de azi nu sti ce se intampla de la secunda la secunda.
Eu sunt Viorica si sunt din Bucuresti, am trecut prin asa ceva, am un an si jumatate, ma simt excelent.
Toate cele bune si astept vesti de la tine.
Ma bucur din suflet ca am putut sa-ti dau un sfat, un mic ajutor, pe care si eu l-am primit la randul meu de la fetele de pe forum.
0
06-09-2012, ora 15:17
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
V
io draga, sa stii ca ma bucur tare mult de mesajul tau si iti multumesc mult ca m-ai indrumat pe forum!!!! Da, sa stii ca asa gandesc si eu, ca ar trebui sa fiu inteleasa, dar asta e!!!!!
Eu sunt Lidia, din Arad si ma bucur ca te cunosc!!!!
Da, in 19 sunt programata la Timi dar sper ca renunta cineva si voi merge mai repede!!!!Oricum te anunt !!!!


Multumesc inca odata pentru toate sfaturile, indrumarile si incurajarile tale!!!!!
0
06-09-2012, ora 15:37
Vio 49
Nu este medic/terapeut
Vio 49
Mult curaj, multa putere, astept vesti cu diagnosticul definitiv si decizia luata.
Te imbratisez cu mult drag.
.
0
06-09-2012, ora 16:12
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Da, merci mult de tot!!!! Curajul lipseste dar cred ca va veni pe parcurs!!!!

Te pup si ne auzim!!!!
0
08-09-2012, ora 18:34
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Buna, Lidia! Sunt Corina, din Bucuresti si am 33 ani.
Eu ma confrunt cu endometrioza din 2003 si am suferit 4 operatii - 2 clasice, apoi 2 laparoscopii, ultima laparoscopie pe 28 august anul acesta.
Diagnosticul mi-a fost pus dupa prima operatie, confirmat ulterior si prin biopsie. Din pacate, boala a tot recidivat si am ajuns la inca 3 interventii. Dr. care m-a operat ultimele 2 dati mi-a dat si mie sa fac 6 luni acest Diphereline, insa pe mine ma cam sperie reactiile lui adverse...ma mai gandesc daca il fac sau nu...
Cel mai bine este sa faci operatia, caci numai asa se va putea vedea daca acele chisturi pe care le ai sunt endometriozice sau nu, iar o biopsie va confirma clar diagnosticul.
Este cam greu prin ecografii, chiar si performante, sa se vada exact ce tip de chisturi sunt...Asa am patit eu de fiecare data, pana nu m-a operat si nu a vazut ce era acolo, dr. nu putea sa spuna daca este sau nu endometrioza.
La tine, din ce am citit, chisturile nu sunt mari si operatia se poate face laparoscopic fara probleme...daca dr. tau se codeste si ar vrea sa te opereze clasic, cere si opinia altor medici...eventual unor medici mai specializati pe endometrioza.
Dupa o operatie clasica, vindecarea se face cu aderente si ulterior este mai greu sa fie facuta o laparoscopie, daca mai este necesara alta interventie.Eu am avut noroc cu un dr. chirurg foarte bun, care a indraznit, ca sa zic asa, sa imi faca laparoscopie dupa 2 operatii clasice.si din fericire a reusit, chiar de 2 ori, eu avand nevoie si de a patra interventie.
Avantajul laparoscopiei este acela ca intra direct in burtica si vede ovarele, vede exact ce tip de chisturi sunt (cele endometriozice contin un lichid hematic, de culoarea ciocolatei), le scoate si le da la examen biopsic.Laparoscopia este o interventie usoara, se fac doar 3 mici incizii in abdomen si te refaci ff repede. La operatia clasica, durerile sunt mai mari si iti revii mai greu.
De ovarectomie nu cred ca este cazul sa se puna deja problema, fiind prima interventie si chisturile mici. Eu dupa 4 operatii inca mai am ovarele, chiar daca s-a mai scos o portiune din ele..dar sunt inca la locul lor. Daca medicul este priceput si doreste sa te ajute, se gandeste ca poate pe viitor iti vei dori un copil, nu are de ce sa scoata ovarele.

Te pup, mult curaj si astept vesti de la tine!Toate cele bune!
0
13-09-2012, ora 09:52
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Buna Corinadana!!!!

Am citit ce mi-ai scris si e foarte interesant sa stii!!!Sa stii ca de asta mi-e mie cel mai frica, sa nu cumva ma trezesc ca recidiveaza aceasta boala dupa operatia laparoscopica!!
Vreau sa iti mai spun ceva, am niste simptome tare nasoale si anume:vin niste calduri pe mine de simt ca mor si chiar ieri cand mergeam catre casa de la servici ma gandeam la ce mi-a spus dr.meu: la un moment dat din cauza acelor endometrioane sunt tot mai afectate ovarele si ele devin nefunctionale si atunci ma gandeam ca doar doar incep incetul cu incetul sa intru la menopauza deoarece la mine si C.M ma tine cam 7-8 zile iar acum am ajuns la 5-6.
Dar stii care e chestia?Mie mi-a zis din start ca am endometrioza si inca dr.foarte buni.
Maine merg la Timi la un dr foarte bun si sunt tare curioasa ce-mi va spune. Imi scriu pe hartie totul ptc altfel uit toata epistila care vreau sa o spun!!!:)))

Te pup si eu si scuze de intarziere!!!!
1
13-09-2012, ora 18:18
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Buna, Lidia!
Sa stii ca si eu am din simptomele descrise de tine - acele valuri de caldura ce la mine apar inainte cu cateva zile de venirea C.M.si in ultima perioada, inainte de ultima laparoscopie, C.M. tinea numai 3-4 zile, de la 5 - 6, cat tinea de obicei. Sa vad acum, dupa operatie, daca revine la normal...desi, nu prea cred, deoarece la mine parenchimul ovarian s-a redus mult, atat datorita chisturilor, cat si operatiilor.
Nu mai zic ca la mine ritmul C.M. e aiurea, caci imi vine la 23 -25 de zile, in loc de 28 - 29, cum ar trebui sa vina in mod normal.Uneori, ajung sa am C.M. de 2 ori in aceeasi luna, fff neplacut.Dar mi-au zis medicii ca si acest lucru apare din tot cauza endometriozei. Nu mai zic de durerile puternice pe care la am atat la C.M., cat si in perioada de ovulatie...dureri mari de burta, dar si de spate, insotite de stari de oboseala, depresie etc...
Eu sunt convinsa ca medicii care te-au vazut si te-au diagnosticat cu endometrioza, au dreptate...dar, tot prin laparoscopie, urmata de scoaterea chisturilor si trimiterea unui fragment la biopsie, se pune diagnosticul cu certitudine.
Din pacate, chisturile endometriozice nu se retrag cu niciun fel de tratament...ele au tendinta de a se mari incetul cu incetul, afectand ovarele si functia lor. In plus, cand sunt mai mari, exista riscul sa si plesneasca vreunul, revarsand acel sange in burta, moment in care apar dureri foarte puternice, febra mare, stare de rau...si asta inseamna urgenta chirurgicala, si nu mai sta atunci nimeni sa faca laparoscopie, ci va face direct operatie clasica.. Eu asa am patit la prima operatie, caci de aia mi s-a facut clasic..m-am pomenit deodata cu dureri ff mari, febra mare, mi-era cumplit de rau...nu stiam ce se intampla...am ajuns la spital si la operatie direct...in burta aveam 150 ml sange, unul din cele 2 chisturi pe care le aveam atunci pocnise...
Nu vreau sa te sperii povestindu-ti toate astea..insa sfatul meu, dupa ce te consulti cu medicii si vezi ce iti zic, mai ales ca maine mergi si la dr. de la Timisoara, este sa accepti operatia laparoscopica, pentru a putea fi scoase acele chisturi, cat sunt inca mici si nu pun probleme operatorii deosebite. Nu este obligatoriu ca boala sa recidiveze...daca operatia este bine facuta si apoi urmezi tratament hormonal, eventual si naturist ceva, sunt sanse sa nu mai recidiveze, sau daca se intampla, sa fie peste muuulti ani.

Te pup, tin pumnii stransi pt. maine la dr., si astept vesti!!
0
15-09-2012, ora 13:30
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Buna fetele mele!


Corinadana si vasi-viorica, vreau sa va spun ca aseara pe la 11 si ceva am ajuns de la timi. Am fost la dr. si mi-a umplut capul cu de toate:)

Dr.meu la care merg si care este tot din timi, este foarte bun si mi s-a transmis si aseara desi nu se stia la care dr. merg eu. Fetelor, singura chestie care e la dr meu nu are 4D si de aceea am vrut sa merg si la acesta la care am fost ptc el are.
Si acum sa va spun vestile de la acesta!
Mi-a gasit 2 endometrioane pe ovarul drept(unul de 4, 1 cm si unul de 3, 2 cm) si 2 pe ovarul stang(unul de 3, 7 si unul de 2, 6) iar pe langa acestea ovarele imi sunt pline de chisturi(ovare multichistice) dar abia se vad din cauza endometrioanelor. Pe langa acestea, am niste focare de infectie pe uter.Privitor la celelalte organe am sindrom aderential pelvin si endometru secretor hiperplazic 12mm.
Mi-a spus ca sunt in stadiul 4 de endometrioza si trebuie sa imi fac operatie laparoscopica neaparat ptc trebuie sa vada ce e acolo. Daca e ok mergem inainte si daca nu imi face clasica iar daca nu mi-a zis ca ma va inchide si vom discuta despre histerectomie.
Stiti, chiar imi este foarte groaza.Cand ma gandesc cat va si costa operatia si dupa aceea acele injectii cu dephereline care sper sa le gasesc undeva mai ieftine!
Ce sa va mai spun?decat ca sunt hotarata sa ma operez dar nu stiu cand!

Sper sa fie totul bine si sa nu stau mult in spital!!!Va pup pe toate si sa aveti grija de voi!!!
0
15-09-2012, ora 16:25
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Buna, Lidia!
Off...nu sunt vesti bune:(((...Dar din ce am inteles, chisturile nu-s foarte mari, pe ambele ovare.
Stai linistita, toti doctorii inainte de operatie spun ca s-ar putea sa nu poata face laparoscopia, ca pot fi aderente, ca s-ar putea sa faca operatie clasica, ca e nevoie de histerectomie etc.
Mie, dupa 2 operatii clasice, mi s-au putut face 2 laparoscopii..si eu chiar aveam aderente cauzate nu doar de endometrioza, ci si de celelalte operatii clasice...deci, daca dr. e priceput si vrea, face si laparoscopie!
Eu sunt convinsa ca la dimensiunile inca destul de mici ale chisturilor tale, va putea face laparoscopie fara probleme!Si aderentele alea se curata cu laparoscopul. Va scoate aderentele si chisturile, probabil va fi nevoie sa taie nitel din ovare odata cu indepartarea chisturilor, dar asta nu e o problema, ele functioneaza si daca sunt mai mici.
Acele focare de infectie de pe uter, este posibil sa fie tot mici endometrioame, nu infectie...
Trebuie sa te hotarasti cat mai repede pt. operatie...asa va putea vedea exact ce ai in burtica si va putea scoate chisturile alea de acolo!Sfatul meu este faci operatia imediat dupa ce ai scapat de un C.M., cand este organismul mai linistit si, in plus, nu risti sa iti vina C.M. urmator dupa operatie...cum am patit eu la penultima laparoscopie!
Nu iti fie teama, in timpul operatiei o sa dormi tun si nu simti absolut nimic, o sa te doara un pic cateva zile, dar vei primi calmante si te vor ajuta.In aceeasi zi, sau a doua zi cel mai tarziu, vei incepe sa mergi..o sa te tina nitel burta, dar va fi important sa incepi sa te misti cat mai repede, caci asa se vindeca operatia mai usor si te pui pe picioare. In spital la laparoscopie, nu stai mai mult de 3-4 zile. Eu m-am internat luni, mi-au facut analizele si pregatirile necesare, marti m-au operat, iar vineri am si plecat acasa.
Legat de Diphereline, pe care si eu trebuie sa il fac acus 6 luni, ma voi interesa cum se poate obtine compensat..am inteles ca prin Casa de Asigurari de Sanatate, saptamana viitoare dau o fuga pana la ei sa vad ca si cum...Trebuie musai sa il incep...chit ca ma tem f tare de reactiile lui adverse...dar nu am incotro, nu vreau sa ajung si la a cincea operatie prea curand...

Te pup si mai vb.!Toate cele bune!
0
18-09-2012, ora 16:33
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Corinadana, scuze ca nu ti-am mai scris dar nu am fost ok deloc si de aceea nu am mai dat semne de viata.
Am vorbit cu o prietena de-a mea care e farmacista si am intrebat-o de Diphereline sa ma lamureasca cu compensatul.Mi-a zis asa: trebuie dr.specialist sa scrie reteta si langa reteta trebuie atasat o copie dupa o scrisoare medicala tot din partea dr specialist care trebuie sa aiba pe ele avizul Casei de asigurari de sanatate.
Cu toate acestea, vei merge la farmacie si va trebui comandata acea fiola cu o zi inainte si daca exista undeva atunci ti-o aduce de pe o zi pe alta deoarece tara noastra nu importa aceste fiole.
Eu acum, sper sa fie valabil si la tine acelasi lucru, tu oricum intereseaza-te ptc aceasta e Romania si e posibil orice. Cat despre reactiile adverse, nu te ingrijora pentru ca fiecare organism e altfel.

Te pup si ne auzim!!!
0
18-09-2012, ora 19:01
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Buna, Lidia!Multumesc din suflet pentru informatiile pe care mi le-ai dat in legatura cu Diphereline-ul, imi sunt de mare folos!Chiar maine vreau sa merg la casa de asigurari cu actele medicale pe care le am si sa vad daca imi mai cere si altceva, ca sa pot obtine aprobarea lor.Vad ca in Buc. au la farmacii Diphereline, caci m-am interesat de pret la cateva de la mine din cartier, si aveau pe stoc...m-am mirat ca il au, fiind un medicament ata de scump..dar probabil ca au mai avut solicitari pt. el si de aceea or avea cateva fiole in caz ca vrea cineva.
Nu ma mai sperie atat de tare reactiile adverse, caci vb. ta, fiecare organism reactioneaza in felul lui.Trebuie sa il fac, macar 3 luni, nu am incotro, nu imi doresc si a cincea operatie...sau daca va fi, sa fie peste cat mai multi ani!
Ce faci tu, cum te mai simti?Ce ai hotarat legat de operatie?Daca o vei face, la ce spital o sa mergi?
Te pup si mai vb.!Toate cele bune si ai grija de tine!
0
18-09-2012, ora 20:29
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Fetele mele, sa stiti ca am vb sambata dimineata cu dr meu la telefon si a ramas ca saptamana viitoare sa merg sa vorbesc cand ma operez, deoarece saptamana asta e in concediu. Ce sa va spun ca saptamana viitoare, se pregatesc musafirii mei sa soseasca:)).Ma voi simti incredibil!

Corinadana, multumesc de intrebari. Sa stii ca nu ma simt atat de bine c
el putin dpdv sufleteste nu ma simt asa bine ptc am niste probleme destul de nasoale. Cat despre operatie, asa cum am spus, saptamana viitoare merg sa vorbesc sa vad cand ma programeaza.Da, categoric am sa o fac, asta dat fieind faptului ca am luat marea hotarare de a fi putin egoista si a ma gandi doar la mine acum, ptc destul m-am gandit la toti din jurul meu si ei nici macar nu se sinchisesc sa ma intrebe cum ma simt. Deci, ca atare, eu sunt pe primul loc acum.
Pai, iti dai seama ca dr fiind din Timi, aveam alegerea dintr-e Arad si Timi, dar am ales Arad la Laser system, deoarece clinica este privata si la timi era spital, dar m-am interesat si am inteles ca, conditiile sunt groaznice acolo in spital, ori pt 150 de euro nu mai vreau sa achizitionez inca vreo 2-3 mirifice boli.
Nu te ingrijora de reactiile acelea adverse, ci fii optimista si deplin increzatoare ca va decurge totul bine si normal.

Va pup si aveti grija de voi ptc e cel mai important!!!!!
0
19-09-2012, ora 14:37
stefania24
Nu este medic/terapeut
stefania24
Buna fetelor,

Din pacate si eu ma confrunt cu endometrioza sau cel putin asa cred, inca mai fac investigatii ca sa fiu sigura ca asta am. Am 28 de ani, sunt casatorita si inca nu am copii, imi doresc intr-un viitor apropiat si sper din tot sufletul sa pot avea. Medicul meu m-a trimis la ecografie TV si de acolo reiese ca am un chist endometriozic pe ovarul stg, si avea 1.6 cm in luna mai, dar o sa merg vineri acum iar sa repet ecografia si o sa mai merg si la alt doctor. De ani de zile ma confrunt cu dureri groaznice in prima zi de CM, am facut cateva controlate dar nimeni nu prea imi gasea nimic, ce e drept nici eu nu am facut pana anul acesta prea multe investigatii, asa cum vi se intamplat si voua, nu m-am pus pe mine pe primul plan si am delasat, dar mi am promis sa am mult mai multa grija de mine de acum incolo.
Doctorul meu de la o clinica privata mi a zis ca e bine sa ma opereze laparoscopic, si ca se rezolva problema, nu mi a zis ca poate reveni boala, mi a spus ca daca nu ma operez boala poate evolua si risc sa mi afecteze si mai mult ovarele, sa mi se infunde trompele si sa duca la infertilitate, lucru ce m-a speriat groaznic. Daca mi se reconfirma diagnosticul ma voi opera laparoscopic, trebuie sa gasesc un doctor bun si sa strang bani pt asta, doctorul meu mi a cerut 900euro pt operatie si tratament la aceasta clinica, o sa ma mai interesez si in alta parte pt ca e scump si momentan nu am acesti bani, o sa incerc sa ii strang dar nu e usor. La stat mi e frica sa ma operez din cauza conditiilor precare din spitale. Mi ar fi de ajutor daca puteti sa mi spuneti care este costul acestei operatii la o clinica privata, si daca se poate sa mi recomandati una si un doctor in Bucuresti.

Va multumesc din sufllet si multa sanatate,
Stefania
0
19-09-2012, ora 19:00
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Lidia, multumesc de incurajari!:)Voi incepe tratamentul cum vine menstra si voi vedea cum ma simt, o sa incerc sa nu ma mai gandesc la rectiile adverse si voi lasa lucrurile sa decurga de la sine.
Stiu ca nu te simti bine, mai ales sufleteste, si ca te chinuie mii de ganduri:(((...insa incearca sa te gandesti ca o sa te simti mult mai bine dupa operatie, cand vei scapa de acele chisturi. Daca ai posibilitatea sa te operezi la privat, ar fi mai bine, sunt conditii bune si vei fi bine ingrijita. Dai un ban, dar stai in fata..vorba aceea!Stiu ca nu sunt putini bani, dar sanatatea ta merita!Asteapta sa treaca 'musafirii' si apoi sa faci operatia..e mai bine asa, imediat dupa...este organismul mai linistit si nu risti sa iti vina imediat dupa operatie. Ca eu am mai patit-o si nu e deloc placut!
Trebuie sa te gandesti acum la tine, sa te pui pe primul loc si sa ai grija cat mai mult de tine!Eu sunt convinsa ca lucrurile o sa mearga bine, operatia va fi laparoscopica si sa vezi cat de repede te refaci!:)Pe cei din jurul tau, asa - zisii prieteni care nici nu te mai intreaba cum te simti si ce faci, lasa-i incolo.. in situatii de acest gen vezi care iti sunt adevaratii prieteni, cine iti e alaturi si cine nu!
Te pup si mai vb. Sa ne spui cand te programeaza la operatie!Tinem pumnii sa fie bine!

Stefania24, fa mai multe investigatii si vezi cam cat este de mare acel chist acum. Caci la 1, 6 cm este ff mic si e cam greu sa isi dea seama la ecograf daca este sau nu chist endometriozic...Numai laparoscopia poate diagnostica clar endometrioza, ocazie cu care curata si ce e pe acolo, insa daca acel chist nu a evoluat, poate nu este cazul de operatie. Ti-a dat vreun tratament din luna mai si pana acum? Incearca sa ajungi si la un spital de specialitate, sa ceri mai multe pareri, apoi te decizi cum e mai bine.Costa cam mult operatia la clinica privata, insa zic ca merita, caci sunt conditii bune si stii ca esti bine ingrijita. Astept sa ne dai vesti dupa ecografia de vineri!Toate cele bune!
0
21-09-2012, ora 21:38
stefania24
Nu este medic/terapeut
stefania24
Buna seara fetelor,

Am fost azi la ecografie si m-am intors mai bulversata decat eram. In timp ce imi facea ecografia medicul mi a zis ca am endometrul f ingrosat, si ca nu e o zi buna pt asta, si sa vin marti din nou la ecografie. Parea destul de speriat, si a zis ca nu poate sa mi spuna nimic, si nu poate continua controlul. Nu a vrut sa mi dea detalii deloc, insa mi am dat seama ca de bine nu putea sa fie. L-am intreabat daca a vazut ceva chisturi pe acolo si a zis ca nu... I am spus ca e posibil ca marti sa imi vina musafirii, si a zis sa il sun sa il anunt daca vin, ca sa imi spuna ce am de facut mai departe.
A fost f ciudat, frustrant si sunt ingrijorata ca nu stiu nimic concret, o sa merg si marti sa vad continuarea si apoi voi merge si in alta parte pentru ca m-am saturat de clinica asta de ciudati...
Corinadana, referitor la intrebarea ta, pana acum nu am primit nici un tratament de la ginecolog, el a zis ca nu are ce sa mi dea ca nu se vindeca medicamentos, ca poate sa mi dea niste anticonceptionale eventual ca sa imi diminueze durereile la CM. Markeri tumorali, Papanicolau, le-am facut si au iesit ok, dar o sa merg sa le repet si pe astea, nu mai sunt sigura de nimic acum, va rog sa ma credeti...
Toate cele bune si revin cu vesti imediat ce am,
Stefania
0
21-09-2012, ora 21:58
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Buna seara, Stefania!

Apai, chiar ca medicul acela te-a bagat de tot in ceata!Ce are endometrul ingrosat cu ovarele??Endometrul este tesutul din interiorul uterului...dupa ce a constat ca este ingrosat, trebuia sa se uite si la ovare si sa vada daca ai sau nu ai vreun chist...asta nu avea nicio legatura cu endometrul, fie el ingrosat sau nu!Ori e un ecograf vechi si care nu vizualizeaza mare lucru...ori dl. dr., sa ma scuzi, nu prea e priceput...Nu a vrut sa iti dea detalii pt. ca nu ti-a facut cum trebuie ecografia, nu a vazut mai nimic si, deci, nu avea ce sa iti spuna!Asa ca nu te ingrijora!!!
Sfatul meu este sa te duci la alt medic!Pt. ca dr. asta nu iti face ecografiile cum trebuie, nu iti explica nimic si astfel tu stai ingrijorata degeaba...pt. ca nu stii daca ai sau nu vreun chist, cat este de mare si ce trebuie sa faci.
Zici ca analizele au iesit ok, ceea ce este de bine si este posibil ca acel chist micut sa nu fi fost endometriozic, ci chist folicular, care s-a resorbit.Oricum, diagnosticul cu certitudine de endometrioza se pune in urma operatiei si a biopsiei...la un chist asa mic, cam greu sa isi dea dr. seama daca e sau nu endometriozic...in plus, fiind mic, nu ar avea indicatie chirurgicala!
Du-te la mai multi medici, eventual la o clinica cu un ecograf mai performant si vezi ce iti spun!
Sanatate multa si asteptam vesti!
0
22-09-2012, ora 13:10
friesiana
Nu este medic/terapeut
friesiana
Buna,
si eu am un chit mare de 7 cm care la ecograf dupa parerea mai multor doctori are aspect endometriozic si operatie
sunt din timisoara.
Va rog recomandati un dr bun in Timisoara.
Multumesc
0
23-09-2012, ora 17:09
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Stefania24, schimba repede medicul! sigur ai mers la medicul ginecolog si era el s-au era impreuna cu el omul de servici?:) Era o gluma, sper ca nu te superi, dar e shocant. Gandeste-te ca dai banii, defapt pe ce? pe nimic, ca el saracul habar nu are pe ce lume traieste!!!
Sfatul meu este sa nu te ingrijorezi pana nu stai de vorba cu un dr, bun si competent in asa ceva. Vorba lui Corinadana, te ingrijorezi inainte de a sti ce ai! Nu fa asa ceva!
Cand stii ceva asteptam vesti de la tine! Inainte cu curaj si totul va fi ok!!! te pup si ai grija de tine!

Corinadana ce mai faci?Nici un semn! Doamne ce inseamna sa fii femeie asa-i?Una intr-una numai munca!

Friesiana, de unde stii ca ai chist de 7 cm? ai fost la vreun dr? Eu sunt din arad dar merg la un medic din timi care vine in arad de 2 ori pe satamana. Sa stii ca sunt foarte foarte multumita de el. Il cheama Sabin Moldovan.
Astept sa imi spui la cine ai fost!!
Toate bune si grija de tine!!!
0
24-09-2012, ora 10:07
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Buna, Lidia!:)
Eu nu prea ma simt asa bine, am ceva dureri de burta, insa trebuie sa vina C.M. si de aceea doare mai tare. Cum vine, incep tratamentul cu Diphereline. Am fost la Casa de Asigurari, mi-au dat un referat medical pe care l-am dus sa il completeze medicul, la care am adaugat copii de pe biletul de iesire din spital, de pe biopsie, de pe reteta cu recomandarea pt. Diphereline si de pe buletin. Mi-a primit dosarul, zilele astea au zis ca ma suna sa imi spuna cand sa iau aprobarea pt. compensarea de 50%. Cu aprobarea, o sa merg la medic sa imi dea reteta compensata, ca sa pot lua medicamentul. Ma tem de reactiile lui adverse...dar si de durerile de burta m-am saturat, asa ca o sa incep sa il fac.
Ce mai faci tu, cum te simti?Ai vb. cu doctorul pt. operatie, ce a zis?
Te pup si astept vesti!Sa ai o zi frumoasa!
0
25-09-2012, ora 22:58
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Corinadana servus!!!

Draga, uite acum am ajuns acasa de la doctor. Vreau sa iti spun ca trebuie sa imi vina si mie C.M. iar dupa imediat voi merge la operatie. Mi-a zis ca voi sta o zi in spital daca a nu vor fi probleme. operatia ma va costa 500 de euro(asta jumatate compensat) caci defapt ea costa 1000.
Deci, undeva pe saptamana cealalta voi opera. Tu cum esti?Ti-a dat aprobarea? Esti mai bine?

Ai grija de tine.Mai vorbim maine. te pup
0
26-09-2012, ora 09:01
halmagean
Nu este medic/terapeut
halmagean
Corinadana, am o mare rugaminte la tine. Te rog mult sa imi spui cum a fost dupa operatie la tine. ai putut depune efort?Ai avut concediu medical?cat? te-a durut operatia? Cat timp? si alte detalii care trebuiesc stiute dupa operatie.

Te rog tare mult.multumesc mult.Te pup
0
26-09-2012, ora 14:49
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Buna, Lidia!:)Scuze ca raspund cu intarziere, dar sunt la serviciu..si cam multa treaba...stii cum e.
Foarte bine ca te opereaza dupa ce scapi de C.M...e mult mai bine asa, este organismul mai linistit si nu stai stressata ca vine fix dupa operatie..eu am patit-o asa si e cam neplacut!Costa ceva operatia, bine ca s-a putut compensa jumatate din pret.fiind clinica privata, o sa fii bine ingrijita si totul va fi ok.
Sa iti spun despre operatie! Cu o zi inainte de operatie, o sa iti faca analize pregatitoare (analize de sange, sumar de urina, electrocardiograma, radiografie pulmonara si poate alte investigatii pe care le vor considera ei necesare); poti manca aproximativ normal cu o zi inainte, dar alimente mai usor digerabile (de ex. cateva felii de paine cu sunca, 1-2 banane, supa la pranz, dupa-amiaza iaurt de baut simplu, apa plata si ceai - e bine sa bei mai multe lichide); seara, o sa iti faca o clisma, ca sa curete intestinul. Dupa clisma, nu mai mananci nimic, mai poti bea nitica apa.
In ziua operatiei, nu mananci si nu bei nimic. Operatia va fi cu anestezie generala, deci vei dormi tun si nu vei simti absolut nimic. La trezire, o sa fii nitel ametita si confuza, dar in cateva ore iti vei reveni complet. Acum sunt anestezice moderne care nu mai dau reactii adverse, ca stare de rau, greata si varsaturi.te vei trezi si te vei simti bine.O sa primesti calmante, antiinflamatoare si nu te va durea f tare.
Laparoscopia consta in 3 incizii, una deasupra buricului, una in dreapta si alta in stag., mai jos, in dreptul ovarelor cumva.Inciziile sunt mici si de aceea nu dor prea tare...e mai mult o jena, o apasare. Si cum simti ca doare, le spui asistentelor sa iti faca ceva contra durerii si va trece. Important este ca in seara operatiei, sau cel mult a doua zi dimineata, sa te dai jos din pat si sa faci cativa pasi..la orice operatie, cu cat te mobilizezi mai repede, cu atat te vindeci mai rapid. O sa te tina nitel burta cand mergi 1-2 zile, dar te vei obisnui..apoi, cu fiecare zi, jena si durerea vor scadea in intensitate semnificativ.
La cateva ore dupa operatie, o sa poti bea ceai neindulcit si apa plata...nu cantitate mare. A doua zi, poti manca iaurt, supa strecurata de zarzavat, carne de pui fiarta, piure de legume, paine prajita, branzica de vaci etc...(nu ai voie cateva zile cartofi, fasole, mazare, varza si alte alimente care baloneaza si dau disconfort abdominal).
Efort ar fi bine sa nu faci, macar o saptamana, chiar si doua dupa operatie!Concediu medical sa iti dea 2 saptamani...mi se pare ca se pot da chiar 3 saptamani, fara saptamana cu operatia, deci in total ar fi 4 saptatamani.Cel mai bine este sa te intorci la munca atunci cand esti mai vindecata..chiar daca te simti bine, evita efortul excesiv!Operatia trebuie sa se vindece bine atat pe dinafara, cat mai ales si pe dinauntru!
Cam astea ar fi lucrurile cele mai importante. Orice vrei sa mai stii, sa ma intrebi si iti raspund cu mare drag!
Sa nu iti fie teama, o sa vezi ca va fi bine si nu vei avea probleme!
Putem sa vb. si pe mail...nu stiu daca am voie sa dau aici adresa, dar o dau totusi:-
Te pup si mai vb.!Curaj si tinem pumnii stransi!
0
27-09-2012, ora 20:49
Corinadana
Nu este medic/terapeut
Corinadana
Lidia, revin cu ceva completari la ceea ce am scris mai sus!
Am uitat, referitor la operatie, sa mentionez si faptul ca o sa iti puna o sonda urinara (asta dupa ce te vor adormi), cu care o sa stai pana seara sau pana a doua zi dimineata, cel mult. Fiind proaspat operata, cam greu sa te duci imediat la toaleta, iar sonda va fi utila.
Daca mai ai intrebari, iti raspund cu drag, aici sau pe mail!
Eu am obtinut aprobarea pt. Diphereline, medicul specialist mi-a dat reteta compensata, am cumparat fiola (culmea, la farmacia la care m-am dus cu reteta aveau medicamentul, si nu a mai trebuit sa il comand si sa astept dupa el cine stie cat) si am si facut-o azi. Astept sa vad cum ma voi simti in continuare...sper sa nu am eu cele mai naspa reactii adverse!Tot ma mai doare burta, dar sper sa se mai amelioreze durerile astea daca am inceput tratamentul.
Astept vesti de la tine!!Te pup, o seara placuta!
Adaugă un comentariu / răspuns
43 comentarii 12 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Menopauza si tulburarile psihice
  • Ce este premenopauza - perimenopauza?
  • Sexul la vârsta menopauzei
  • Ce este uscăciunea vaginală?
  • Endometrioza - 10 tratamente naturale eficiente
  • Instalarea târzie a menstruației și menopauzei asociată cu prelungirea duratei de viață
  • Suplimentele de calciu ar putea crește riscul de demență la femei
  • O posibilă metodă de tratament pentru infertilitatea asociată cu endometrioza
  • Durerile menstruale severe pot fi principalul simptom al endometriozei
  •