Entorsa genunchi

23-02-2019
RadulescuMirela13
Nu este medic/terapeut
RadulescuMirela13
Buna ziua! Pe data de 28.01.2019 am suferit un accident, alunecând pe o porțiune de gheata( genunchiul nu a facut contact cu solul, ci in momentul impactului, am auzit o pocanitura, iar din cauza durerii m-am Așezat jos, neputând sa ma ridic pana la venirea ambulanței. Piciorul s-a umflat imediat, iar cand am ajuns la spital, am observat ca este usor vânat, vânătaie care a dispărut in maxim 2 zile. Entorsa la genunchi a fost diagnosticul pus de către domnul doctor de la urgente unde am fost dupa de către ambulanta. Mi-a recomandat sindolor si pastilele vonom, plus repaus si fasa elastică, constatand ca nu este nevoie de niciun fel de imobilizare. Am revenit la urgente la acelasi spital, dupa 5 zile de la incident deoarece mi se umflase considerabil piciorul de la genunchi in jos si orice miscare( fie ea cat de mica imi provoca un pacanit in interiorul genunchiului). Acolo dânșii au constatat ca nu este nevoie de nicio investigație suplimentară, menționând ca e normal, pacanitul reprezentând doar o întindere mai mare a ligamentelor, iar in urma diagnosticului indicat de primul doctor sa păstrez repausul. Dupa doua saptamani, am consultat un alt medic, acesta mi-a facut inca o radiografie si, de asemenea, mi-a facut si punctie( a curs un sânge destul de inchis la culoare). In ambele cazuri, radiografia a fost foarte buna. Ultimel medic mi-a spus ca daca va fi nevoie vom vorbi despre un RMN pe data de 1 martie( Menționez ca de la data consultării pana pe 1 Martie sunt 3 saptamani+ cele doua saptamani care au trecut pana am ajuns la dansul).
Situația actuala(aproape 4 saptamani de la incident)este următoarea: pot efectua răsuciri de pe stânga, pe dreapta in pat( in faza inițială nu puteam sa misc deloc piciorul), il pot îndoi cu ajutorul mâinilor, durere in momentul in care sunt in repaus nu am, dar apar dureri in momentul in care îndoi piciorul mai mult decat imi este permis, si de asemenea, cumva, nu am stabilitate pe acel picior. Încerc sa calc pe el, dar simt ca nu m-ar putea susține( sau poate sa fie si o frica de a mea de a nu calcă cu incredere pe picior si de a reveni pocanitul).
Întrebarea mea este: este normal sa treaca atâta timp de la acest incident si sa ma aflu in continuare in acest stadiu?
Imi doresc sfaturi legate de acest subiect, deoarece parca nu primesc nicio informație care imi poate soluționa problema.

P.S. Sufăr si de boala charcot marie tooth si nu stiu daca afecteaza in vreun fel refacerea. Pentru mine este necesar sa fac mișcare, acestea fiind indicațiile primite.
1 comentarii
0
24-02-2019, ora 09:41
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua,
Descrieti o instabilitate post-traumatica a genunchiului (probabil prin lexiune ligamentara), agravata de boala neurologica de baza.
Trebuie sa consultati, evident, un specialist in chirurgia genunchiului.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dislocare genunchi - primul ajutor și sfaturi utile
  •