Entorsa glezna

11-12-2013
Katerinka
Nu este medic/terapeut
Katerinka
Buna ziua,

Apelez la dvs pt ca deja nu mai are rost sa merg la medic. De cativa ani tot reusesc, doar mergand, sa alunec in lateral si sa fac entorsa la glezne - dreapta si stanga. le-am avut de nu stiu cate ori in ghips, si ultimul medic mi-a spus sa ar trebui sa fac o interventie chirurgicala pt scurtarea ligamentelor (pe care am sa o fac cu prima ocazie). Problema e ca acum vreo 2 saptamani iarasi am patit-o, si pentru ca aveam un eveniment important, nu am putut sa tin glezna imobilizata, ba din contra, am mers pe tocuri a doua zi. Am aplicat gheata local, am folosit Fastum gel si am infasurat piciorul cu o fasa, dar pentru ca zilnic merg, am ramas cu o sensibilitate. Nu stiu ce sa fac acum, pentru ca ma cam doare cand merg. Ce ma sfatuiti?
2 comentarii
0
11-12-2013, ora 11:44
Dr. Marius Uscatu
Ortopedie si traumatologie, Bucuresti
Dr. Marius Uscatu
Buna ziua!
Este vorba despre o instabilitate laterala a gleznei, datorata entorselor repetate, dar care poate avea si un substrat anatomic (o anumita modificare de tip constitutional a retro-piciorului D-voastra).
Cu siguranta ca tocul prea inalt (peste 4-5 cm) este profund daunator (ca si absenta totala a tocului), deoarece agraveaza instabilitatea deja existenta.
Cu stima,
Marius Uscatu
Chirurg ante-picior
0
11-12-2013, ora 11:58
Katerinka
Nu este medic/terapeut
Katerinka
Nu ma asteptam sa un raspuns asa rapid, dl doctor. Nu obisnuiesc sa port tocuri prea inalte, peste 5 cm, iar depre instabilitate, da, stiu, sper sa rezolv in curand. Intre timp ce sa fac? Nu ma deranjeaza prea mult durerea in timpul mersului, dar mi-e sa nu agravez, stiti cumva ce as putea face sa ajut (gheata, glezniere, ceva?) Multumesc frumos pentru raspuns si sa aveti o zi frumoasa
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Entorsa de glezna - primul ajutor
  •